Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Emily Dahl avslöjar sina bästa Gotlandstips

Älskar du, liksom vi, Gotland? Planerar du, liksom vi, en härlig semester där i sommar? Då får du inte missa den nyöppnade sajten Gotlandstips.se, som drivs av kreativa journalisten Maria Soxbo, huvudet bakom den populära inredningsbloggen Husligheter.

På Gotlandstips.se kan du få de bästa tipsen till Gotlandstrippen, och även läsa om bland annat Mari Jungstedts och Carin Rodebjers bästa Gotlandstips. Inte nog med det. Damernas Världs egen stjärnbloggare Emily Dahl, som har tagit Gotland till sitt hjärta, ger så klart också sina bästa tips. Spana in dem efter klicket nedan ...Muramaris

”Muramaris, ett par kilometer norr om Visbys stadsgräns (förbi Snäck). Ett fantastiskt vackert konstnärshem, som en gotländsk motsvarighet till Millesgården ungefär. Överallt i den lummiga grönskan står murgrönebevuxna statyer, och utsikten är otrolig. Restaurangen som finns i anslutning till villan serverar lunch, fika och middag, och att sitta på dess vackra uteservering och se solen gå ned är ren magi.”

Lickershamnskrogen

”Gotlands bästa hamburgare finns på Lickershamnskrogen i Lickershamns fiskeläger, väg 149 norr ut. Den har en rökig smak som en nick till den fisk som röks lite längre ned vid vattnet, i hamnens fiskeläger, och jag har aldrig ätit något liknande någon annanstans i världen. Självklart finns även fisk på menyn, och man kan gärna stanna i någon av bodarna på vägen hem för att köpa med sig lite lax när man ändå är där. Se till att ta med kontanter, ibland strular kortläsaren på hamnkrogen.”

Sylvis döttrar hembageri & café

”Sylvis på Fårö, förbi ICA, har öppet hela sommaren, men även till exempel runt påsk och andra större helger. Hit cyklar man tidiga morgnar för att köpa nybakade frallor av det absolut godaste, fluffigaste, lyxigaste slaget (timjan- och citronfrallorna är to die for). Eller så stannar man till här på väg på utflykt och provianterar sega, kladdkakeliknande chokladmuffins och drömlika kardemummabullar. Ja, köp vad ni vill, men köp!”

Kutens bensin & Crêperie Tati

”Kutens bensin ligger mitt på Fårö. Under somrarna anordnas här rockabillykvällar med grymma band, och man dansar bort nätterna i ladan som är lika vackert översållad med 1950-talsmemorabilia på utsidan som på insidan. Det är en speciell känsla att pardansa sig svettig i skenet av neon, och samtidigt veta att utanför ladugårdsväggarna vilar naturen alldeles knäpptyst. Crêperiet ligger i den anslutande byggnaden, som också den är inredd i excentrisk 1950-talsstil, och crêpsen är något utöver det vanliga, döpta efter 50-talsikoner som James Dean och Edward Hopper. Ät, och para gärna med en Champis såklart.”

Digerhuvud

”En bit från Fårös huvudväg (det finns bara en korsning på ön, så det är i regel väldigt lätt att hitta) finns ett otroligt raukfält som vinner över Hunden och Kaffepannan vilken dag som helst. Hit är bäst att åka precis vid solnedgången, då glöder stenarna som guld och vattnet blir så blågrönt att det ser alldeles overkligt ut. Ta med fika från Sylvis, duka upp på motorhuven och lyssna på vågorna.”