Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Jesper Ruiz Lindberg/Estrop

Bli proffs på sociala medier – 5 tips för att börja tjäna pengar

Att sociala medier enbart är en plattform för att vara just social på är en uppfattning som de flesta har släppt. Om inte så är det dags att tänka om – Facebook och Instagram är nämligen guldgruvor om du vill fånga upp en följarskara, och tjäna pengar på den. Vid delar med oss av fem ovärderliga tips för nybörjaren.

Tips 1: Hitta rätt kanal

Är du en fitnessbloggare som gör grymma videos eller har du produkter som gör sig bra på bild? Då är Instagram platsen som du vill synas på. Vill du hellre skapa ett event för en utförsäljning eller samla följare till din företagssida är Facebook den rätta kanalen. Att fånga upp en passande publik är A och O!

Tips! Missa inte kursen "Så blir du framgångsrik i sociala medier". Klicka här för att läsa mer och boka.

Tips 2: Skapa innehåll som sticker ut

Vill du synas och höras är steg nummer ett att göra grymt innehåll som talar till din publik. Tänk på tonalitet, bildspråk, samt tid och plats för publicering. Tyvärr räcker det inte lika långt med att bara göra bra innehåll idag som för några år sedan. Förr nådde ditt budskap ut till i stort sett alla dina följare, men idag är Facebooks algoritm så avancerad att den visar upp saker som den "tror" att dina följare gillar. Med andra ord kan du ha hur bra innehåll som helst, men fortfarande inte komma ut med ditt budskap.

hej på dig. Foto: TARIK KIZILKAYA

Tips 3: Annonsera mera

... Vilket leder oss till punkt tre: investera i annonsering. För att komma runt Facebooks och Instagrams algoritmer är annonsering det mest tidseffektiva och resultatgivande sättet. Dessutom behöver det inte kosta skjortan då man lägger bud på olika målgrupper och tidpunkter. Det smidiga med att skapa en annonskampanj på Facebook är att du kan välja din målgrupp på detaljnivå. Vill du nå ut till hundägande kvinnor som bor i Umeå? Eller människor i 50-års åldern som har chefspositioner och bor i Göteborg? Det som är avgörande för att lyckas är inte vem du är utan HUR du gör.

Tips 4: Gå en kurs

Att nå ut i sociala medier, vare sig du vill bli en influencer eller nå den rätta publiken med ditt varumärke, händer inte av sig självt. Störst framgång når du genom att lära dig hur det fungerar från grunden. Ett unikt tillfälle att lära sig allt om sociala medier är genom Digital Academy. Lär dig allt om hur man budar på målgrupper, skapar framgångsrika kampanjer och använder den viktiga facebook-pixeln genom att klicka här. Är du nyfiken på vilka ingredienserna är till en viral post och hur du når ut till tusentals, lär du dig det här. Ett unikt tillfälle som inte får missas!

Tips 5: Använd hashtags

Att använda sig av hashtags är fortfarande ett smidigt sätt för att nå ut till fler på Instagram. Tänk på att använda relevanta hashtags och inte överdrivet många. Du vill ju fånga de rätta följarna - inte fejkkonton och spamföljare. Det finns en uppsjö av hemsidor som listar vilka hashtags som är populära att använda, där kan du hitta dem som passar just ditt varumärke.

Så, vad väntar du på? Framgång med hjälp av Facebook och Instagram ligger bara några steg bort. Passa på att kolla in Digital Academys andra kurser här:

Bli framgångsrik med sociala medier

Videoproduktion i sociala kanaler

Så gör du sökmotoroptimering rätt och lätt

Google Analytics - Webbanalys och digitalt beteende

https://delivery.youplay.se/load.html?zone_id=1014&player=sp&part_id=137477&addons=000&time=0&disable_sharing=false