Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Här är klädmärket som visar hur deras plagg sitter på olika kroppar

Beställer du kläder online vet du aldrig riktigt hur det du köper kommer att sitta. Även om ett plagg ser snyggt ut på modellen så är det inte säkert att det sitter likadant på dig. Därför är det bra att ett klädmärke nu satsar för att hjälpa sina kunder att ge plaggen rättvisa, nämligen Ekineyo Basics.

Surfar du in på en shoppingsajt möts du ofta av att kläderna som säljs visas upp på en enda modell. Det vill det amerikanska märket Ekineyo Basics ändra på. Istället för att de visar upp, exempelvis en klänning, på en bara modell så visar de upp klänningen på fem modeller i olika storlekar. Tanken är att det ska göra det lättare att få en bild av hur plagget kommer att se ut på just din kropp.

https://www.instagram.com/p/BJl8GvkBiEl/

 

Så istället för att du ska chansa och känna dig osäker på om det är värt att klicka hem ett klädesplagg, så kan du gå efter Ekineyo Basics virtuella storleksguide.

https://www.instagram.com/p/BIpVknyho-E/

På sin sajt uppmanar företaget sina kunder att använda modellernas olika proportioner för att mäta både likheter och skillnader med sin egen kropp för att avgöra hur plagget kommer att passa just dem.

Vid varje bild står modellernas mått på längd, byst, midja och höft – vilket gör att du kan jämföra med dina egna mått för att hitta den storlek som passar dig bäst.

https://www.instagram.com/p/BGUsRU1J9ES/

 

Visst, de allra flesta shoppingsajter skriver numera ut mått på kläderna, men Ekineyo Basics har tagit det ett steg längre. De använder sig av gif-bilder för att du ska kunna se hur plagget ser ut både framifrån, från sidan och bakifrån.

 

 

 

Bakom affärsidén med blandade moeller står Nike Oyelami från Brooklyn, USA, som grundade Ekineyo Basics för sex år sedan, way to go girl!

Tack till vår systersajt VeckoRevyn.com som var först med att uppmärksamma det här coola och peppiga klädmärket!