Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Charlotte Perrelli renoverar sitt drömhus – följ med på resan här

Vår succébloggare Charlotte Perrelli och hennes sambo Anders köpte i december sitt drömhus. Just nu renoverar familjen för fullt och i bloggen tar hon med sina läsare på resan. I artikeln nedan kan du också följa med till huset genom Charlottes blogginlägg se hur drömhuset tar form!

DECEMBER

Vi har letat nytt hus med ljus och lykta och NU har vi äntligen hittat vårt drömhus! Vi är så glada. Barnen är överlyckliga och planerar hur deras rum ska se ut. Vilka tapeter de ska ha och vilka möbler som passar i rummen. Det finns fem sovrum på samma plan vilket är som en dröm för en stor familj som oss och dessutom finns det flera kakelugnar och öppna spisar.

Jag tycker att det bästa är att det finns ett växthus på tomten! Det är min nya passion och ett växthus är något som jag länge drömt om att ha och jag är riktigt glad för det! Tänk att på riktigt kunna plantera och odla själv… en riktigt glädje.

Nu ska vi börja renovera detta fantastiska hus som har över 100 år på nacken. Det finns till och med Carl Larsson målningar i ett rum. Mycket stuckatur och bröstpanel, rum i fil, franska balkonger. Men det krävs att det åtgärdas nytt kök, badrum och ytskikt. Både Anders och jag älskar att renovera så nu är det bara att kavla upp ärmarna;) Vi kommer börja med det viktigaste och sedan succesivt ta bit för bit. Pool ska vi bygga till sommaren, men en sak i taget. Hus är ett livsprojekt så nu har vi något att göra på vår lediga tid.

JANUARI & FEBRUARI

Jag och Anders är på ”bygget” varje dag. Så otroligt kul… Vi provmålar olika kulörer till väggarna som kommer bli ljusa och fräscha. Målarna har snyggat till och fräschat upp garaget och hela källarplanet. Snart börjas det byggas gym i en av delarna och sedan ska lekrummet fixas till. Ett kapprum ska snickras upp, förvaringsrum, snickeriverkstad, tvättstuga, vinkällare och mat, kyl- och svalrum… Det är några rum bara på nedersta planet. Det kommer bli väldigt bra och vi känner oss nöjda med hur ritningarna ser ut. Badrum och kök är beställda och det är det som blir de stora förändringarna, det är de rum som redan sedan tidigare renoverats fast då på 80-talet. Alla andra rum behålls i sin helhet, men ytskikt måste fixas då exempelvis träet på panelerna är i dåligt skick. Golv måste slipas och väggar målas. Elen måste dras om och barnen har själva fått välja tapeter…. Det känns viktigt så de får vara delaktiga.

Kattvinden vid master bedroom har nu rivits och där byggs nu upp ett helt nytt badrum. Skönt med flera badrum så att barnen får separata och vi får ha vårt själva… Vill ni se mer bilder från badrum och kök som inspirerat oss hittar ni det här  och här.

Här ser ni en del av vindsplanet som ska byggas om till dressingroom…. Nu är det nymålat i vitt än så länge… Det var slitna vinröda tapeter innan. Nu ska det upp stänger och skohyllor…

Här var det ett 80-tals badrum tidigare… Nu är det upprivet och kommer bli ett nytt snyggt fräscht badrum. Fler bilder hittar ni här.

Vårt fantastiska ”kassettak” som självklart ska behållas i matsalen… Elen dras just nu in i väggarna…;))

En bild från det kommande köket där taket lyfts upp och bjälkar plockas fram... Fler bilder från renoveringen finns här. 

På bloggen http://charlotteperrelli.damernasvarld.se/ fortsätter uppdateringar kring renoveringen så missa inte det.