Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Sofie Breslin är designer och grundare av Miss Oxford DesignSofie Breslin är designer och grundare av Miss Oxford DesignSofie Breslin är designer och grundare av Miss Oxford Design
Sofie Breslin är designer och grundare av Miss Oxford Design Foto: CAMILLA GEWING-STÅLHANE

Designern Sofie Breslins inspirerande inredningsfavoriter

Hennes första kollektion för egna märket Miss Oxford är en hyllning till kvinnan. Damernas Värld pratar kraft, inspiration och inredning med designern Sofie Breslin. 

Designern Sofie Breslin, skapare av märket Miss Oxford Design släppte 2020 sin första kollektion Womens magical forces, där stolen The Lady står i centrum.

Designern Sofie Breslin bakom Miss Oxford Design hyllar kvinnan.Designern Sofie Breslin bakom Miss Oxford Design hyllar kvinnan.Designern Sofie Breslin bakom Miss Oxford Design hyllar kvinnan.
Designern Sofie Breslin bakom Miss Oxford Design hyllar kvinnan. Foto: CAMILLA GEWING-STÅLHANE

– Att hylla och lyfta fram kvinnan och hennes magiska krafter känns viktigt för mig. Vi kvinnor har otroliga krafter och en styrka som vi inte kan se, men som vi känner så starkt … The Lady är designad med kvinnliga runda former, där styrkan och kraften markeras med raka linjer på stolens sidlinjer och sträckta ben. The Lady bär upp de runda formerna med sträckt rygg och starka linjer. 

Sofie Breslin

GÖR: Designer och grundare av Miss Oxford Design

ÅLDER: 39 år.

BOR: Lomma.

FAMILJ: Man och två barn – tvillingar.

Vilken känsla vill du att man ska få när man sitter i den?
– Jag önskar att varje kvinna som sätter sig i stolen ler för sig själv och känner sig hyllad och stärkt. Precis som om de skulle lyssna på Beyonés Run the world (Girls) och dansa med. 

LÄS MER: Titta in i modellen och stylisten Ursula Wånganders otroliga hem!  

Stolen The Lady, i design av Sofie Breslin för Miss Oxford Design.Stolen The Lady, i design av Sofie Breslin för Miss Oxford Design.Stolen The Lady, i design av Sofie Breslin för Miss Oxford Design.
Stolen The Lady, i design av Sofie Breslin för Miss Oxford Design. Foto: Miss Oxford

Varifrån kommer din inspiration?
– Kvinnan har alltid inspirerat mig i form av modefotografi – vackra konstnärliga poser i bild. Som barn klippte jag ut bild efter bild och sparade i min dagbok – de tog mig och min kreativitet vidare. Fotografen Daniella Midenge tog mig med storm första gången jag såg hennes verk. Hennes sätt att fånga varje vacker vinkel av kvinnan är fantastisk.

Limiterat print Daydreamning av Daniella MidengeLimiterat print Daydreamning av Daniella MidengeLimiterat print Daydreamning av Daniella Midenge
Limiterat print Daydreamning av Daniella Midenge Foto: Daniella Midenge

– Två andra kvinnor som insiprerar är Eva Dahlgren och Efva Attling. De lyfter fram sin kreativitet på ett magnifikt sätt och går sin egen väg med egna uttryck. Jag får också mycket inspiration från naturen med olika kulörer och former. Sand och jord har vackra beiga och bruna toner.

Eva Dahlgren inspirerar Sofie Breslin.Eva Dahlgren inspirerar Sofie Breslin.Eva Dahlgren inspirerar Sofie Breslin.
Eva Dahlgren inspirerar Sofie Breslin. Foto: Peter Gehrke

Vilka är dina egen all-time designfavoriter?
– Jag är svag för Hartmut Lohmeyer och Folke Ohlsson, fantastisk design som går ända in i min själ.

LÄS MER: Eva Dahlgren: ”Det är skönt att bli äldre och slippa försöka behaga” 

Vad står överst på önskelistan till ditt eget hem?
– Jag är svag för keramik i olika former, så ting från Robynn Storgaard i Köpenhamn står högt upp på listan. Att dekorera huset med buketter från butiken Florista i Malmö är också en önskan. Sophie Wiking, som driver den, gör galet vackra buketter – yviga, hängande och bohemiska.

Bestickhållare i keramik av Robynn Storgaard.Bestickhållare i keramik av Robynn Storgaard.Bestickhållare i keramik av Robynn Storgaard.
Bestickhållare i keramik av Robynn Storgaard. Foto: Robynn Storgaard
Sophie Wikings buketter på butiken Florista i Malmö är en favorit.Sophie Wikings buketter på butiken Florista i Malmö är en favorit.Sophie Wikings buketter på butiken Florista i Malmö är en favorit.
Sophie Wikings buketter på butiken Florista i Malmö är en favorit. Foto: Florista

– Just nu har jag dessutom snöat in på lampor, främst oljelampor. Doften och historien tillsammans med ljuset blir trollbindande. Det sista men det bästa på listan är lamporna Terho, som kombinerar finsk lind med ett opalt glas och mjuka former. 

Lampa av munblåst klarglas från Karlskrona Lampfabrik.Lampa av munblåst klarglas från Karlskrona Lampfabrik.Lampa av munblåst klarglas från Karlskrona Lampfabrik.
Lampa av munblåst klarglas från Karlskrona Lampfabrik.
Lamporna Terho från Mater – finsk design när den är som bäst.Lamporna Terho från Mater – finsk design när den är som bäst.Lamporna Terho från Mater – finsk design när den är som bäst.
Lamporna Terho från Mater – finsk design när den är som bäst. Foto: Mater

Vilka inredningstrender tycker du är intressantast just nu?
– Jag är mycket för de bruna, beigea, naturfärgade, orange/gula tonerna … Jag tycker inredningstrenden just nu är befriande vacker, alla olika former och skapelser får komma in i hemmen. Barnens dagispynt i lera har blivit något trendigt och accepterat – alla får skapa. 

Vad är viktigast att tänka på när man väljer möbler och detaljer till sitt hem?
– Varje design ska få ta sin plats och berätta sin historia. Färger och former påverkar oss och våra hem mer än vad vi tror, jag tycker att du ska inreda efter vad du känner att du mår bra av. Ett lugnt och harmoniskt hem ger en lugn och harmonisk människa.

Leta inredningsinspo i naturen.Leta inredningsinspo i naturen.Leta inredningsinspo i naturen.
Leta inredningsinspo i naturen. Foto: Pixabay

Kan du tipsa om en detalj som lyfter ett rum till nya nivåer?
– Plocka in naturen i hemmet: en del av en trädstam i en lerkruka, grenar som sprider ut sig i vaser – de skapar magi. I kombination med läcker ny design och din mormors gamla gungstol lyfter de rummet och ger inredningen ett själsligt värde. 

LÄS MER: Duka som ett proffs – stylistens bästa tips för festen 

 

Hitta detaljerna som sätter inrednings-stilen

Låna inspiration från Sofie Breslins kreativa universum till ditt eget hem. Med jordfärger, naturnära material och spännande konst hittar du den rätta känslan.

1. Stämningsfull ljuslykta

Dekorativa ljuslyktan Alexis från Ellos Home har formen av en klassisk oljelampa, men den praktiska enkelhet som bara värmeljus kan ge. Mer info och köp (länk till Ellos). 

Ljuslykta från Ellos Home. Klicka på bilden för att komma direkt till lyktan.Ljuslykta från Ellos Home. Klicka på bilden för att komma direkt till lyktan.Ljuslykta från Ellos Home. Klicka på bilden för att komma direkt till lyktan.
Ljuslykta från Ellos Home. Klicka på bilden för att komma direkt till lyktan.

 

2. Stilren skål

Tidlös godisskålen Turnip från Georg Jensen, i design av Henning Koppel. Mixen av svalt rostfritt stål och varm ek ger den tidlösa designen en modern känsla. Funkar lika bra som smyckesförvaring som för små godsaker. Mer info och köp (länk till Georg Jensen). 

Godisskål från Georg Jensen. Klicka på bilden för att komma direkt till skålen.Godisskål från Georg Jensen. Klicka på bilden för att komma direkt till skålen.Godisskål från Georg Jensen. Klicka på bilden för att komma direkt till skålen.
Godisskål från Georg Jensen. Klicka på bilden för att komma direkt till skålen.

LÄS MER: Monica Förster designar för Georg Jensen: ”Jag vill ge en förhöjd känsla” 

3. Print av Elin Krönström 

Limiterat print We're in this together, av designern och illustratören Elin Krönström, hos NOA Gallery. I samband med Damernas Världs 80-årsjubileum har Elin skapat åtta ljuvliga illustrationer som symboliserar magasinets olika decennier. En sann hyllning till kvinnan och kvinnohistorien. Mer info och köp (länk till NOA Gallery). 

Limiterat print av Elin Krönström. Klicka på bilden för att komma direkt till printen.Limiterat print av Elin Krönström. Klicka på bilden för att komma direkt till printen.Limiterat print av Elin Krönström. Klicka på bilden för att komma direkt till printen.
Limiterat print av Elin Krönström. Klicka på bilden för att komma direkt till printen.

4. Stilfull stol

Snygg stol i trä och rotting från Ellos Home. Rotting är ett supertrendigt naturnära material, som samtidigt ger en skön retrokänsla. Mer info och köp (länk till Ellos Home). 

Stol från Ellos Home. Klicka på bilden för att komma direkt till stolen.Stol från Ellos Home. Klicka på bilden för att komma direkt till stolen.Stol från Ellos Home. Klicka på bilden för att komma direkt till stolen.
Stol från Ellos Home. Klicka på bilden för att komma direkt till stolen.

 

5. Lekfull vas

Handgjorda vasen Pebbles av glaserad keramik, från Jotex, har en livfull, vackert bubblig glasyr. Plocka favoriter från naturen sommar som vinter och låt dem ta plats här. Mer info och köp (länk till Jotex). 

Vas från Jotex. Klicka på bilden för att komma direkt till vasen.Vas från Jotex. Klicka på bilden för att komma direkt till vasen.Vas från Jotex. Klicka på bilden för att komma direkt till vasen.
Vas från Jotex. Klicka på bilden för att komma direkt till vasen.

LÄS MER: 20 gåvor för hemmet – under 500 kronor! 

6. Luftig lampa

Taklampan Vilda från Watt & Veke är flätad i naturskönt papperssnöre och skänker en unik touch till varje rum. Den luftiga karaktären leker med ljus och skuggor samtidigt som den integreras i inredningen på ett naturligt sätt. Mer info och köp (länk till Confident Living). 

Taklampa från Watt och Veke. Klicka på bilden för att komma direkt till lampan.Taklampa från Watt och Veke. Klicka på bilden för att komma direkt till lampan.Taklampa från Watt och Veke. Klicka på bilden för att komma direkt till lampan.
Taklampa från Watt och Veke. Klicka på bilden för att komma direkt till lampan.

7. Mysig pläd

Svep in dig i en mysig och mjuk pläd i naturnära toner från Jotex. Höjer mysfaktorn hos både rummet och dig själv. Mer info och köp (länk till Jotex). 

Pläd från Jotex. Klicka på bilden för att komma direkt till pläden.Pläd från Jotex. Klicka på bilden för att komma direkt till pläden.Pläd från Jotex. Klicka på bilden för att komma direkt till pläden.
Pläd från Jotex. Klicka på bilden för att komma direkt till pläden.

 

8. Print av Antonio Mora

Limiterat print Something like this av spanska fotokonstnären Antonio Mora hos NOA Gallery. Moras subtila konstverk suddar ut gränserna mellan flera bilder och blandar mänskliga ansikten med naturens landskap. Mer info och köp (länk till NOA Gallery). 

Limiterat print av Antonio Mora. Klicka på bilden för att komma direkt till printen.Limiterat print av Antonio Mora. Klicka på bilden för att komma direkt till printen.Limiterat print av Antonio Mora. Klicka på bilden för att komma direkt till printen.
Limiterat print av Antonio Mora. Klicka på bilden för att komma direkt till printen.

LÄS MER: Så inreder du med konst – vackrare hem med proffsens knep 

9. Tidlös ljusstake 

Ljusstaken Advent Crown från Georg Jensen är gjord av rostfritt stål med 18 k guldplätering. Formen har stilrena skandinaviska anor och håller stilen för evigt. Mer info och köp (länk till Georg Jensen). 

Ljusstake från Georg Jensen. Klicka på bilden för att komma direkt till ljusstaken.Ljusstake från Georg Jensen. Klicka på bilden för att komma direkt till ljusstaken.Ljusstake från Georg Jensen. Klicka på bilden för att komma direkt till ljusstaken.
Ljusstake från Georg Jensen. Klicka på bilden för att komma direkt till ljusstaken.

10. Naturligt vacker vas.

Vacker keramikvas från DBKD i design av Halina Fritsch. Fyll med dina favoritblommor, kvistar eller vacker vass – bara kreativiteten sätter gränsen. Mer info och köp (länk till Ellos).

Vas från DBKD. Klicka på bilden för att komma direkt till vasen.Vas från DBKD. Klicka på bilden för att komma direkt till vasen.Vas från DBKD. Klicka på bilden för att komma direkt till vasen.
Vas från DBKD. Klicka på bilden för att komma direkt till vasen.

LÄS MER: Titta in i Seinabo Seys färgglada drömhem