Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

9 saker våra mammor har lärt oss om livet

Det är något alldeles speciellt med mammor. De känner oss som ingen annan och har en alldeles speciell kunskap och ett sjätte sinne. Här är nio viktiga saker våra mammor har lärt oss om livet.

1. Att relationer är det viktigaste i livet

Hon lär dig att det är viktigt att plugga och jobba. Men att det inte är något jämfört med hur viktigt det är att ha en nära relation till någon eller några.

2. Vad det innebär att ha någon som alltid lyssnar

Det finns ingenting som kan kännas så värdefullt som att ha någon som verkligen lyssnar och vill ens bästa när du behöver prata om något som känns tungt. Eller härligt.

Foto: Nicolas Hansen

3. Att det är okej att visa känslor

Det är okej, och till och med bra, att visa känslor och tillåta dem att kännas. Om du är ledsen, rädd, orolig eller glad. Och att våga prata om dem.

4. Att det är okej att göra fel

Det är okej att göra fel, ångra sig och komma hem med svansen mellan benen – och få tas emot med kärlek och öppna armar.

5. Att det är bra att be om hjälp

Det finns ingen prestigeförlust i att be om hjälp och erkänna att du inte räcker till. Det är bara bra! Ingen kan allt.

6. Att allt kommer att bli bra

Även om det är svårt att tro ibland, så kommer saker och ting att lösa sig. Det vet mammor och därför berättar de det och gör livet lite bättre.

7. Att din insida är vacker

Det är naturligt för en mor att tycka hennes barn är vackrast i världen rent estetiskt. Kanske beror det på att mammor har en förmåga att SE insidan, och hon är den som för alltid kommer att tycka att hennes barn har vackrast insida av alla.

8. Att det är naturligt att ha brister

Det finns kanske ingen som känner dig så väl som din mamma. Hon känner dina bra sidor, och dina sämre. Ändå älskar hon dig gränslöst. För hon vet att alla har brister, ingen kan vara perfekt och det är ingen som ska förvänta sig det av dig.

Foto: Photolyric Stock Productions (Klöpper & Eisenschm

9. Att kärlek kan vara villkorslös

Det kan inte finnas någon kärlek i världen som kan vara större än en förälders kärlek till sitt barn. Det spelar ingen roll hur mycket kärlek man ger tillbaka, kärleken från en mor är oändlig och kräver inget tillbaka.

LÄS OCKSÅ: 10 saker din mamma aldrig berättade för dig (det är omöjligt att hålla tårarna borta!)