Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Damernas Värld möter Rikke Baumgarten och Helle Hestehave – designerduon bakom Baum Und Pferdgarten.Damernas Värld möter Rikke Baumgarten och Helle Hestehave – designerduon bakom Baum Und Pferdgarten.Damernas Värld möter Rikke Baumgarten och Helle Hestehave – designerduon bakom Baum Und Pferdgarten.
Damernas Värld möter Rikke Baumgarten och Helle Hestehave – designerduon bakom Baum Und Pferdgarten. Foto: Christoffer Regild

Baum und Pferdgartens designerduo: ”Det är fantastiskt att se kronprinsessan bära vår kläder”

Damernas Värld möter Rikke Baumgarten och Helle Hestehave – danska designerduon bakom kronprinsessans favoritmärke Baum Und Pferdgarten.

Baum und Pferdgarten startades av coola designerduon Rikke Baumgarten och Helle Hestehave 1999. Sedan dess har deras tidlösa kollektioner blivit kända för dess eleganta, men oväntade kontraster. Och kanske är det därför märket blivit en så stor favorit i kronprinsessan Victorias modemedvetna garderob. 

Kronprinsessan bar en snygg kavaj från Baum und Pferdgarten under ett besök till Karolinska institutet 2020.Kronprinsessan bar en snygg kavaj från Baum und Pferdgarten under ett besök till Karolinska institutet 2020.Kronprinsessan bar en snygg kavaj från Baum und Pferdgarten under ett besök till Karolinska institutet 2020.
Kronprinsessan bar en snygg kavaj från Baum und Pferdgarten under ett besök till Karolinska institutet 2020. Foto: Anders Wiklund/TT / TT NYHETSBYRÅN

Vem inspireras ni av stilmässigt?
– ALLT! Från resor, till ett besök i några av Köpenhamns vintagebutiker eller en promenad i trädgården. Vi älskar att vara i Paris och njuta av kombinationen av franska kvinnors eminenta stil och de extravaganta textilmässorna. Inom mode hör Raf Simons och Martin Margiela till två stora inspirationskällor. De är artister och har varit trogna sin egen stil i en hel livstid.

Kronprinsessan Victoria bar en vackert mönstrad kjol från Baum und Pferdgarten under det spanska statsbesöket 2021.Kronprinsessan Victoria bar en vackert mönstrad kjol från Baum und Pferdgarten under det spanska statsbesöket 2021.Kronprinsessan Victoria bar en vackert mönstrad kjol från Baum und Pferdgarten under det spanska statsbesöket 2021.
Kronprinsessan Victoria bar en vackert mönstrad kjol från Baum und Pferdgarten under det spanska statsbesöket 2021. Foto: Henrik Montgomery/TT / TT NYHETSBYRÅN
Det är fantastiskt att se kronprinsessan bära vår kläder

Hur känns det att skandinaviska kungligheter bär Baum und Pferdgarten? Vi ser ofta kronprinsessan Victoria i er design.
– Det är självklart en komplimang. Kungligheterna dyker trots allt upp på många olika ställen i världen, och det är fantastiskt att se kronprinsessan bära vår kläder. Dessutom passar kläderna kronprinsessan Victoria väldigt bra.

Kronprinsessan Victoria på Swedish Residence i New York 2018 – Rikke Baumgartens och Helle Hestehaves personliga favorit på kronprinsessan!Kronprinsessan Victoria på Swedish Residence i New York 2018 – Rikke Baumgartens och Helle Hestehaves personliga favorit på kronprinsessan!Kronprinsessan Victoria på Swedish Residence i New York 2018 – Rikke Baumgartens och Helle Hestehaves personliga favorit på kronprinsessan!
Kronprinsessan Victoria på Swedish Residence i New York 2018 – Rikke Baumgartens och Helle Hestehaves personliga favorit på kronprinsessan! Foto: Catarina Åström Lundgren/TT / TT NYHETSBYRÅN

Vilken är er favoritlook på Victoria?
– Klänningen hon bar i New York 2018! 

Beskriv era favoritplagg i höst?
– En ylleväst är supersnyggt och tidlöst, och är ett smickrande plagg för kroppen. Även minikjol är en favorit. Den är lekfull och skarp på samma gång. Minikjolen är en stor del av vårt DNA och passar perfekt till hösten.

Baum und Pferdgartens moderna twist av minikjolen visades på höstens modevisning i Köpenhamn.Baum und Pferdgartens moderna twist av minikjolen visades på höstens modevisning i Köpenhamn.Baum und Pferdgartens moderna twist av minikjolen visades på höstens modevisning i Köpenhamn.
Baum und Pferdgartens moderna twist av minikjolen visades på höstens modevisning i Köpenhamn.
Det är en dygd att hålla sig till de saker man älskar och inte hoppa på varje trendvåg

Ert bästa stilråd?
– Ta reda på vad du gillar bäst och håll dig till det. Självklart förändras trender och årstider hela tiden. Men det är en dygd att hålla sig till de saker man älskar och inte hoppa på varje trendvåg.

Kronprinsessan räds inte för färg. Under ett besök i Vietnam 2019 sågs hon, tillsammans med prins Daniel, i denna vackra klänning från Baum und Pferdgarten.Kronprinsessan räds inte för färg. Under ett besök i Vietnam 2019 sågs hon, tillsammans med prins Daniel, i denna vackra klänning från Baum und Pferdgarten.Kronprinsessan räds inte för färg. Under ett besök i Vietnam 2019 sågs hon, tillsammans med prins Daniel, i denna vackra klänning från Baum und Pferdgarten.
Kronprinsessan räds inte för färg. Under ett besök i Vietnam 2019 sågs hon, tillsammans med prins Daniel, i denna vackra klänning från Baum und Pferdgarten. Foto: Jonas Ekströmer/TT / TT NYHETSBYRÅN

Vilka kläder tröttnar ni aldrig på?
– Jeans. I alla former. Det är fantastiskt att ett plagg som är över 200 år gammalt fortfarande är så populärt. Du kan styla jeans för alla tillfällen och vi är säkra på att de kommer hålla modemässigt de kommande 200 åren också.

Victoria i en elegant tweedklänning från Baum und Pferdgarten.Victoria i en elegant tweedklänning från Baum und Pferdgarten.Victoria i en elegant tweedklänning från Baum und Pferdgarten.
Victoria i en elegant tweedklänning från Baum und Pferdgarten. Foto: Henrik Montgomery/TT / TT NYHETSBYRÅN

Om ni fick välja ett plagg eller accessoar att bära resten av ert liv, vad skulle ni välja?
En överdimensionerad jacka. När du bor i Skandinavien är ytterkläder superviktigt då vi måste bära varma kappor större delen av året. En oversize-version är snyggt, då du kan dölja din look under och den ser fantastisk ut med flera lager.

Vi ser den låga midja överallt och det är den roligaste och coolaste trenden just nu

Vad hoppas ni få se mer av under modeåret 2022?
– Vi ser den låga midja överallt och det är den roligaste och coolaste trenden just nu. Både när det gäller kjol och byxor. När vi var unga nya designers gjorde vi nästan bara kjolar och byxor med låg midja. Det passar in i något nostalgiskt för oss och hade vi varit Helle och Rikke 20 år hade vi hoppat på tåget direkt.

Kronprinsessan Victoria bar en blå klänning från Baum und Pferdgarten på en konsert under Solliden Session 2021.Kronprinsessan Victoria bar en blå klänning från Baum und Pferdgarten på en konsert under Solliden Session 2021.Kronprinsessan Victoria bar en blå klänning från Baum und Pferdgarten på en konsert under Solliden Session 2021.
Kronprinsessan Victoria bar en blå klänning från Baum und Pferdgarten på en konsert under Solliden Session 2021. Foto: PELLE T NILSSON / SPA | Swedish Press Agency

Hur klär man sig för sin ålder?
– Med åldern förstår du mer och mer vad som passar dig. Vilka som är dina fördelar och vad du inte trivs i. Men när man är ung måste man prova allt. Och det måste få finnas utrymme för det.

LÄS MER: Dannie Larsson om nya smyckeskollektionen inspirerad av Hilma af Klint

LÄS MER:
Se kronprinsessan Victorias otroliga stilresa – från då till nu