Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

11 små hemligheter som gör ditt liv lite bättre (och mycket härligare!)

Känner du också att du går på sparlåga just nu? De här tipsen kan hjälpa dig att hitta din gnista igen, den finns där och är redo att komma ut!

1. 

Köp hem färska blommor en gång i veckan

Foto: PekicAtt något så litet kan göra så mycket. Behöver inte kosta skjortan heller och gör en lugn och nästan lite lycklig bara av att titta på.

LÄS OCKSÅ: Knepen som gör att dina rosor står längre (även de som börjat nicka!)

2. 

Gör mobilens bakgrundsbild lite gladareKänner du dig lite låg och opepp så kan ett gulligt djur ge hjärtat den där extra puffen det behöver ibland!

3. 

Ät mat som du mår bra av

Foto: Eva Katalin KondorosStarta dagen med en stadig frukost, då kommer inte din mage skrika efter lunch redan 10:30. Ät gärna frukt, grönt och protein, då håller du dig mätt längre (och magen mår bättre).

Psst! Är du ändå sugen på något sött kan den här nyttiga glassen vara riktigt smaskens.

4. 

Skapa en grym spellista som peppar humöret!Har man en dålig dag kan musik verkligen boosta humöret och få mungiporna att vändas från ner till upp. Här kommer ett litet tips från listskrivaren.

5. 

Städa lite varje dag

Foto: PeopleImagesGå aldrig hemifrån utan att bädda sängen (ditt eftermiddags-jag kommer tacka dig). En annan bra regel att gå efter är att plocka undan småsaker innan du går och lägger dig. Utgå från att du alltid ska kunna få oväntat besök. Det gör att hemmet alltid känns rent och ser harmoniskt ut.

LÄS OCKSÅ: Människor som bäddar på morgonen är lyckligare och mer produktiva

6. 

Ät frukost med en kompis innan jobbet

Foto: gordana jovanovicEtt bra sätt att starta dagen på kan vara att ta tillvara på morgonen. Varför inte styra upp en frukostdejt med en kompis? Så mysigt!

7. 

Lägg ifrån dig mobilen

Foto: Todor TsvetkovÄven om nästan hela din värld finns i mobilen så finns det även en värld utanför. Lägg ner telefonen några timmar per dag, eller varför inte en hel helg? Då kan du fokusera på saker du aldrig tar tag i annars (men så gärna vill), som att läsa, se en film eller äta en middag i lugn och ro.

8. 

Rensa ut kläder du inte använder

Foto: Jelena990Det finns nästan alltid några plagg i garderoben som man har en förhoppning om att kunna använda i framtiden. Men ska vi vara helt ärliga... har du inte använt plagget på ett år så kan det vara bra att se över det. Enligt en undersökning så kan en garderobsrensning nämligen göra dig lyckligare.

LÄS OCKSÅ: 9 enkla knep som gör det lättare att rensa garderoben

9. 

Motionera mera

Foto: nesharmVarför inte ta en långpromenad i skogen eller ta en tur till motionsspåret i veckan? Förutom att det är bra att röra på sig (speciellt för personer med stillasittande jobb) så är det ett bra sätt att rensa tankarna på och bara vara.

10. 

Boka in egentid

Foto: freemixerHar du svårt att hitta luckor i vardagen när jobbet tar all din tid? Boka in egentid och lägg in det som påminnelse i mobilen (om du verkligen har svårt att fokusera på dig själv och bara dig). Sen när alarmet väl ringer så är det enda fokus du själv. Vad du bestämmer dig för att göra spelar egentligen ingen roll (så länge det inte är jobb...).

11. 

Dra iväg med vännerna

Foto: g-stockstudioPlanerad semester är ju alltid härligt, men en spontan weekend i en spännande stad kan ge ett nice break för att samla ny energi efter en tuff arbetsvecka. Ännu roligare om du gör det tillsammans med dina vänner.