Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Astrologen Margareta Hedin meddelar att vi enligt astrot står inför en sommar 2023 där kärleken står i fokus.Astrologen Margareta Hedin meddelar att vi enligt astrot står inför en sommar 2023 där kärleken står i fokus.Astrologen Margareta Hedin meddelar att vi enligt astrot står inför en sommar 2023 där kärleken står i fokus.
Astrologen Margareta Hedin meddelar att vi enligt astrot står inför en sommar 2023 där kärleken står i fokus. Foto: Weronika Bela / ANNIE FLODSTRÖM

Astrologen: ”2023 blir en kärlekssommar”

Damernas Världs astrolog Margareta Hedin meddelar att det är kärleken som styr sommaren 2023. 

Att 2023 hittills har varit ett utmanande år skriver de flesta under på, oavsett vem du talar med. Därför var det minst sagt ett glädjande utropstecken när Damernas Världs erfarna astrolog Margareta Hedin meddelade att vi står inför en sommar där kärleken står i fokus.

Margareta, berätta vad du menar med det?

– 2023 har mest bjudit på stor dramatik så här långt. Även om vi i Sverige har varit förskonade från de största konflikterna så är det ju knappast en överdrift att beskriva året som stökigt. Detta kommer sig främst av att de stora bovarna Saturnus och Pluto har skiftat tecken. I sommar har vi inget sådant som skapar stor dramatik på ingång. Inga farliga eklipser eller något vi behöver varnas för. Bara det är ju skönt att veta. 

Damernas Världs astrolog Margareta HedinDamernas Världs astrolog Margareta HedinDamernas Världs astrolog Margareta Hedin
Damernas Världs astrolog Margareta Hedin Foto: Weronika Bela

Vad kan vi, astrologiskt, förvänta oss av sommaren 2023?

– Det finns gulliga planeter som faktiskt ger oss glädje, lyfter oss och får oss att må bra. Till den kategorin hör Venus och Jupiter, och denna underbara sommar kommer vi att få se mycket av dem. Venus är ju kärlekens gudinna och en planet som gör livet så där extra härligt, roligt och tursamt. Hon har ofta ett finger med i spelet när vi blir förälskade, när stämningen är så där varm och härlig mellan människor. Vanligtvis stannar Venus i varje stjärntecken i cirka en månad, men ungefär var artonde månad har Venus en retrograd period. Det innebär att planeten stannar extra länge i ett tecken. I sommar tillbringar Venus hela fyra månader i Lejonets tecken. 

Sommarens toppenergi spiller över åt alla håll

– Lejonet är ett fast eldtecken och är känt för att vara ett varmt, passionerat och härligt stjärntecken som just står för det stora varma hjärtat, för romantisk kärlek, förälskelse och passion. Fram till den 9 oktober kommer Venus att befinna sig här. Wow! Det betyder extra mycket kärlek till folket. Dessutom befinner sig Uranus och Jupiter i Oxen – att de då hamnar i kvadratur till Venus kan öka på flödet ytterligare. Jupiter är ju ”stora lyckan” och Uranus kan få oss att tänka lite utanför boxen, testa nya grejer och vara lite experimentella. Kombinationen av dessa tre energier kan verkligen se till att det bildas många nya par denna sommar. 

Vilka får en extra het sommar?

– Alla kommer ju att känna av detta underbara flöde på något sätt. Sommarens toppenergi spiller över åt alla håll. Alla har vi ju Lejonets område någonstans i vår horoskopcirkel. De stora vinnarna är förstås Lejonen, Vattumännen, Skorpionerna och Oxarna. Även Vädurar och Skyttar kan känna att det går väldigt bra med det mesta den här sommaren. 

LÄS MER: Horoskop: Så blir sommaren 2023

LÄS MER: Läs ditt veckohoroskop på Margareta Hedins blogg Astrobloggen