Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

8 drömmiga spa att besöka i höst (vi vill boka nu!)

Yasuragi Hasseludden är stängt för renovering hela hösten och vintern = ett perfekt tillfälle att upptäcka några andra pärlor i vårt avlånga land. Här är 8 andra spa att andas ut och samla kraft hos i höstrusket. 

The Steam Hotel i Västerås

Det gamla ångkraftverket har förvandlats till trendigt hotell och aldrig har vi velat åka till Västerås så mycket som nu. Med konceptet "Voltage Lounge" har hotellet lockat till sig Sveriges bloggelit och bidragit till många härliga bilder och avundsjuka blickar på Instagram. Här finns relaxpool, ångande bastu, cocktails och DJ!

Grand Hôtel i Stockholm

I Grand Hôtels spaavdelning ångar det av lyx! Högklassiga behandlingar, 32-gradig pool, ångbad, hydroterapipool och ett "nordisk bad" – en bastu i björk och en kall pool, för cirkulation och avgiftning.

Sankt Jörgen Park i Göteborg

Testa en sparitual – en badcermoni för avkoppling deluxe: Häng i varma och kalla källor, gunga lugnt i en "Swaybädd" eller testa flera sorters bastu med olika temperaturzoner och dofter.

Copperhill Mountain Lodge i Åre

Panoramautsikt över Åreskutan – ja tack! Och såklart ja till ångande bad, värmande bastur och härliga relaxavdelningar. Kombinera skidåkning och spaupplevelse för att få ett riktigt helkroppspass. Ett extraplus är att hotellet har en privat spaavdelning att boka bad, bastu och behandlingar för det slutna sällskapet.

Ystad Saltsjöbad

Ta en långpromenad på stranden och starta sedan spadagen med "Salt Creek Spa". Hotellet har ett magiskt läge precis vid havet med uppvärmd swimmingpool, jacuzzi, ångbastu och en varm lågvattensbassäng framför en öppen brasa. För den som känner för att vakna till och stänga igen porerna ordentligt finns en isvak att hoppa i.

The Spa i Tylösand

Musik, skratt och prat är vad som gäller hos "The Spa" i Tylösand. Tvärtom från de flesta lugnare spa är det här tillåtet att umgås precis som vanligt. Festlig stämning i pool, bubbelpool, bastu och kallbad. Det finns också "Aquapass" om man vill träna och"Swim in-film" för den biosugna.

Varbergs Kusthotell

Vad sägs om havsvattenpool med en temperatur på 32 grader? Varbergs Kusthotell är något för dig som längtar tillbaka till varma dopp i havet. De har ett Thalassospa, thalassa är grekiska för hav och spat har havsvatten i sina bassänger samt behandlingar med marina element. Det finns också bubbelpool, bastu, kallbadhus och behandlingar med tång, spirulina, olja eller örter.

Sturebadet Marina Tower i Stockholm

Vid Saltsjöqvarn i Nacka med utsikt mot Djurgården ligger Sturebadets filial. Badet liknar anrika Sturebadet med bassäng, jacuzzi, ång/torrbastu och behandlingar enligt Kerstin Florians spa-koncept. Men det finns en stor skillnad – ett turkiskt hamam. I en vacker lokal med sittbänkar i marmor används ångande värme för att värma upp musklerna, mjuka upp huden och släppa loss endorfinerna i kroppen.