Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Helen Mirren har ett och annat att säga om åldersfixeringen i Hollywood.Helen Mirren har ett och annat att säga om åldersfixeringen i Hollywood.Helen Mirren har ett och annat att säga om åldersfixeringen i Hollywood.
Helen Mirren har ett och annat att säga om åldersfixeringen i Hollywood. Foto: TT

Helen Mirren, 74: ”Det är sjukt att 15-åringar gör reklam för anti age-produkter”

Skådespelerskan Helen Mirren berättar öppenhjärtigt om varför hon har problem med anti age-produkter och att unga modeller gör reklam för dem. ”Det är extremt irriterande att kvinnor i min ålder ska köpa skönhetsprodukter som 15-åringar gör reklam för”, säger hon i en intervju.

74-åriga skådespelerskan Helen Mirren gör ingen hemlighet av att hon har tröttnat på åldersdiskriminering och ifrågasätter mycket i skönhetsbranschen. I en intervju med Grazia förklarar hon hur trött hon är på begreppet ”anti age” – och varför hon inte klarar av att modeller utan rynkor gör reklam för sådana produkter. 

LÄS OCKSÅ: Helen Mirren: ”Njut av att åldras – du har ändå inget annat val”

”Hur kan en produkt vara anti-age? Det är som att säga att den är anti-sol, jag menar, solen kommer ju ändå gå upp... Du kan inte säga att du är anti en soluppgång”, säger hon till Grazia, och fortsätter kritisera hur branschen gör reklam för produkter mot rynkor och ålderstecken.

”Det är extremt irriterande att kvinnor i min ålder ska köpa skönhetsprodukter som 15-åringar gör reklam för”, fortsatte hon. 

Stjärnan blev nyligen ett av L'oréal Paris nya ansikten utåt, tillsammans med Camila Cabello, Viola Davius och Julianne Moore – en titel hon är stolt över. 

Camila Cabello, Aja Naomi King, Andie MacDowell, Helen Mirren, Amber Heard och Viola Davis är ambassadörer för L'oréal Paris.Camila Cabello, Aja Naomi King, Andie MacDowell, Helen Mirren, Amber Heard och Viola Davis är ambassadörer för L'oréal Paris.Camila Cabello, Aja Naomi King, Andie MacDowell, Helen Mirren, Amber Heard och Viola Davis är ambassadörer för L'oréal Paris.
Camila Cabello, Aja Naomi King, Andie MacDowell, Helen Mirren, Amber Heard och Viola Davis är ambassadörer för L'oréal Paris. Foto: TT
Jag är övertygad om att filter är på väg bort från Instagram

”Vad L'oréal har gjort är att de har omfamnat idealets förändring. De har inkluderat oliak åldrar (i sina kampanjer, reds. anm), olika kön, olika raser, olika funktionsvariationer. En mångfald, en realistisk bild av folk – ett autentiskt urval av vilka vi är. Därför är jag stolt över att vara ambassadör”. 

LÄS OCKSÅ: HBO-aktuella Helen Mirren om sexrykten, kungligheter och spådamer

En annan sak som ligger Helen nära hjärtat är hennes Instagram-konto, där hon visar upp en bild olik många andra för sina 719 000 följare. Helen ogillar filter och hela kulturen med retuscherade bilder.

https://www.instagram.com/p/Bx0XnfkFAZ8/

”Jag är övertygad om att filter är på väg bort. Det var en kul grej från början, men hela den här grejen 'titta på mig, är jag inte snygg? Titta allihop!'. Ju fler personer som gör det, desto fler kommer känna 'nej, jag är mycket mer intressant om jag inte gör så'”. 

Helen avslutar intervjun med att lägga lite extra vikt vid det faktum att hon njuter av att åldras och att hon tycker det är skrattretande att få frågor om hon skulle vilja vara yngre igen.

”Om någon hade hållit en magisk trollstav över huvudet på dig och sagt att du kunde få bli 30 igen, men bara om du var precis som du var när du var 30. Du hade inte haft alla erfarenheter du har nu, utan du skulle bara vara 30 igen. Då hade du sagt nej. När du verkligen funderar på det inser du att du hade sagt 'nej, jag vill vara den jag är idag, och ingen annan'”.

LÄS MER: Så klär du dig bäst efter 50 – enligt supermodellen