Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Girl with curves-bloggaren Taneshas bästa tips för att älska sin kropp

Tanesha Awasthi är tjejen bakom den uppskattade Girl with curves-bloggen och en förespråkare för att alla kvinnor ska våga känna sig stolta över sin egen kropp. Här delar hon med sig av sina bästa tips på hur du kan tänka för att bli mer självsäker!

Tanesha Awasthi har med sin blogg Girl with curves snabbt blivit en inspirationskälla och förebild för kvinnor världen över. Förutom att hon ger härlig stilinspiration för kurviga kvinnor driver hon även en kamp för att alla kvinnor ska kunna känna sig stolta och självsäkra i sin egen kropp, oavsett vilken klädstorlek de har. På sin blogg har hon delat med sig av sju tips på hur man kan vända dåliga tankar kring sin kropp, till att istället uppskatta den för hur underbar den är. Vi gillade tipsen så mycket att vi bad om att få dela med oss av dem även till er.

Tanesha skriver att många kvinnor som inte är bekväma i sin egen kropp försöker att undvika att se sig själva i spegeln – speciellt då de är nakna. Men om du utsätter dig för att se dig själv naken tillräckligt många gånger kan du drastiskt ändra din uppfattning av din kropp.

Hennes förslag är att du en gång i veckan kan testa att sminka dig och fixa håret framför spegeln medan du är naken. Att fokusera på något annat än din nakna kropp, som i det här fallet, ditt hår och din makeup, kommer hjälpa dig att känna dig mer komfortabel när du ser dig själv i spegeln oavsett om du är naken eller inte.

Till en början känns det kanske obekvämt, men ju fler gånger du ser din nakna kropp, desto snabbare vänjer du dig vid att se din spegelbild utan att titta bort eller hacka ner på den.

Nej, du är inte tokig – alla pratar för sig själva. Men istället för att se ner på dig själv och tänka på det som du vill förändra så fokusera på det som du gillar med dig själv genom att ersätta negativa tankar med positiva.

Taneshas råd är att varje dag påminna dig själv om att du har en kropp att vara stolt över, tänk bara på allt den gör för dig varje dag.

Tillexempel är du kanske en nybliven mamma som försöker acceptera de förändringar din kropp gått genom, men var då stolt över att din kropp har burit och fött en ny fantastisk liten människa.

Istället för att må dåligt över tanken på att dina lår är bredare än vad du vill, så var glad över att de låren kan bära dig genom livet, och kanske till och med ut på en promenad eller en joggingtur.

Kanske gillar du inte att visa dina armar, men du är en grym kock, så du borde vara tacksam över att de där armarna kan laga ihop en måltid godare än någon annan.

Vilken hang-up du än har, så hitta ett sätt att ändra den från en negativ till en positiv. Om ett tag kommer den positiva tanken ha tagit överhanden om den negativa.

Om du är vän med någon som alltid ser ner på sin egen kropp kan hans eller hennes synsätt smitta av sig på dig och på hur du ser på din kropp. Nästa gång din vän tar upp varför hon inte gillar sin kropp så berätta varför han eller hon borde lära sig älska och acceptera sin kropp, och vänd samtalet till något positivt.

Kom ihåg att en positiv tanke är så mycket bättre än en negativ.

Alla kändisar har proffs som får deras hud och hår att se helt fantastiskt ut och deras bilder tas ofta i perfekt ljus. De flesta av oss ser faktiskt inte ut så i verkliga livet.

Vi har mycket att göra på dagarna och tiden räcker kanske inte till för att ta hand om oss själva på samma sätt – och det är ok! Ingen är perfekt så sätt inte den standarden för dig själv!

Tanesha skriver att det är lätt att läsa skvallertidningar och följa med i en jargong där man snackar ner kändisar, men gör du det kan det lätt fortsätta när du pratar om kvinnor du ser på internet, på gatan, eller kanske viktigast av allt, den du ser i spegeln.

Istället för att leta efter fel så ge någon en komplimang, och mena det du säger. Ingen är perfekt, men det betyder inte att det är ok att leta efter fel.

Att må bra i sig själv handlar om så mycket mer än om kläderna är snygga eller om utväxten är nyfärgad. För de flesta av oss räcker det med att göra oss i ordning för att vi också ska må lite bättre, det ger självförtroendet en boost!

Taneshas råd är att göra sig i ordning på det sätt som du själv trivs bäst i, då kommer du att må bättre. Mår du bra av att måla naglarna så gör det, unna dig en snygg hårföning hos frisören eller lär dig hur du gör en snygg hårknut. Se till att göra allt det som får dig att må bra.

När vi ser bilder på Tanesha i dag är det svårt att tro att hon själv en gång själv varit osäker i sin kropp. Men hon berättar att hon förut brukade bli osäker så fort någon tittade åt hennes håll.

– Förr trodde jag alltid att om någon tittade åt mitt håll så gjorde de det för att jag såg ut som ett freak i mina höga klackar, eller för att mitt hår var för stort för mitt huvud. Nu däremot så ler jag självsäkert när någon tittar åt mitt håll, även om jag själv kanske inte känner mig så självsäker just då.

Ett leende kan göra att vi mår lite bättre och att vi känner oss mer självsäkra, även om det är ett påtvingat leende. Tillslut kommer osäkerheten att försvinna och du kommer att känna dig självsäker.

Som Tanesha skriver "Sometimes you have to fake it until you make it!"

Vill du se mer av Tanesha Awasthi hittar du hennes blogg här: http://girlwithcurves.com/

Foto: Tanesha Awasthi