Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

10 saker som visar att du faktiskt har det bättre än du tror

Ibland är livet inte en dans på rosor, vardagen kan kännas riktigt trist och kanske är man helt enkelt inte ännu på en plats i livet man hade önskat. De flesta av oss kan nog känna igen sig i att det är lätt att jämföra sig för mycket med andra, som alla verkar ha det så bra. Men med inspiration från en artikel av Brianna Wiest hjälper vi dig att se allt det som DU faktiskt har. Kanske stämmer majoriteten av punkterna in på dig ändå?

1. Du har en eller ett par riktigt nära vänner

Ibland verkar det som att alla utom man själv har massvis med vänner omkring sig, men glöm inte bort att kvantiteten av vänner inte spelar så stor roll – det är kvaliteten som är det viktigaste. Har du en eller två personer som står dig riktigt nära dig och som finns där för dig, alltid? Ja, då är du faktiskt riktigt lyckligt lottad.

2. Du kan betala dina räkningar

Även denna månad kunde du betala dina räkningar… kanske hade du till och med lite pengar kvar till annat?

3. Du tvivlar på dig själv

Att ifrågasätta sig själv och sitt liv innebär att man är öppen för att utvecklas – du är i den bästa startgropen man kan stå i just nu.

4. Du har ett boende

För de flesta är bostadsmarknaden verkligen inte lätt, men trots det har du lyckats löst ett hem på något sätt. Du har tak över ditt huvud inatt, oavsett om det är som inneboende, i ett tillfälligt boende eller i ett eget hus.

5. Du kan äta

Du äter för att du tycker om mat, inte bara för att överleva. Ibland kanske du till och med kan unna dig riktigt fina råvaror eller ett restaurangbesök?

6. Du har tid att göra något du tycker om

Även om det innebär att bara ha en lugn och skön kväll med hämtmat och en riktigt bra serie.

7. Du har någon gång gått igenom ett trauma

Om du fick möta en yngre version av dig själv skulle du förmodligen säga: ”Tro mig, du kommer att klara av den här jobbiga perioden och det kommer att bli bra.” För du vet nu att du klarade det. Du är stark. Och du kommer att klara av det igen.

8. Du har förlorat en relation

Oavsett anledningarna bakom relationens avslut har du nu öppnat upp dig för nya möjligheter, för något annat som väntar där ute.

9. Du är inte samma person som du var för ett år sedan

Du utvecklas ständigt, du lär dig nya saker varje dag och oförutsedda saker kommer fortsätta hända dig. Det är detta som gör livet spännande – tänk bara på hur nästa år kan se ut!

10. Du har en dröm

Även om din dröm kanske känns oändligt långt bort just nu så har du planer för dig själv. Du har något du vill i ditt liv och något du strävar mot. Resan mot ett mål kommer alltid att gå upp och ner, så kom ihåg att även under motgångar är du på rätt väg!

Du kanske också vill läsa:

92 år och stilikon – 23 bevis på att ålder aldrig är ett hinder

Forskare överens: Par som gosar blir lyckligare tillsammans

10 fantastiska kärlekshälsningar som sätter ett leende på våra läppar

Vill du läsa fler liknande artiklar? Gilla Damernas Värld på Facebook så missar du ingenting!