Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rosévin – här är vinerna som fått bäst i test

Vår- och sommartider betyder rosétider! Vår systertidning Allt om Mat testade förra året alla roséviner på Systembolaget och valde ut fyra goda favoriter. Scrolla ner för att se vilka roséviner som fick bäst i test!

Marqués de Cáceres Rosado, 2015

2755, Rioja, Spanien, 79 kr 

Riojarosén Marqués de Cáceres Rosado har i år fått en blekare färg för att hänga med i modets svängar. Smaken med stringens, fräschör och en välgörande bitterhet lämpar sig också bra till mat. Gott till en tallrik med spanska charkuterier, ostar och oliver. Välgjort med fina hallon- och jordgubbstoner, fin friskhet och en välgörande liten beska.

Domaine de Collavery, 2015

2859, Frankrike, 84 kr

Pålitligt i frisk, ren och fokuserad stil med balans och fin längd. Gott till en frasig lökpaj.

 

LÄS OCKSÅ: Alla snackar om naturvin – här är allt du behöver veta

 

Les Lauzeraies Tavel, 2015

2724, Tavel, Frankrike, 109 kr

Välgjorda Les Lauzeraies Tavel 2015 från distriktet Tavel i södra Rhônedalen bjuder på stramhet och djup i frukten och är ett utmärkt val till mat, gärna till lite stadigare rätter som helstekt kyckling med örter och vitlök, från grillen. Fin koncentration med äpplen, körsbär och örter. Här finns djup och längd. De dominerande druvsorterna i vinet är grenache och cinsault. Från och med årgång 2015 är vinet ekologiskt.

M de Minuty Rosé, 2015

2590, Côtes de Provence, Frankrike, 115 kr

Friskt och elegant med sina rena, rödbäriga toner, stråk av citrus och lättsamma hållning. Gott till snittar med skagenröra.

Vill du läsa mer sånt här? Gilla Damernas Värld på Facebook så missar du inget!