Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: © 2015 Kuvatoimisto Kuvio Oy

"Det kryllar av designshoppar" – moderedaktörens guide till Helsingfors

Damernas Världs moderedaktör Emilia Klang delar med sig av sina bästa tips hos vår granne i öst – designstaden Helsingfors.

Bo: Designhotellet Klaus K är ett modernt och stilrent hotell som ligger perfekt till med shoppingstråk och restauranger runt knuten. Hotellet är känt för sin brunch, men även frukostbuffén håller hög standard och bjuder på allt från chiagröt till finska delikatesser.

klauskhotel.com

Basta: Att bada bastu när du är i Helsingfors är ett måste. Sällan blir upplevelsen så tvättäkta som på Löyly. Här gifter sig den finska bastutraditionen med designarvet i en vacker träbyggnad vid vattnet.

loylyhelsinki.fi

Ät och drick: Det finns gott om bra restauranger i Helsingfors. Tomi Björck och Matti Wikberg driver några av stadens bästa - Farang, Gaijin, Boulevard Social och Bronda.

bw-restaurants.fi

Shoppa: Konst och kultur är en stor del av Helsingfors arv, vilket även smittar av sig på shoppingen, och det kryllar av designshoppar och museer. De inhemska favoriterna Marimekko och Iittala stoltserar givetvis med butiker, och för inredningsfantasten är Lokal och Artek väl värda ett stopp.

visitfinland.com

Resa till Helsingfors: Norwegian och SAS flyger direkt från Stockholm på 45-50 minuter. Finnair flyger direkt från Göteborg och Köpenhamn. Det går även att åka färja till Helsingfors från Stockholm.

Restips! Häng med på tjejweekend till Palma

Häng med på en härlig tjejweekend till Palma de Mallorca, en av Europas allra hetaste städer! Värmande sol, strandhäng, trendiga restauranger, lyxiga butiker, härliga tapasbarer, SPA och massor av rolig träning. Packa väskan för en lyxig weekend till Palma med guldkant – läs mer och boka här!