Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Emma Wiklunds hemliga smultronställen

Vad gör supermodellen och DV-bloggaren Emma Wiklund när hennes Paris-längtan blir för stor och var har hon helst picknick? För Damernas.se avslöjar härliga Emma Wiklund, som står bakom bloggen Emma Wiklunds värld, sina hemliga smultronställen.

Haga Parken 

Ok, även om Victoria och Daniel nu har gjort denna oas till en turistattraktion och inte gjort den direkt hemlig, så är Hagaparken hela Vasastans stora vattenhål och en av Stockholms vackraste parker. Den ligger lite off, är inte lika flashig som Djurgården, men mycket coolare. Här kan man springa, promenera, mata fåglar och åka pulka. På vintern måste man besöka Fjärilshuset och dess tropikvärme. Man bli liksom varm i själen av Hagaparken. Ta med en picknick korg och känn dig som Bellman. Fjäriln vingad syns på Haga.

Bistro Paname 

Jag bodde i Paris i 10 års tid och längtar tillbaka varje dag. Om jag dör av Paris-längtan går jag ner till Paname - ett franskt Bistro med världens bästa personal. Ingen talar svenska. Varje dag har fasta rätter som Moules mariniére på torsdagar eller min favorit Lapin au Motarde (kanin i senapsås) på tisdagar. Sedan kan man alltid beställa sniglar, grodlår eller en klassik boeuf bourguignon varje dag. Hagagatan 5. Obs, man kan inte boka bord, du kan få vänta, men är det fullt kan man ibland äta i baren.

Björkviks Havsbad på Ingarö

Bara genom att enkelt ta bussen från Slussen i Stockholm direkt ut till Björkvik ute på Ingarö så kan man uppleva riktig skärgård och klippbad på bara en timma. Väl där möts du av en magisk sandstrand och passa på att promenera ut på Björnö reservatet och njut av den vackra naturen. Tror också att man kan hyra kanoter och göra en riktig skärgårdstur helt själv.