Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Apple släppte just 3 (!) nya Iphones – ny färg, bättre selfie-kamera och trådlös laddning

Hurra! Väntan är över – nu är TRE nya Iphones här. Under tisdagskvällen presenterade Apple de nya Iphone-modellerna och vi vill ha dem nu!

Nu är nya Iphone här! Förväntningarna var extra höga eftersom det var tio år sedan den första Iphone-modellen släpptes. Under Apple-eventet som leddes av VDn Tim Cook presenterades TRE nya telefoner: iPhone 8, iPhone 8 plus och iPhone X.

Så här ser nya Iphone 8 och 8 plus ut:

I de nya Iphone 8-mobilerna finns ett helt nytt typ av chip, A11 Bionic, vilket gör telefonerna snabbare och effektivare. Det nya chippet ska vara extra bra för kameran, vilket är den största skillnaden mellan Iphone 8 och de tidigare telefonerna.

Båda telefonerna kommer att säljas med två olika lagringsutrymmen: 64 eller 256 GB.

Färgen: 

iPhone 8 och 8 plus kommer komma i tre olika färger: silver, rymdgrå och en ny guldig kulör.

Kameran:

Fler pixlar, bättre färger och mindre brus utlovas. Kameran ska även vara bättre rustad för fotografering i dunkla rum och porträtt. Det finns en helt ny funktion som heter "Portrait Lightning", som låter fotografen själv styra mängden ljus i ansiktet på den som fotas. Här är de exempelbilder som visades under Apples event:

 

 

Video-funktionen ska enligt Apple själva vara den bästa någonsin, inte bara från Apple själva utan av alla smartphones.

Batteriet:

Med iPhone 8 och iPhone 8 Plus blir det möjligt att ladda mobilen trådlöst genom att lägga den på en ladd-platta. Förhoppningen är att fler och fler ställen ska börja ha laddstationer på till exempel bord där man bara kan lägga ned sin mobil.

Det här är Iphone X, som också kallas Iphone tio:

Färger:

Iphone X kommer i färgerna rymdgrå och silver.

Kamera:

Kameran blir snabbare och släpper in mer ljus. I övrigt har den i mångt och mycket samma egenskaper som Iphone 8-varianterna har, men med en ännu bättre front-kamera.

Ny emoji-funktion:

Apple lanserar i samband med Iphone 8 en ny typ emojis, Animojis. Det innebär helt enkelt att dina ansiktsuttryck kommer kunna styra hur en emoji ser ut och rör sig.

Skärmen:

Skärmen sträcker sig längs hela telefonens framsida och har ny teknologi som gör färgerna och bilder bättre och klarare.

Hemknappen är borttagen på iPhone X. Istället sveper man uppåt med fingret för att komma till hemskärmen.

Batteriet:

Precis som iPhone 8 laddas Iphone X med batteriplattor. Apple släpper också en laddningsmatta där du kan ladda alla Apple-produkter med sladdlös laddningmöjlighet på en och samma gång.

Säkerhet:

Det går inte längre att låsa upp telefonen med fingeravtryck. Nu är det ansiktsiktsgenkänning, Face ID, som gäller. Med hjälp av nya kameror, olika typer av sensorer och ny teknik utlovas ett tryggt och revolutionerande sätt att låsa upp och skydda mobiltelefonen. Enligt Apple själva är risken att någon annan än du lyckas låsa upp telefonen en på miljonen. Risken med Touch ID var en på 50 000.

Vid sidan av Face ID kommer kodlåset att finnas kvar.

Minne: 

Iphone X kommer gå att köpa med ett lagringsutrymme på 64 GB och 256 GB.

När kommer Iphone 8, 8 plus och Iphone X till Sverige?

När Iphone 8, 8 plus och Iphone X kommer till Sverige är än så länge oklart, men de lanseras i andra delar av världen under hösten.

Vad kommer de nya telefonerna att kosta?

Exakt vad de kommer kosta i Sverige är inte klart, men i USA kostar de mellan 6000 och 10000 kronor.

Ny Apple-watch

På Apple-eventet där alla nyheter 2017 presenterades fick vi också se en ny variant av Apple Watch, series 3. Bland annat har företaget utvecklat hjärt-monitorn i klockan, vilket de hoppas ska hjälpa folk till ett hälsosammare liv. Men den kanske största nyheten är att en version av series 3-klockorna har möjlighet att ringa och ta emot samtal på samma nummer som den du har till din vanliga Iphone. Dessutom kommer det gå att streama musik med klockan genom att använda trådlösa hörlurar. Exakt när Apple Watch serier 3 kommer till Sverige är än så länge oklart.