Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chefredaktör Jonna Bergh: ”Mina fem viktigaste semestermåsten”

Chefredaktör Jonna Bergh bär flipflops sommaren ut och sveper in sig i en fluffig frottémorgonrock på väg till dagens första dopp.

Sommaren är här och jag är redo för avslappnad elegans vid poolen och i stan. Jag mixar klassiska sportbyxor med en dressad kavaj som jag matchar med silvriga accessoarer. Pricken över i:et är flip flops och eleganta badkläder från Cos.

 

MIXA SPORT MED DRESSAT

Skådespelerskan och pingiskrogsägaren (!) Susan Sarandon på en balkong i Cannes under inspelningen av filmen Joe (1970) är sinnebilden av avslappnad, sexig semesterelegans (fotot sitter uppsatt på väggen hemma). Jag bär klassiska sportbyxor från Björn Borg (länk) med en rutig kavaj från & Other Stories (länk)– att mixa sportigt med dressat är alltid en hit.

 

SILVERACCESSOARER

Precis som Susan väljer jag sneakers från New Balance (länk), och de silverfärgade hoopsen från Louis Abel (länk) med en elegant böljande form är de enda smyckena jag behöver i min sommarpackning.

 

SVALKANDE SPRAY

Hydra life fresh reviver sorbet water mist från Dior (länk) står vanligtvis på mitt skrivbord – nu följer den med till poolen.

 

ELEGANT VID POOLEN

Boken Poolside with Slim Aarons (länk) visar bilder av semestrande jetset från en mer obekymrad tid, och får mig att drömma om sommarens Italiensemester. Samma effekt har scenen ur filmen Bassängen (1969) med heta Romy Schneider. Eleganta badkläder och lyxig frotté får mig att välja baddräkt från Cos (länk) och badrock från Tekla Fabrics (länk).

 

FLIPFLOPS DAG SOM KVÄLL

Förr användes flipflops mest på stranden och i vardag - liga sammanhang – i dag bär vi dem överallt. Till och med på fest. Jag väljer ett par klassiska i turkost och vitt från Havaianas (länk).