Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: knape

Så smakar årets glögg 2016 – här är Blossas nya smak

Förra året var det earl grey och året dessförinnan lavendel. I år är det ett svenskt bär som smaksätter Blossas traditionella årgångsglögg. Scrolla ner för att se vilket...

Årets glögg är kråkbär, ett litet blått bär som framförallt växer i de norrländska skogarna. Bäret påminner om blåbär och sägs ha en läkande effekt då det innehåller massor av antocyanider.

LÄS OCKSÅ: Njut av glögg i tv-soffan – här är höstens absolut bästa tv-serier från Netflix till SVT

– Kråkbäret är ett ibland bortglömt bär men i kråkbäret har vi framförallt funnit en ingrediens som bidrar med friskhet till vår årgångsglögg, berättar Åsa Orsvärn, chief blender på Blossa, och fortsätter:

– Björksirap förädlad ur björksav adderar en rund sötma och rymmer toner av smörkola. Som en påminnelse om lägerelden har glöggen även en lätt rökighet. Tillsammans med klassiska glöggkryddor och noga utvalda viner har vi lyckats skapa en glögg som vi är mycket stolta över.

Årets glöggflaska går i gröna nyanser och ska påminna om skuggspelet i ett skogslandskap. Bakom designen står konstnären Petra Börner och Scandinavian Design Group.

Blossa 16 har en alkoholhalt på 15 % och kommer att finnas i Systembolagets beställningssortiment från den 1 oktober.