Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Årets julklapp! Plocka ostron med Damernas Världs chefredaktör, bloggare och Lotta Klemming

Vill du bidra till ett välgörande ändamål – och samtidigt plocka ostron i havet utanför Grebbestad med ostrondykaren Lotta Klemming och Damernas Världs chefredaktör samt bloggare Editor’s Chef? Vi lovar dig en upplevelse utöver det vanliga om du vinner den auktion som vi håller till förmån för Musikhjälpen 2012. 

Älskar du ostron? Då är det här en upplevelse du a-l-d-r-i-g kommer att glömma! Det är en upplevelse att åka ut i den bohuslänska skärgården och plocka sina egna ostron tillsammans med världens enda kvinnliga ostrondykare, Lotta Klemming från Klemmings Ostron (som levererar ostron till Sveriges bästa krogar), och bli bjuden på skaldjurslunch på stranden av matentusiasterna Jonna Bergh (chefredakör Damernas Värld och STYLEBY) samt Patric Nadalutti (som driver bloggen Editor’s Chef hos Damernas Värld)

LÄS ÄVEN Ännu fler bilder från ostronplock i Grebbestad hos Editor’s Chef (samt länk till auktionen hos tradera - länken finns även längre ner)

– Jag har själv varit ute och plockat ostron med Lotta, och det är ett minne för livet. Jag håller det som ett av mina mest fantastiska upplevelser i livet. Att kunna plocka ostron direkt från botten, öppna stående i vattnet och äta … Ja, det är mindblowing. Om man är en ostronälskare som jag så är detta något utöver det vanliga, jag ryser av välbehag bara jag tänker på det, säger Jonna Bergh. 

Patric Nadalutti och Jonna Bergh gör dig sällskap på Bohusläns ostronbankar.Patric Nadalutti och Jonna Bergh gör dig sällskap på Bohusläns ostronbankar.Patric Nadalutti och Jonna Bergh gör dig sällskap på Bohusläns ostronbankar.
Patric Nadalutti och Jonna Bergh gör dig sällskap på Bohusläns ostronbankar. Foto: Lotta Klemming
Du får lära dig hur man fiskar både praktiskt och teoretiskt, du lär dig öppna ostron och du får äta hur många du vill på det – direkt från havet till munnen

En bild över hur ostrondagen ser ut

Vi ses i Grebbestad i norra Bohuslän, äter en fisk och skaldjursmiddag tillsammans på den lokala pärlan Telegrafen och bor en natt på mysiga Everts sjöbod.

Dagen därpå ses vi i Klemmings Ostrons högkvarter vid havet där Lotta lär oss allt hon kan om ostron. Därefter åker vi snabb båt ut i skärgården, lägger till vid en ostronbank där vi plockar ostron (du behöver inte dyka efter dem om du inte vill, det går bra att pocka från sandbanken). Du får lära dig hur man fiskar både praktiskt och teoretiskt, du lär dig öppna ostron och du får äta hur många du vill på det – direkt från havet till munnen (bara en sådan sak!). Vi lovar, du har aldrig ätit något mer underbart.

Lotta Klemmings bok om vildplockade ostron kom tidigare i år. Klicka på länk och kom direkt till boken.Lotta Klemmings bok om vildplockade ostron kom tidigare i år. Klicka på länk och kom direkt till boken.Lotta Klemmings bok om vildplockade ostron kom tidigare i år. Klicka på länk och kom direkt till boken.
Lotta Klemmings bok om vildplockade ostron kom tidigare i år. Klicka på länk och kom direkt till boken.

På stranden tillreder Editor’s Chef en skaldjurslunch som vi njuter av tillsammans ute i den otroliga naturen.

Vi är ute i ungefär fyra timmar och Klemmings Ostron förser oss med ostronplockarvänliga kläder.

Det här kommer att bli en oförglömlig dag i unikt vackra Bohuslän som innehåller allt som är bra: kunskap, otroliga naturupplevelser, fantastisk mat från havet och härligt sällskap!

I ”Ostrondag med Lotta Klemming, Jonna Bergh och Patric Nadalutti” för två personer ingår:

Gigas-ostron redo att ätas eller läggas på grillen.Gigas-ostron redo att ätas eller läggas på grillen.Gigas-ostron redo att ätas eller läggas på grillen.
Gigas-ostron redo att ätas eller läggas på grillen.

•Middag för två personer på härliga Restaurang Telegrafen (i sällskap av Editor’s Chef och Lotta Klemming om så önskas).

•Övernattning för 2 personer hos mysiga Everts sjöbod i Grebbestads hamn.

•Dag på havet och ostronplock vid ostronbank.

•Skaldjurslunch med vin på stranden tillredd av Editor’s Chef.

•Boken ”Vildplockade ostron” (Natur & Kultur) signerad av dess författare Lotta Klemming.

•Egenplockade ostron att med sig hem.

•Digitala bilder från dagen så du kan dela upplevelsen med vänner och följare.

Vinnarna ansvarar själv för resa t/r Grebbestad. Deltagare ska vara över 18 år.

Tidpunkt bestäms i samråd med vinnaren.

SUGEN PÅ ATT LÄGGA ETT BUD? HOPPAS! Klicka här för att komma till auktionen till förmån för Musikhjälpen 2021 hos Tradera. 

Här kan du läsa mer om Musikhjälpen och vart pengarna går till (länk till Musikhjälpen).