Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äntligen! Tv-serien Downton Abbey ryktas bli film

Det kan bli en fortsättning på tv-succén Downton Abbey. Det ryktas nämligen att serien, vars sista säsong sändes i våras, ska få en fortsättning i form av en långfilm – något som bekräftas av en skådespelare från tv-serien.

Nu kommer ett glädjande besked för alla Downton Abbey-fans. Enligt skådespelaren Michael Fox (som spelar betjänten Andy i tv-serien) har nämligen Maggie Smith (som spelar matriarken Violet Crawley) skrivit på ett kontrakt för en biofilm som ska vara en uppföljare till Downton Abbey, enligt Daily Mail.

Downton Abbey-ensemblen.

Det var i samband med ett event kring BAFTA (British Academy of Film and Television Arts) som Michael Fox hintade om det som så många länge har hoppats på. Skådespelaren sa att Maggie Smith skrivit på kontrakt för en ny film – och att hennes medverkan i filmen kommer göra den bättre.

– Filmen utan henne skulle fortfarande vara bra, men det sätter en kvalitetsstämpel på den med henne i den. Hon höjer det till något annat, eftersom hon är en sådan legend och en nationell skatt, säger han enligt Daily Mail.

Maggie Smith som Violet Crawley.

Maggie Smith har inte bekräftat om Michaels uttalande stämmer, men när hon gästade The Graham Norton Show för ungeför ett år sedan så sa hon att hon inte trodde det var troligt för hennes karaktär Violet att få fortsätta i en filmatisering.

– Hur gammal ska hon vara då? Hon måste varit 110 när vi avslutade serien. Det kan inte fortsätta så här, det skulle inte kännas logiskt.

Dock verkar det ändå som om det kan bli en långfilm trots allt, enligt The Guardian är seriens manusförfattare Julian Fellowes väldigt entusiastisk inför filmprojektet.

– Jag tycker att det hade varit roligt att samla alla och ta allt till nästa nivå eftersom du har mer pengar att spendera, säger han.

Elizabeth McGovern som Cora Crawley.

Julian Fellowes tog även upp ämnet i det populära morgonprogrammet Good morning Britain där han sa att det vore fantastiskt att få arbeta med sina gamla kollegor igen.

– Jag skulle älska att göra en Downton-film. Jag är sugen och de flesta skådespelare är sugna.

Vi håller tummarna!

Tack amelia.se för inspirationen! Foto: SVT