Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Helen Mirren dansade barfota på L'oréal Paris SS20-visning.Helen Mirren dansade barfota på L'oréal Paris SS20-visning.Helen Mirren dansade barfota på L'oréal Paris SS20-visning.
Helen Mirren dansade barfota på L'oréal Paris SS20-visning. Foto: TT

Helen Mirren, 74: ”Njut av att åldras – du har ändå inget annat val”

Oscarsvinnande skådespelerskan Helen Mirren, 74, förklarar varför hon tycker det är bättre att åldras än att inte göra det.

Flerfaldigt Oscarsbelönade skådespelerskan Helen Mirren, 74, är högaktuell i nya HBO-serien Catherine the great. Samtidigt är hon aktuell som ansiktet utåt för L’oréal Paris tillsammans med bland andra Eva Longoria och Céline Dion. Att de alla tre är äldre är ett faktum hon hyllar – och hon välkomnar branschens approach gentemot kvinnor över 50.

LÄS OCKSÅ: Céline Dion, 51: ”Jag har aldrig känt mig så stark och vacker som nu”

– I hela mitt liv har jag sett 16-åringar som säljer skönhetsprodukter, så jag tycker det är fantastiskt att de använder en 70-årig kvinna för att sälja produkter till andra 60- till 80-åriga kvinnor, sade hon i ett pressmeddelande i samband med sin första kampanj.

Helen Mirren njuter av att åldras.Helen Mirren njuter av att åldras.Helen Mirren njuter av att åldras.
Helen Mirren njuter av att åldras. Foto: TT

LÄS OCKSÅ: HBO-aktuella Helen Mirren om sexrykten, kungligheter och spådamer

Och att prata om att åldras ligger Helen varmt om hjärtat. I en ny intervju med Vogue uppmanar hon andra kvinnor att åldras ”utan värdighet”.

– Det är mycket bättre att åldras utan värdighet, sade hon och syftade på att hon står emot injektioner och andra föryngrande behandlingar.

– Antingen dör du ung eller så åldras du. Det finns inget mellanting. Det är lika bra att njuta av det, fortsatte hon.

LÄS MER: Inger Moss, 54: Så klär du dig allra bäst efter 50-strecket

Helen passade också på att ge ett råd som hon själv lever efter, som hennes mamma en gång gav henne.

– Min mamma brukade säga ”oroa dig aldrig för att åldras. Jag vet du tänker 'herregud, vem vill vara 45' när du är 25, men det fantastiska är att när du väl är 45 kommer du aldrig vilja vara 25 igen”. Och jag måste erkänna att hon hade helt rätt. Varje ålder har sina för- och nackdelar. Men du kommer bara inse att du inte vill gå bakåt. Du vill vara exakt där du är, med allt du har upplevt.

Helen Mirrens tv-serie Catherine the great har premiär den 21 oktober 2019 på HBO Nordic.