Banankaka med bara 3 ingredienser (bananer, kakao, bakpulver!)
Älskar du banan och godsaker som går enkelt att slänga ihop? Då är den här banankakan definitivt någonting för dig!
Banankaka – ingredienser:
2 bananer
1–1,5 msk kakao
1–2 tsk bakpulver
(Extratips för dig som äter ägg: Om du vill går det även att tillsätta tre vispade ägg och mixa ihop med smeten för att få en ”fluffig sockerkakskänsla” på banankakan.)
LÄS OCKSÅ: Nyttigt godis: 5 smarriga recept utan socker
Så gör du banankakan:
Mixa en banan med 0.5–1 tesked bakpulver – och häll i en mindre ugnsfast form med bakplåtspapper.
Mixa sedan en till banan med 0.5–1 tesked bakpulver – tillsammans med en matsked kakao.
Häll även ner detta i formen och rör runt lite med en slickepott för att få till tigermönstret.
Grädda i ugnen i cirka 25 minuter, på 175 grader (men håll koll!)
Vill du smaksätta mer? Testa gärna vaniljpulver, kanel och/eller kardemumma i smeten!
Tack till Karin Olsson för att vi fick dela ditt egengjorda recept som du publicerade i Facebookgruppen ”Vad lagar du för veganmat idag?” ❤️ Det här kommer vi njuta av!