Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

9 tecken på att du faktiskt har det bättre än du tror

Det är lätt att gnälla över det som är dåligt i våra liv, men hur ofta reflekterar vi egentligen över det vi har som är bra? Med inspiration från vår systertidning ToppHälsa ger vi dig 9 bevis på att du egentligen har det mycket bättre än du tror.

Kanske irriterar du dig på att du inte har råd med den där märkesväskan, eller över att alla andra jämt tycks ha det roligare. Det är lätt att sukta efter mer när man redan har tak över huvudet och mat på bordet. Just därför kan det ibland vara bra att reflektera över det man faktiskt har – och uppskatta det. Förmodligen stämmer åtminstone några av punkterna nedan in på dig!

1. Du har tak över huvudet

I många delar av Sverige är det riktigt knepigt att få tag i en bostad, men trots det sover du i en varm säng varje natt. Kanske är det i ett eget hus, en andrahandslägenhet eller hemma hos dina föräldrar – men du får trots allt sova med tak över huvudet.

LÄS OCKSÅ: Fin hy medan du sover  – nattmaskerna som får bäst i test

2. Du har råd att betala dina räkningar

De må vara många och dyra, men trots det lyckades du betala dina räkningar även denna månad. Vem vet – kanske lyckades du även sätta in lite på sparkontot?

3. Du har mat på bordet

Du behöver inte äta för att överleva, utan för att det är gott. Det kanske inte blir hummer varje dag, men likväl är du mätt och belåten när du går och lägger dig på kvällarna.

LÄS OCKSÅ: Brunch med beautyfoods – godaste recepten (som också gör dig snyggare!)

4. Du kan unna dig att göra något du tycker om

Tack vare att du har en inkomst, vare sig det är lön, a-kassa, föräldrapeng eller sjukpeng, har du möjlighet att göra saker du tycker om. Det kan handla om att se en favoritserie på tv, eller möta upp några vänner för en fika. Njut av att du kan unna dig!

[adSpace placement="auto"]

5. Du har vänner

Självklart så finns det människor som har fler vänner än du, men är inte det viktigaste att de kompisar du har är att lita på? Du är med andra ord lyckligt lottad även om du bara har ett par nära vänner.

LÄS OCKSÅ: Kändistjejerna gör upp med fasaden: ”Du ska inte jämföra dig med andra på Instagram”

6. Du vågar drömma

Eftersom du har det mest basala för att kunna leva har du även möjlighet att drömma. Även om din dröm känns hundra mil bort just nu, så har du en plan för dig själv och något att sträva mot.

7. Du klarar av att förlora en relation

Även om det säkert var tufft när relationen tog slut har du nu öppnat upp för en ny möjlighet.

LÄS OCKSÅ: Elaine Eksvärd: "Lär dig att ta avvisanden med en klackspark"

8. Du vågar tvivla på dig själv

Att du tvivlar på dig själv och ditt liv innebär endast att du är öppen för att utvecklas, vilket är något positivt.

9. Du har förändrats

Idag är du inte samma person som du var för ett år sedan, och det är bra! Du är fortfarande i utveckling och du lär dig, så tänk på hur mycket mer erfarenheter du har nästa år, för att inte tala om när du är ytterligare tio år äldre!

Vill du läsa mer sånt här? Gilla Damernas Värld på Facebook så missar du inget!