Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

14 artiklar från Damernas Värld för lediga sommardagar

Sommaren innebär ledighet och möjlighet att få tid att läsa i lugn och ro. Damernas Värld tipsar om spännande, inspirerande och omtyckta intervjuer och artiklar inom mode, kultur och skönhet.

 

Här är 14 artiklar du kanske har missat – och som du hinner med att läsa i sommar.

1. INTERVJU | Hedda Stiernstedt: ”Jag vet inte om jag kan leva om jag inte får göra mitt jobb”

Foto: Frida-My

Skådespelerskan Hedda Stiernstedt är tillbaka med full kraft. För Damernas Värld berättar hon om de svarta ungdomsåren, dödsångesten som livsbränsle och drömmen om att röka som Harriet Andersson.
Läs här.

2. ESSÄ | Därför är Barbie alla – och INGEN

Foto: Mark Lennihan / TT NYHETSBYRÅN / Ap

Kan framgångsfaktorn för Barbie vara att hon helt saknar personlighet? Caroline Hainer reder ut och berättar historien och världens mest kända docka som nu blir film.
Läs här.

3. INTERVJU | Stilikonen Jane Birkin om svartsjuka och konkurrensen med Brigitte Bardot

Foto: VALERY HACHE / AFP TT NYHETSBYRÅN

Skådespelaren och sångaren Jane Birkin avled i juli 2023. Hon blev 76 år gammal. I en intervju från 2022 berättar hon om sitt liv, relationen med Serge Gainsbourg och om den ikoniska väskklassikern Hermès Birkin.
Läs här. 

4. MODE | Stor trendguide inför hösten 2023

Ny säsong, nya trender! Förbered dig för stora halsdukar, rosetter, en uppsjö av dekorerade plagg och trendfärger som rött och gult. Och så favoriterna som hänger kvar ett tag till. DV:s moderedaktör Lina Johansson ger dig full koll på hösten stora modetrender.
Läs här.

5. INTERVJU | Micael Bindefeld om kändisbråken – och kärleken

Det var ett bråk om en illasittande kavaj som blev upptakten till det episka samarbetet mellan Micael Bindefeld och Damernas Värld. Det avslöjar han i ett samtal som även berör ämnen som barnlängtan, sorg och tacksamhet – och att summera sina första 60 år.
Läs här.

6. INTERVJU | Marie Olsson Nylander om cancern, skilsmässan, återfunna kärleken – och nya karriären

Foto: Odd Molly

Marie Olsson Nylander är underdogen som skriver sitt eget lyckliga slut. Varken cancer eller skilsmässa har kunnat stoppa Husdrömmar-profilens framgångar – nu har hon greppat mode-rodret på Odd Molly.
Läs här.

7. LIVSSTIL | Är sexual wellness en nyckel till skönhet?

Vad har vibratorer och ”vitaminer för vaginan” med skönhet att göra? Vi reder ut sexual wellness-trenden, som lockar såväl kändisar som investerare med kombinationen av sex, underliv, hälsa – och skönhet.
Läs här.

8. MODE | Hållbart mode: ”För-älskat” mode vinner mark

Det må ha börjat som sätt att minimera koldioxidavtrycket, men i dag har pre-owned-trenden vuxit till en folkfest där alla tävlar om att tälja guld. Karin Ström rapporterar att den nya second hand-trendens nyckelord är kurerat, vare sig du handlar fysiskt eller digitalt.  
Läs här.

9. INTERVJU | Advokaten Evin Cetin om gängkriminalitet, uppväxten och sitt nya projekt

Foto: ANETTE NANTELL / DN TT NYHETSBYRÅN

Från barndomens fotbollsmatcher till politiska uppdrag och mordrättegångar. Evin Cetins inbyggda driv håller henne ständigt i rörelse framåt – och bottnar i en känsla av lånad frihet.
Läs här.

10. SKÖNHET | Drag race-Robert Fux: ”Produkter ska kunna användas på flera sätt”

Foto: BEATA HOLMGREN / BEATA HOLMGREN

Sveriges drottning av drag är en makeupminimalist med ett maximalistiskt uttryck och använder sig helst av multi­produkter. Vi besökte Robert Fux i logen och tog reda på hans smarta smink- och hudvårdsknep.
Läs här.

11. INTERVJU | Författaren Therese Bohman: ”Hur hanterar man att livet inte blev som man tänkt?”

Foto: Kajsa Göransson

Vad är en relation som är mer än ytlig vänskap men inte en klassisk kärleksrelation? Det försöker författaren Therese Bohman reda ut i sin hyllade roman Andromeda, där relationen mellan en ung kvinna och en betydligt äldre man står i fokus.
Läs här.

12. KULTUR | 10 nya deckare för semestern – redaktören tipsar om färska bladvändare

Foto: DV

Vill du ha en spännande bok att försvinna in i medan du ligger i hängmattan? Vilken tur då att Damernas Värld kan tipsa om tio nya kriminalromaner – en riktig nagelbitar-mix från kända storsäljare och framtida stjärnor.
Läs här.

13. INTERVJU | Bahar Pars: ”Allt jag har gjort har lett fram till det här”

Foto: Nina Holma/EXPRESSEN LIFESTYLE

Skådespelaren Bahar Pars är tillbaks i rampljuset med ett budskap. Som en del av den världsomspännande rörelse som kräver frihet och mänskliga rättigheter i Iran. För DV:s Nina Hampusson berättar hon om engagemanget – och det nya livet som singel.
Läs här.

14. INTERVJU | Lily Rose Depp: ”Det mest meningsfulla och viktigaste jag någonsin har gjort”

Foto: Stella Pictures / Stella Pictures

Damernas Världs Gunnar Rehlin träffade skådespelaren och modellen Lily Rose Depp under filmfestivalen i Cannes för att prata om rollen som Jocelyn i nya och redan omtalade serien The Idol och hur det är att vara barn till Johnny Depp och Vanessa Paradis.
Läs här.

LÄS MER: Nathalie Björn: ”Lätt att glömma att jag lever drömmen”

LÄS MER: Här hittar du Damernas Världs alla skönhetstester