Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Andreas von Gegerfelt

Emma Wiklunds 10 sätt att göra livet bättre

Från supermodell till hudvårdsguru – och författare. Emma Wiklunds karriär må ha förändrats, men aldrig dalat. Vi bad henne att dela med sig av vägen till framgång, såväl privat som i arbetslivet.

1. Kom alltid i tid

– Mina föräldrar var supernoga med att vi skulle komma i tid och visa respekt för andra människors tid. Det har alltid följt med mig. I skolan, på extrajobbet på Ica, som fotomodell, som styrelseledamot, entreprenör, mamma och vän.

2. Ta tio djupa andetag om dagen - minst

– Ibland när det är lite för mycket som snurrar i huvudet så försöker jag komma ihåg att andas ordentligt. Det är faktiskt ganska fascinerande hur mycket det hjälper. Fuska dock inte med att bara göra sju, åtta stycken. Tio är det som behövs.

3. Titta aldrig på klädstorlekar

– Jag provar kläder och ser om de har passformen som passar min kropp just nu. Känner jag mig fin så är det ju fantastiskt. Vilken siffra som står på plagget är oviktigt.

LÄS MER: Emma Wiklund firade 50 år med hudvårdsserie för äldre hy: ”Anti-age är så omodernt”

4. Låtsas aldrig vara smartare än du är – eller dummare för den delen

– Det är mycket bättre att ställa ett par frågor extra eller helt enkelt inte säga något alls. Man brukar bara komplicera för sig annars.

5. Utgå alltid från att människor är snälla

– Livet blir mycket trevligare om du utgår från att människor är snälla och ärliga. Visst kan du ha fel och bli besviken, men då vet du vem du inte behöver ringa nästa gång.

Foto: Andreas von Gegerfelt

 Emma Wiklund har gett ut boken Tidlös skönhet.

6. Strunta i skitsnack

– Jag har en bekant som aldrig säger något negativt om någon. Han är en förebild och jag jobbar på att försöka bli mer som honom. Jag lyckas inte alltid, men jobbar på det. Ingen blir snyggare av att tala illa om andra.

7. Det är aldrig för sent att lära sig något nytt

– Det finns en otrolig frihet i att ha inställningen att allt är möjligt och att allt går att lära sig om man verkligen vill. Det har gjort att jag inte heller är rädd för att misslyckas – även om jag verkligen hatar att misslyckas...

8. Lägg dig aldrig med smink

– Rengör, peela och återfukta. Det är det enda du behöver komma ihåg för en grundläggande bra hudvårdsrutin. Sen kan du addera allt det där andra.

9. Det blir inte roligare efter klockan 02.

– Med facit på hand och många festliga nätter som ung så inser jag ändå att jag alltid hade roligast mellan 21-02. Numera ligger den tiden på 19-01.

10. ”Don't worry so much”

– En traditionell kinesisk läkare sa det till mig för ett tag sen och han har så rätt. Jag har det numera som min gyllene regel att inte hålla på och oroa mig för mycket.

LÄS ÄVEN: Efva Attlings bästa tips för mogen hud