Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Drew Barrymore och Cameron Diaz, september 2021.
Drew Barrymore och Cameron Diaz, september 2021.
Drew Barrymore och Cameron Diaz, september 2021.
Drew Barrymore och Cameron Diaz, september 2021. Foto: Cameron Diaz/Instagram

Hollywoodkvinnorna som säger sig åldras utan filter och botox

Hollywood är känt som fäste för botox, fillers och andra skönhetsingrepp. Men det finns de som säger sig stå emot. 

Att bli äldre i dagens samhälle är en knivigare väg än tidigare. I och med sociala mediers intåg i nästan allas liv blir vi hela tiden varse om hur andra har det (eller verkar ha det) och ser ut (eller verkar se ut). Vi jämför oss med andras filtrerade, kuraterade bilder av sin verklighet och utseende, inte undra på att vi själva tycker att vi bleknar i jämförelse.

I Hollywood, Los Angeles, är skönhetsbehandlingar som drar tillbaka klockan snarare vardag än en ovanlighet, och vi har blivit vana vid att se släta, linjelösa ansikten på kändisar som passerat 40. Men vad gör det med vår självbild att sällan få se naturligt åldrande? Det är en fråga som vissa världskändisar ställt sig, och aktivt tagit ställning till genom att välja bort ingrepp som minskar ålderstecken. 

Det ska dock inte stickas under stol med att kvinnorna på denna lista inte bara har tillgång till, och har råd med, all avancerad hudvård de kan önska sig utan även till hudterapeuter, ansiktsbehandlingar och makeupartister närhelst de önskar. Med andra ord har de goda förutsättningar att ta hand om sin hud på bästa sätt. 

Cameron Diaz och Drew Barrymores uppmärksammade Instagram-inlägg

https://www.instagram.com/p/CUI-l1kvi49/?hidecaption=true

Källa: Instagram/Cameron Diaz

Bästa vännerna Cameron Diaz, 49, och Drew Barrymore, 46, skapade rubriker för ett tag sedan när de la upp bilder på sig själva i sociala medier – helt utan filter. Kommentarerna var många och uppskattande kring hur naturliga de både fyrtioplussarna såg ut. Flera kommenterade även sin önskan att se mer bilder som dessa: på stjärnor som ser ut som sin ålder. 

Båda skådespelerskorna har vid flertalet tillfällen i olika intervjuer uttalat sig om sin önskan att åldras naturligt och inte ändra sitt utseende. Cameron Diaz är även författare till inte mindre än två böcker om just skönhet och hälsa, The Body Book och The Longevity Book, i vilka hon berättar om sin skönhetsrutin och tankar kring att åldras. 

Meryl Streep

Foto: Chris Young / TT NYHETSBYRÅN

Meryl Streep, 72 år, är ett annat känt exempel som tackar nej till operationer och injektioner. Hon har sagt att hon välkomnar att bli äldre och tycker att hon får mer och mer intressanta roller desto äldre hon blir.

Julianne Moore

Foto: Charles Sykes / TT NYHETSBYRÅN

Julianne Moore, 60 år, har i flera intervjuer under sin karriär uttalat sig om att botox inte är för henne. Om sin skönhetsrutin har hon sagt att hon utövar yoga så ofta hon kan, är tacksam för sina goda gener och att hon är väldigt noga med solkräm varje dag.

Helen Mirren

Foto: Piero Oliosi / TT NYHETSBYRÅN

76-åringen Helen Mirren har inte och planerar enligt uttalanden inte heller att operera sig, eller injicera sig, till ett yngre ansikte. Hon har även sagt att hon är glad över att få åldras och se ut som sin ålder. 

Halle Berry

Foto: Chris Pizzello / TT NYHETSBYRÅN

Halle Berry, 55 år, har även hon varit tydlig med att botox inte är för henne. Istället menar hon sig ha hudvård att tacka för sin fina lyster och släta hud. Rengöring, exfoliering och återfuktning varje dag är något hon enligt egen utsago varit väldigt noga med ända sedan hon var 16 år. 

Diane Keaton

Foto: Mark Von Holden / TT NYHETSBYRÅN

 

Diane Keaton, 75 år, är skådespelerska, stilikon och har inte åldersnoja. Till People har hon även sagt att händerna alltid kommer att avslöja ens ålder och att hon både hennes händer och ansikte gärna får berätta om hur länge hon levt. 

Jodie Foster

Foto: TT NYHETSBYRÅN/Image Press

Jodie Foster, 58, vill inte ändra sitt utseende och är nöjd med att få åldras som hon gör. Hon har sagt att hon hellre får kommentarer om sin ”fula” näsa (som inte är ett dugg ful – vilket ingen näsa är) än kommentarer om en dåligt utförd näsoperation. 

Emma Thompson

Foto: HENRY NICHOLLS / TT NYHETSBYRÅN

Brittiska nationalskatten Emma Thompson, 62 år, har starka åsikter kring botox och skönhetsingrepp. Hon har i flera intervjuer sagt att hon tycker att den är kulturen är galen, onormal och till och med farlig för unga människor som kan få en förvriden världsbild. Hon har även utryckt att hon inte tycker att kvinnor i 60-årsåldern ska förväntas se ut som att de är 30 år.  

Kate Winslet

Foto: Chris Pizzello / TT NYHETSBYRÅN

Även Kate Winslet, 46 år, har flera gånger sagt att hon aldrig kommer att ta till kirurgi för att ändra sitt utseende. Till brittiska The Telegraph har hon sagt att det går emot hennes principer och att det för hennes som skådespelerska är viktigt att inte ha ett fruset ansikte. Källor menar även att det i hennes kontrakt med Lancôme och L’Oréal Paris, som hon är global ambassadör för, står att hennes bilder inte får photoshoppas (ett program som används för att förändra bilder).  

Sarah Jessica Parker och Cynthia Nixon

Foto: RCF / MEGA / TT NYHETSBYRÅN

Sarah Jessica Parker och Cynthia Nixon spelar just nu in Sex and the Citys nya efterlängtade säsong And Just Like That, och bilder som släppts från inspelning visar ansikten med skrattrynkor och linjer. Helt rätt säger vi, med tanke på att det gått 17 år sedan vi senast såg kompisgänget!

LÄS MER: Smygtitta på Carries outfits ur nya Sex and the City 

LÄS MER: Vi har samlat alla våra artiklar för mogen hud – Damernas Världs bästa guider och produkttips 

LÄS MER: Gucci Westman, 49, sminkar stjärnorna i Hollywood – här är hennes bästa tips för perfekt hy 

LÄS MER: Bäst i test av ögonkrämer – hejdå fina linjer, påsar och mörka ringar!