Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Människor som bäddar på morgonen lyckligare och mer produktiva

Att starta dagen med att fixa till sängen kan påverka dig mer än du tror. Enligt en undersökning är morgonbäddare mer benägna att tycka om sina jobb, träna regelbundet och de känner sig dessutom mer utvilade.

Gretchen Rubin är författare till boken The Happiness Project. När hon gjorde research till boken och ville ta reda på vad som gör människor lyckliga så dök sängbäddning upp flera gånger.

– Det är en ganska trivial sak, men om och om igen säger människor att när de får kontroll på den här lilla handlingen så får de i allmänhet också mer kontroll över sina liv, säger författaren till Elite Daily.

Lästips från vår systersajt Sköna Hem: Här är färgerna du ska undvika att bädda med för att slippa vägglöss

Gretchen Rubins slutsats får stöd i en undersökning gjord av Hunch.com, skriver Elite Daily. I undersökningen , där 68 000 personer deltog, ansåg 71 procent av de som bäddade sängen varje morgon sig vara lyckliga. Bland dem som inte bäddade ansåg sig 62 procent vara olyckliga.

– Din säng symboliserar dig. Det är något med att ha sin säng i ordning som får ditt liv att kännas på samma sätt, säger Gretchen Rubin, författare till boken "The Happiness Project", till Elite Daily.

Och en god vana leder ofta till fler goda vanor. Enligt boken The Power of Habit, skriven av den prisbelönta reportern Charles Duhigg, kan sängbäddning göra dig både mer effektiv och bättre på att hålla en budget.

Inga mer ursäkter för att inte bädda sängen med andra ord!

Vill du läsa fler liknande artiklar? Gilla Damernas Värld på Facebook så missar du ingenting!