Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

11 serier och filmer du inte får missa på Netflix i höst

Wrestling, magiska vidunder och musikvärldens starkast lysande stjärnor är några av de teman som Netlix erbjuder i höst. Damernas Värld tipsar om 11 filmer och serier att gosa sig ner i soffan till.

Dokumentär: Gaga: Five Foot Two

Foto: Courtesy of Netflix

I den här dokumentären bjuder Lady Gaga, eller Stefani

Germanotta som hon egentligen heter, in till att helt ofiltrerat följa med henne bakom kulisserna under arbetet med skivan "Joanne" som släpptes 2016. Under åtta månader följde regissören Chris Moukarbel Stefani, både under hennes professionella triumfer – men också under hennes sämre dagar där hon kämpar mot kroniska sjukdomen fibromyalgi.

Finns ute nu.

LÄS ÄVEN: Lady Gaga om att leva med smärta – diagnostiserad med fibromyalgi 

Serie: Stranger Things säsong 2

Foto: Courtesy Netflix

Efter att "Stranger Things” första säsong tog slut dröjde det inte länge innan Netflix tittare ville ha mer. I andra säsongen av succéserien får vi fortsatt följa Will, Dustin, Eleven, Joyce och flera av de gamla karaktärerna – men det kommer även dyka upp några nya ansikten i den nio avsnitt långa säsongen. Netflix själva beskriver Stranger Things 2 med orden: ”Det är 1984 och medborgarna i Hawkins, Indiana, flyr fortfarande från fasansfulla Demogorgon och hemligheterna bakom Hawkins labb. Will Byers har äntligen räddats från upp-och-ner vända världen, men något stort och okontrollerat hotar fortfarande de överlevande.”

Visst låter det spännande? Spola fram till oktober nu!

Premiär på Netflix den 27 oktober.

Serie: The Crown säsong 2

Foto: Robert Viglasky / Netflix

För alla som älskade serien "The Crown" kommer nu goda

nyheter, den 8 december 2017 släpps nämligen säsong två. I ett pressmeddelande skriver Netflix:

”The Crown fortsätter att skildra de stora politiska och globala händelser som kom att prägla 1900-talets andra hälft, när den bräckliga sociala ordning som upprättades efter andra världskriget bryts upp. Det börjar med soldater från Hennes Majestäts väpnade styrkor som bekämpar ett olagligt krig i Egypten och slutar med drottningens tredje premiärminister, Harold Macmillans, undergång efter en förödande skandal.” I december slår vi oss ner i tv-soffan igen för att följa drottning Elizabeth och hennes tid som drottning under 1900-talets andra hälft.

Premiär på Netflix den 8 december 2017.

Serie: Riverdale säsong 2

Foto: © 2016 The CW Network, LLC. All Rights Reserved

Första säsongen kretsade kring mordet av Jason Blossom, något som Archie, Betty, Jughead och Veronica försökte att lösa tillsammans. Mordet klarades upp men i sista avsnittet av säsong ett kunde vi se Archies pappa Fred bli skjuten – en händelse som det bland annat kommer att kretsa kring i kommande säsongen. Personerna bakom succéserien och skådespelarna har lovat en mycket mörkare och läskigare andra säsong vilket man tydligt kunde märka i den nya trailern. Andra säsongen kommer dessutom bli hela 22 avsnitt lång till skillnad från den första säsongens 13 avsnitt. Spännande är bara förnamnet!

Premiär på Netflix den 12 oktober.

Serie: Dark

Foto: Julia Terjung / Netflix

”Dark” utspelar sig i en fiktiv liten tysk stad, där barn har

försvunnit under mystiska omständigheter. Handlingen följer fyra familjer som bor i staden - tonåringar, föräldrar och mor- och farföräldrar – och som alla på något sätt är länkade till barnens försvinnanden. Spåren leder tillbaka till liknande händelser år 1986. I Netflix nya originalserie ”Dark” möts du av ett nytt och spännande tv-mysterium. Gillar du sci-fi och mystik är detta något för dig.

Premiär på Netflix den 31 december.

Dokumentär: Whitney: Can I be me

Whitney Houston var en av musikvärldens absolut starkaste stjärnor. En stjärna som tragiskt nog slocknade då hon 2012 dog endast 48 år gammal. I den här dokumentären får vi följa Whitney från början av hennes karriär till kampen mot drogberoende och slutligen hennes chockerande dödsfall. Finns ute nu.

Film: Fantastiska vidunder och var man hittar dem

Är du ett stort "Harry Potter”-fan så kommer här ett annat måste i filmväg! I ”Fantastiska vidunder och var man kan hitta dem” får vi följa Newt Scamander, en magizoolog (läran om magiska varelser) som hamnar i 1920-talets New York där flera fantastiska vidunder rymt från honom. Trollformler och mugglare, ja allt som hör magi till, får upplevas i filmen. Historien utspelar sig 70 år innan Harry

Potter började på Hogwarts.

Premiär på Netflix den 27 september.

ANNONS

Film: First they killed my father

Filmen är baserad på författaren och människorättsaktivisten Loung Ungs bok med samma namn. Här får vi följa Loungs uppväxt under den grymma Khmer Rouge-regimen. Regissör till filmen är ingen mindre än Angelina Jolie.

Premiär på Netflix den 15 september.

Film: Our souls at night

Foto: Kerry Brown

I detta romantiska drama med Jane Fonda och Robert Redford i huvudrollerna får kärleken en andra chans när en spirande romans uppstår mellan en änka och en änkling som bott grannar i en amerikansk småstad i många år. En filmatisering av boken med samma namn.

Premiär på Netflix den 29 september.

Film: Once upon a time

Nu tar Netflix in alla säsonger av den populära serien "Once upon a time". Här får vi följa huvudkaraktären Emma Swan som flyttar till småstaden Storybook. Där står tiden stilla och alla som bor där är egentligen sagofigurer som glömt bort sina tidigare liv – och den enda som kan bryta förbannelsen är just Emma. Emma beslutar sig att stanna ett tag i Storybrooke, något som får stadens stora klocka, som dittills stått stilla, att plötsligt börja fungera igen. Visst låter det spännande?

Premiär på Netflix den 26 september.

Serie: Glow

Foto: Erica Parise/Netflix

Wrestling, neonfärgade outfits, enorma hår, 80-tals musik och i princip bara kvinnliga skådespelare – så kan man sammanfatta Netflix serie Glow. Här får vi följa den arbetslösa skådespelerskan Ruth som tar steget in i en värld av glitter och spandex för en chans att nå stjärnstatus. Glow står för Gorgeous Women of Wrestling och vi kan nästan lova att du kommer vilja ha mer efter säsong ett, som släpptes nu under sommaren. Vi kan även tipsa om att säsong två kommer redan nästa år, hurra!

Finns ute nu.

Foton: Netflix.