Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Carolina Gynning är gravid med sitt tredje barn och beräknas föda om några veckor.
Carolina Gynning är gravid med sitt tredje barn och beräknas föda om några veckor.
Carolina Gynning är gravid med sitt tredje barn och beräknas föda om några veckor.
Carolina Gynning är gravid med sitt tredje barn och beräknas föda om några veckor.

Höggravida Carolina Gynning: ”Terapi har gett mig så mycket”

Konstnär, programledare, smyckesdesigner: Carolina Gynning, 42, har många strängar på sin lyra. Just nu är hon också höggravid med sitt tredje barn. Damernas Värld fick en pratstund med henne om att hitta balans i livet.

Carolina Gynning, 42, blir snart mamma till sitt tredje barn, något som inte alls var självklart. Carolina Gynning har berättat i den egna podden Gynning & Berg - Hittar sig själva hur svårt det var att bli gravid med pojkvännen Viktor Philipsson och hur hon drabbats av missfall innan graviditeten. I skrivande stund är det bara några veckor kvar tills barnet kommer. Damernas Värld fick en pratstund med henne om hälsa, träning och balans. 

Träning är en livsstil 

– Träning är väldigt viktigt för mig, man kan säga att det har blivit en livsstil och ett måste för att jag ska må bra. Jag lider av mycket ångest och den försvinner direkt efter ett träningspass. Jag försöker träna varje dag och promenerar, springer och kör PT-pass tre dagar i veckan. 

Carolina i träningströja från egna märket Push.

”Jag gillar att ge allt på gymmet” 

– Jag älskar känslan att bli utmattad och efter ett hårt pass där jag känner att jag har gett allt. Då känner jag mig väldigt stark och grym. Jag och min PT jobbar mycket med min egen kroppsvikt som tyngd och kör ofta igenom hela kroppen vid varje träningstillfälle. 

Viktor Philipsson, 35, och Carolina Gynning, 42, blev ett par för ett par år sen och väntar nu sitt första barn ihop. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Carolina kommer ned i varv vid sitt altare 

– Jag försöker att få in så mycket self care jag bara kan. En ansiktsmask eller ett bad på tio minuter hjälper mig att komma ner i varv, men jag har också ett altare med ljus, rökelser och foton på mina barn där jag gärna sitter och bara är. Den lilla stunden för sig själv ger otroligt mycket. 

”Tanken var aldrig att konsten skulle bli så stort” 

– Att skapa får mig att må jättebra, men det är svårt att hitta balansen nu när det gått från hobby till jobb. Tanken var aldrig att konsten skulle bli så stort att jag skulle tjäna pengar på det. Jag älskar kontrasterna i mitt arbete – ibland spelar jag in en tv-serie och ibland är jag i ateljén och skapar. Det är helt klart tiden i ateljén som är mest avkopplande. 

Carolinas nya träningskläder – som man ska kunna trivas i 

– Många träningskläder är väldigt tighta, färgglada och har knasiga mönster och det stör jag mig på. Jag är väldigt upp och ner, ibland är jag superfit, men ibland lägger jag på mig lite och då är jag inte jättebekväm med att gå runt i ett tight linne. Den känslan tror jag att många kvinnor delar med mig. Därför valde jag att ta fram de ultimata träningskläderna som jag trivs i. Jag vill kunna släppa ut magen och låta röven hänga, men ändå ha funktionella kläder.

”Efter separationen mådde jag jättedåligt” 

– Efter att jag separerade från barnens pappa mådde jag jättedåligt. Allt jag ville var att ligga på soffan och gråta, men det enda som funkade för att komma ur den negativa spiralen var att pusha mig själv. Så jag skapade instagramkontot @projectpushofficial, för att peppa andra. Då kändes det också självklart att mina träningskläder skulle få samma namn och budskap.

Sover gärna 10 timmar varje natt 

– Sömnen är jätteviktig för mig och jag behöver sova tio timmar per natt, annars blir jag sjukt deppig. Men det är så klart inte alltid möjligt, för ibland har jag intensiva inspelnings- eller jobbperioder. 

Carolina om kost: ”I dag åt jag en bulle till frukost” 

– Jag är en allätare, men försöker att äta mindre kött för miljöns skull. Men jag tror att vi behöver lite av allt. Jag har nog en typisk småbarnsfamiljskost där det är okej med halvfabrikat. Jag orkar inte hålla på och försöka vara den perfekta mamman. I dag åt jag till exempel en bulle till frukost. Jag tycker att det känns bra att äta en stor måltid på morgonen. Jag har höns så det blir mycket ägg, plus mackor och kaffe. Det känns viktigt att visa för mina barn att man äter ordentliga mål mat.

Om att hantera stress och vardagspusslet 

– Jag är arbetsnarkoman, har väldigt mycket energi och blir väldigt inne i mina projekt. Tack och lov är min kille väldigt bra på att bromsa mig och säga att det är helt okej att softa på soffan. Jag tycker att det är okej när saker inte blir som det är tänkt, men vad många nog inte tror om mig är att jag är otroligt organiserad och vill ha ordning och reda. Framför allt med jobb och barn! Jag planerar kommande vecka varje söndag.

”Terapi har gett mig så mycket” 

– Jag tycker inte att man ska vara rädd för att gå i terapi. Det har jag gjort från och till i hela mitt vuxna liv och det har gett mig så mycket. Framför allt har jag lärt mig väldigt mycket om mig själv. Det är inte fult att gå i terapi och det är inte fult med psykisk ohälsa!

LÄS MER: Carolina Gynning om sin klädstil, sitt altare och sina bästa skönhetsprodukter.