Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Astrologen Margareta Hedin har konsulterat stjärnorna och vet hur juni, juli och augusti ser ut för dig när det gäller kärlek, personlig utveckling och relationer.Astrologen Margareta Hedin har konsulterat stjärnorna och vet hur juni, juli och augusti ser ut för dig när det gäller kärlek, personlig utveckling och relationer.Astrologen Margareta Hedin har konsulterat stjärnorna och vet hur juni, juli och augusti ser ut för dig när det gäller kärlek, personlig utveckling och relationer.
Astrologen Margareta Hedin har konsulterat stjärnorna och vet hur juni, juli och augusti ser ut för dig när det gäller kärlek, personlig utveckling och relationer. Foto: ANNIE FLODSTRÖM

Horoskop: Så blir din kärlekssommar 2023

Damernas Världs astrolog Margareta Hedin har konsulterat stjärnorna och vet hur juni, juli och augusti ser ut för dig när det gäller kärlek, personlig utveckling och relationer. Låt (den heta) sommaren börja!

Väduren

21 mars–19 april 

Mirakulösa och utvecklande Jupiter följde dig hela våren, och jag anar att detta har varit en intressant och utvecklande tid. Nu är äntligen sommaren här, men om du tänker att du kan luta dig tillbaka och bara njuta av stillheten kanske du är lite optimistisk. Du lever i de stora förändringarnas tidevarv och intressanta influenser är på väg in i ditt liv. 

Kärlek & relationer

Merkurius befinner sig i Tvillingarna större delen av juni vilket gör detta till en väldigt social period med lätt stämning, flört och lek. Kärlekens gudinna Venus kommer att befinna sig i Lejonets tecken och ditt romantiska 5:e hus ovanligt länge – från den 5 juli till den 9 oktober – vilket är superintressant för kärlekslivet och relationerna. Du har två viktiga processer i gång som följer samma tema. Å ena sidan finns Kiron vars helande krafter hjälper dig att läka själsliga sår, å andra sidan har Venus en retrograd period från den 23 juli till den 3 september vilket kan vara en tid av insikt och reflektion. Omfamna dig och ge dig själv beröm för det enorma känslomässiga arbete du går igenom.

Karriär & utveckling

Det här året erbjuder oändligt många bra möjligheter. Att din styrande planet Mars befinner sig i Lejonet och ditt 5:e hus från den 20 maj till den 10 juli ger dig en stor dos av både arbetslust och styrka. Nu är du peppad och motiverad, och saker faller på plats precis på de sätt som du önskar. 

I juli befinner sig Mars i ditt 6:e hus och här passar det bra att ta hand om sig själv, både kroppen och den inre hälsan. Från den 27 augusti och sex veckor framåt kommer Mars att vara mitt emot dig och ge dig massor av  energi, vilket är en toppenstart på den nya terminen. Jupiter garanterar framgång.

Den 18 juli påbörjar den karmiska norra månknuten sin ett och ett halvt år långa vandring genom ditt tecken. Den börjar bakifrån, vilket innebär att du som är född i slutet av tecknet är först ut på banan. När ödet knackar på din dörr ställs du inför nya val och chanser. Viktiga händelser och avgörande personer kommer i din väg. 

Foto: ANNIE FLODSTRÖM

Oxen

20 april–21 maj 

Underbara Jupiter trädde in i ditt tecken den 15 maj vilket naturligtvis är underbara nyheter. Superintressant är att Jupiters och Uranus krafter samverkar, vilket placerar dig i ett läge då du är redo att omfamna framtiden och utvecklingen, samtidigt som du hittar sättet att skapa dig det liv du önskar.

Kärlek & relationer 

Juni är en rolig månad när pigga Merkurius är på bästa position och gör livet lättsamt och kul. Det är också en tid när du kan attrahera in kärlek i ditt liv. Venus stannar ovanligt länge i varma, hjärteöppnande Lejonets tecken, i dryga fyra månader, mellan den 5 juni och den 9 oktober. Härligt! Under den här tiden blir din självkänsla stärkt och människor dras till din positiva energi. Du vet dock precis vem och vad du vill ha.  

Ta för dig och tillåt dig själv att lyckas!

När din styrare Venus går retrograd har gamla ex en tendens att återkomma. Det kan vara att du blir nostalgisk och tänker tillbaka på det förflutna eller ifrågasätter din relation. Ta det försiktigt i kärlek fram till perioden 23 juli–3 september och ta inga ogenomtänkta beslut. Resten av sommaren är gynnsam, lugn och njutbar.

Karriär & utveckling

Det är fördelaktigt att ta det lugnt i sommar och bida sin tid. Vissa processer kan du med gott samvete överlåta till universum. Troligen är det först i augusti du behöver samla dina styrkor. Jupiter skänker hopp, tro, optimism, möjligheter och en klick ren och skär tur under ett drygt år framåt.  Du har en helt fantastisk sommar att se fram emot. 

Att Jupiter befinner sig i ditt tecken är verkligen toppen eftersom nya möjligheter kommer till dig. Tänk stort och jobba med attraktionslagen, ta för dig och tillåt dig själv att lyckas. Det kan vara tufft för den som haft en lågmäld profil att våga se sig själv som framgångsrik. Våga bli dig själv och släpp fram ditt sanna jag, utan filter. Här finns möjligheter till självförverkligande som bara kommer en gång per livstid – så ovanligt är det att Uranus och Jupiter befinner sig i ditt tecken samtidigt. När de innovativa uraniska krafterna får fritt spelrum kan du hastigt och lustigt trolla fram ett helt nytt liv ur hatten.

Tvillingarna

22 maj–21 juni

Du har en lekfull och underhållande sommar att se fram emot, fylld av trevliga, intressanta och – om du har tur – även pulshöjande möten. Juni kan vara lukrativ och du drar till dig bra chanser och möjligheter. 

Kärlek & relationer

Merkurius är i ditt tecken under juni vilket förstås är kul och får dig att känna glädje. Passa på att ha så roligt du bara kan, för tiden är glittrig, minnesvärd, social och alldeles ovanligt njutbar eftersom kärlekens planet Venus finns i ditt sociala tredje hus från den 5 juni till den 9 oktober. Du möter mysiga människor och livet leker för dig. Du drar till dig uppmärksamhet och får uppskattning och beundrande blickar. 

Nu är det troligt att vänner från förr hör av sig – i synnerhet dina ex. Uppenbart är att du har mognat och söker en vuxnare kärlek där tillit och ansvar är viktiga ingredienser.  Under den retrograda perioden 23 juli–3 september når du djupare in i hjärtat än tidigare: du utvecklas och förhoppningsvis lär du dig att ta emot sann kärlek. 

Karriär & utveckling

Denna vår skiftade både Saturnus, Pluto och Jupiter stjärntecken vilket skapar ett nytt ekonomiskt klimat. Med så tongivande planeter i de första graderna av respektive tecken finns stora osäkerhetsmoment med i bilden. I ditt fall har Saturnus placerat sig på din högsta karriärpunkt så ditt arbetsliv kan kännas utmanade och i vissa fall riktigt svårt. Detta kan vara en tid när du nogsamt planerar framtida dåd, till exempel genom utbildning eller genom att göra förarbetet inför att starta upp en verksamhet: ekonomiskt bör du dock avvakta i ett helt år. 

För den som misströstar och tänker ”varför är det aldrig min tur?” kan det vara bra att veta att mirakulösa, utvecklande och tursamma Jupiter befinner sig i Tvillingarna under 2024 och 2025. Från 2025 till 2032 är Uranus din medvandrare. En fantastisk tid väntar – men inte det här året. Vila och njut av sommaren och kliar det mycket i fingrarna kanske du kan färdigställa kreativa projekt, fixa ditt boende eller storsatsa på hälsan, kroppen och välmåendet.

Kräftan

22 juni–22 juli 

Här utlovas en sommar av bästa sort: juni, juli och augusti är precis så härliga som du drömt om. Vila och njut! Hösten har en helt annan karaktär med fokus på jobb, karriär och action. 

Kärlek & relationer

Venus är en passiv lyckoplanet med förmågan att attrahera till sig allt som är bra. Med Venus i ditt 2:a hus drar du till dig gynnsamma situationer och generösa personer. Venus älskar som bekant pengar och nu kan hon lära dig ett och annat om hur du får ordning på din ekonomi, samt attraherar till dig fördelar och reda pengar. 

Underbara Venus befinner sig i ditt 2:a hus hela sommaren, från den 5 juli till den 9 oktober, vilket förstås är ovanligt länge. Detta påverkar också personliga värderingar, vad du gillar och håller kärt. Det kan betyda klara förbättringar i hur du uppfattar dig själv och vad du tycker att du är värd. Självkänslan åker upp i topp. Denna underbara sommar kan du, månstyrda varelse, låta känslorna gro och kärleken växa sig stark och stabil. 

Karriär & utveckling

Efter en väldigt intensiv och hektisk vår är du väl förunnad att ta långledigt. Men kära Kräftan – sommaren är din tid på året och det är så viktigt för dig att få vila och rekreation. Det är idel positiva transiter runt dig vilket gör hela sommaren till en lättsam och bra tid. 2023 är året då du befrias från jobbiga och utmanande planetinfluenser och kan leva på dina villkor. Ställ in riktningen och styr åt det håll du önskar att livet ska utvecklas. Detta gäller såväl yrkeslivet som den privata sfären. 

Jupiter hjälper dig att se meningen och syftet …

Den 15 maj gick Jupiter in i ditt 11:e hus, som ger nytt hopp och nya drömmar. Jupiter hjälper dig att se meningen och syftet och du ser din framtida roll och vad du behöver göra för att förverkliga den. Du sätter långsiktiga mål och med denna starka vision accepterar du att utveckling tar tid. Samarbete, att ha en roll i en grupp och att interagera med andra personer är verkligt gynnsamt. Du kan utvecklas massor av att vara mer öppen och låta arbetskamrater och affärskontakter komma dig lite närmare. Nu bör du välkomna samarbeten och gruppaktiveter. 

Lejonet

23 juli–23 augusti 

Många Lejon har upplevt några tunga år och vissa kan fortfarande vara lite matta i pälsen. Här kommer kompensationen och universum snålar inte – detta är alla somrars sommar. Nu hittar du tillbaka till kärleken och livslusten. 

Kärlek & relationer

För dig, hjärtstyrda människa, betyder kärleken och de nära relationerna allt. Venus är ovanligt länge i ditt tecken, från den 5 juni till den 9 oktober. Det är så pass lång tid att det är möjligt att hinna fixa till livet precis som du vill ha det. Venus en passiv lyckoplanet vilket gör att du inte behöver vara så aktiv själv. Venus superkraft är attrahera till sig allt som är bra. Hon kan fixa beundrare som med tindrande ögon avgudar dig. Hon attraherar pengar, överflöd, glädje och allt från flört, sex och passion till djuplodande, sann kärlek. 

Jobba med attraktionslagen! Du kan få allt du vill ha. Med Venus i ditt 1:a hus har du tur och drar till dig gynnsamma situationer och generösa personer. Uranus och Jupiter skickar mirakulösa influenser och sådant som du aldrig trodde skulle hända kan nu inträffa. 

Karriär & utveckling

Det är mycket som är underbart med denna sommar – men det allra bästa är förstås att det inte är några jobbiga planeter med i bilden som saboterar och gör livet surt. För första gången på länge ligger en bekymmersfri, lycklig och skön sommar framför dig och den bjuder på trevligheter och underbara löften. Om du måste arbeta är juni den mest aktiva av sommarmånaderna. Det är en rolig, utåtriktad och kanske utmanande tid som innehåller en hel del action beroende på att heta Mars rör sig genom ditt tecken fram till den 10 juli.  

Nydanande Uranus befinner sig i Oxen och det gör även lyckans planet Jupiter – de två tillsammans utgör de mest utvecklande krafter som finns. Den ena är geni, den andra ger tur, och tillsammans kan de föra dig uppåt och framåt, men det är inte troligt att du kommer att stanna i samma situation som tidigare. Det finns mycket tur i dessa stjärnor. Kanske tänker du att du vill ha ett mer tillfredsställande jobb. Eftersom Venus finns med dig hela sommaren har du fyra månader på dig att attrahera till dig allt det du önskar. 

Foto: ANNIE FLODSTRÖM

Jungfrun

24 augusti–22 september 

I juni kan det lätt bli lite för mycket av allt, i synnerhet arbete. Juli och augusti är årets bästa tid, speciellt augusti. Om du planerar dina drag väl så får du lätt igenom dina planer. 

Kärlek & relationer

Det är en dundersommar du har framför dig, när du tycks vara glad, aktiv och yterst välmående under hela perioden. Du attraherar till dig personer som verkligen passar dig: nya träningskompisar kanske? Eller är det den stora kärleken? Det skulle också kunna vara en möjlighet. Det är så mycket nystart, positivitet och action i dig att det känns självklart att du möter människor i samband med en aktivitet. 

Det stora denna sommar är att kärleksgudinnan Venus befinner sig i Lejonets tecken fram till den 9 oktober, dryga fyra månader. Från den 23 juli till den 3 september är Venus retrograd, vilket får dig att färdas längs minnenas allé och tänka tillbaka på vad som varit. Omedvetet sker ett helande av det förflutna under dessa perioder. Det kan också betyda att gamla ex hör av sig eller att ni slumpvis stöter på varandra. 

Karriär & utveckling

Du är populär, behövd och efterfrågad och naturligtvis är det kombinationen av dina flitiga fingrar och smarta, välorganiserade hjärna som efterfrågas. I juni lyser Solen upp ditt 10:e hus, som står för karriär, vilket ger full aktivitet, så någon semester tycks inte vara aktuell före midsommar. Det som kommer stort i juli är det roliga sociala livet, kärleken och vänskapen och så du själv förstås – som bör vara i stort behov av att bara njuta av sommaren. Även augusti bjuder på riktigt härliga dagar när livet leker. När du går tillbaka till arbetet är det en glad person med massor av nya tankar som gör det. 

Från den 10 juli till den 27 augusti befinner sig Mars i ditt tecken vilket indikerar en aktiv sommar. Merkurius träder in i Jungfrun den 28 juli vilket är en superbra position. Här får du hjälp med affärer, organisation och allt praktiskt arbete som kräver din uppmärksamhet på detaljer och precision. 23 augusti går Solen in i Jungfrun vilket förstås betyder att sommaren är över.  

Vågen

23 september–23 oktober 

Det är en utåtriktad och rolig sommar som väntar. Du njuter i fulla drag och vill ut i det okända och uppleva saker – men kom ihåg att du behöver rekreation och vila också. 

Kärlek & relationer

Du är styrd av kärlekens gudinna Venus, vilket märks i allt: estetiken, stilen och dina relationer. Kärlek och tvåsamhet är viktigare för dig än för något annat tecken. Vad som är så vackert och speciellt denna sommar är att underbara Venus befinner sig i ditt utvecklande 11:e hus i fyra månader, 5 juli–9 oktober. Under perioden 23 juli–3 september har Venus en retroperiod, vilket innebär en mer introvert utvecklingsfas då du når dina innersta känslor, och troligen enar det dig och din partner som par och ni kommer varandra närmare än någonsin. 

Kanske kan den rätte äntligen få komma in?

Även singelpersonen möter förstås samma utveckling vilket kan bidra till ett förändrat relationsmönster och kanske kan den rätte äntligen få komma in? Heta Mars besöker ditt 11:e hus vilket gör dig mer viljestark, objektiv, klarsynt och faktiskt också tuffare och mer målmedveten. Det går inte att förvilla dig längre. Wow! 

Karriär & utveckling

Allt händer nu och det finns så många bra möjligheter runt dig. Din juni är aktiv, rolig och stimulerande. Nu är du peppad och motiverad och saker faller på plats precis som du önskar. Att samma driv följer med dig in i juli månad är dock inte önskvärt för senast den 10 juli beordras du att ta semester. Släpp greppet Vågen och kom ihåg att du inte är ansvarig för allt som sker! Den 10 juli går Mars in i ditt 12:e hus och här passar det att ta det så lugnt som det bara går. Eftersök viloläge, gärna vid vatten eller annan vacker natur. Det är själslig rehab du behöver, men i det paketet ingår att ta hand om hela dig. Det har varit en ytterst hektisk vår och din själ behöver verkligen en lång sammanhängande vila för att klara en superspännande höst. 

Den 18 juli påbörjar den karmiska södra månknuten sin ett och ett halvt år långa vandring genom ditt tecken. Den börjar bakifrån så du som är född i slutet av tecknet är först ut på banan. När ödet knackar på din dörr ställs du inför nya val och chanser. Viktiga händelser och avgörande personer dyker upp på vägen. 

Skorpionen

24 oktober–22 november 

Den härliga sommaren stundar och för dig är stillheten och vilan essentiell. Det är i lugnet du skapar och finner motivationen, styrkan och lusten.  

Kärlek & relationer

Du har en riktig drömsommar att se fram emot och nu kan sådant som du drömt om förverkligas. Lyckans planet Jupiter fyller den del av horoskopet som står för nära relationer och tvåsamhet. Samtidigt kommer lilla lyckan Venus, kärlekens planet, att sitta på toppen av ditt horoskop från den 5 juni till den 9 oktober. Öppna ditt hjärta och säg ja.

Det är en fin kärlekssommar med fina stunder som väntar. Från den 23 juli till den 3 september har Venus en retroperiod, vilket är en tid för introspektion, omvärdering och kanske till och med ifrågasättande av din situation. Alla förstår inte ditt djup och hur viktigt det är att mötas i total närhet och sanning. Det är inte bara enkelt, men oerhört intressant. Ödesmättade möten och känslomässiga vägskäl kan förekomma nu. Om du står inför ett val, vänta hellre tills Venus går direkt innan du gör ditt drag. 

Karriär & utveckling

Du tillhör ett av de två stjärntecken som står inför den mest intressanta utvecklingen. Nyligen skiftade både Pluto, Saturnus och Jupiter tecken vilket naturligtvis ger återklang i världen. Du går igenom en väldigt fin utveckling, som är av det mer lättsamma slaget. Inga jobbiga transformationsvåndor den här gången utan snarare den magiska upplevelsen av att saker och ting faller på plats. Kaxiga Mars sitter på toppen i horoskopet och tar i juni och juli över din arbetszon. Att båda dina styrande planeter, Pluto och Mars, har framträdande roller i processerna stärker dig. Mitt emot dig finns mirakulösa Jupiter och smarta Uranus, så utvecklingen är hisnande och det är spännande att vara du. 

Dessa superifluenser finns med dig länge och du har gott om tid för självförverkligandet, så se till att ta en ordentlig semester. Juli är den bästa tiden för vila. I augusti lyser Solen upp din karriärzon och då bör du vara vaken och beredd, för där händer det grejer. Utvecklande Uranus kommer med nya kontakter, tekniker och tankar: kort sagt, universum dukar upp ett smörgåsbord av möjligheter.

Skytten

23 november–21 december 

Din sommar är alldeles ovanligt löftesrik och allt tyder på att det är underbara naturupplevelser och fina möten med människor som väntar dig.

Kärlek & relationer

Din juni är underbar! Här lyser Solen upp ditt tvåsamma, kärleksorienterade 7:e hus vilket förstås gör dig glad och lätt om hjärtat. Rent socialt blomstrar du nu, ditt kontaktnät vidgas och du drar till dig intressanta personer och upplevelser. 

Tänk om ni får förälska er i varandra om och om igen?

Nästan hela sommaren kommer underbara Venus att befinna sig i ditt 9:e hus, som står för resor, upplevelser och ett höjt medvetande. Det här låter hur roligt som helst! Tänk om du och din partner får uppleva kärleken på främmande platser och förälska er i varandra om och om igen? Eller kan det vara så att singelpersonen blir förälskad i någon på en främmande plats, har härliga upplevelser och känner att livet är helt fantastiskt? 

Karriär & utveckling

Kära frihetslängtande Skytten. Din sommar ser fantastisk ut och kortsiktigt behöver du kanske inte ha så stora karriärplaner? Ditt horoskop ser fördelaktigt ut för den som gör ett sista ryck inför semestern och skickar in ansökningar för nya jobb och sedan går på ledighet. Låter inte det toppen? 

Din styrare Jupiter gled nyligen in i den sektor som handlar om hälsa, arbete och dagliga vanor, och eftersom Jupiter står för positiv utveckling, möjligheter och chanser kan man ju inte säga annat än att tiden fram till maj 2024 ger dig gott om tid för självförverkligande, både kroppsligt och i karriären. 

Vill du hålla dig steget före? Det ser ut som att du behöver något nytt och spännande att hugga tänderna i. Kanske känner du dig helt enkelt färdig där du är och vill vidare i livet? Tipset till dig är tydlighet. Att veta vad du vill och att ha ett tydligt mål är halva jobbet. Fokuserar du enligt ”attraktionslagen” maxar du dina möjligheter. Oavsett om det gäller att förverkliga en dröm, gå en utbildning, fixa drömjobbet eller möta kärleken ska du veta att allt kan hända. Även förändringar i boendeform eller -ort kan bli aktuellt.

Stenbocken

22 december–20 januari 

Den efterlängtade sommaren kommer till dig nu alldeles utan att någon sätter fart. Universum levererar en underbar tid som präglas av lugn, samhörighet och välmående. 

Kärlek & relationer

Effektiva du behöver landa i att det är helt okej att bara vara. Flera faktorer i horoskopet pekar på att detta kan bli en kärlekens sommar för dig. Att Jupiter befinner sig i 5:e huset gör det lätt att förälska sig och lätt att öppna hjärtat. Det handlar om delad glädje, gemenskap och att vara tillsammans. Det är i samhörigheten med andra du hämtar kraft och får inspiration. 

Från den 5 juni till den 9 oktober kommer kärleksgudinnan Venus att befinna sig i ditt 8:e hus, som står för intima relationer, passion och allt som du delar. Det här garanterar underverk för kärlekslivet. Det skulle mycket väl kunna betyda att singeln möter sin andra halva under sommaren. Ni andra får möjlighet att reda ut eventuella fnurror i befintliga relationer och hitta nya underbara vägar att älska varandra. 

Karriär & utveckling

I juni lyser Solen upp ditt flitiga 6:e arbetshus, som handlar om arbete, hälsa och dagliga vanor. Under dessa stjärnor känner du att kraften, lusten och inspirationen flödar och du kan få väldigt mycket bra saker att hända. Detta gör juni till en aktiv period så du kan med fördel jobba fram till midsommar i alla fall. Vad som också är viktigt under den här tiden är att komma i gång med promenader och träning. Vad som är extra härligt och supermysigt just denna sommar är förstås att Jupiter befinner sig i ditt kreativa 5:e hus, även kallat glädjehuset eftersom allt roligt sker här. Kanske hittar du en rolig hobby som du kan dela med andra? 

För dig är juli årets bästa semestermånad och jag hoppas att du tar en lång sammanhängande ledighet och hänger dig åt att njuta allt som sommaren har att erbjuda. Det är frid, rekreation och glädje runt dig denna sommar och kanske spiller härligheterna över till första halvan av augusti också? Till hösten går du in i en utvecklande fas som är belönande och kul att få vara med om.

Foto: ANNIE FLODSTRÖM

Vattumannen

21 januari–18 februari 

Din sommar är kreativ, njutbar och väldigt utvecklande på ett personligt plan. Det är som att universum ger dig dessa välsignade månader i gåva. 

Kärlek & relationer 

Bäst nu är ju att Venus kommer att befinna sig i ditt 7:e hus – som härligt nog handlar om just kärlek och relationer – i dryga fyra månader: från den 5 juni till den 9 oktober. Detta är helt underbara nyheter! Venus är ju kärlekens gudinna, som får dig att känna dig lätt om hjärtat, öppen och glad, och du attraherar till dig bra människor, sammanhang och kärlek. Hon kallas inte för lilla lyckan av en slump. Tursamt nog råkar du ha stora lyckan Jupiter parkerad i ditt 4:e hus samtidigt, så dessa magiska supervibbar går inte att överträffa. 

Jag rekommenderar dig att sätta dig själv och dina egna behov i första rummet hela sommaren. Ifrågasätt och känn efter vad som verkligen är viktigt och försök se vad det är som är värdefullt och ger livskvalitet, välbehag och lyckokänslor. 

Karriär & utveckling

Pluto backar under juni månad tillbaka in till grannen vilket kan ge dig lugnet du behöver för att verkligen kunna ta ledigt från allt och vila ut. Du behöver den här sommaren, och du kan sätta dina måsten på paus. I synnerhet juli och början av augusti bör vara en fredad zon. 

Mirakulösa Jupiter gick den 15 maj in i ditt 4:e hus där din styrare Uranus redan väntade. Dessa båda planeter tillsammans vittnar om ett superbra flöde, kanske till och med genialiska idéer och strålande utveckling. Du växer som människa, något som kommer att synas från grunden av ditt varande och bli väldigt tydligt i ditt karriärliv och det du åstadkommer. 

Nästa år är ett stort år för dig

Sommarmånaderna är lugna och här finns möjlighet att odla dina egna intressen eller bara följa med i livets flöde. Dina båda styrande planeter är aktiverade och det bästa du kan göra är att vara öppen, flexibel och välkomna eventuella förändringar. Se det som händer nu som en förberedelse för nästa år som är ett ”stort” år för dig, då många byter jobb, hittar en intressant utbildning eller liknande. Vem vet om det som händer visar sig vara en välsignelse ... 

Fiskarna

19 februari–20 mars 

Det finns en supermysig, solig, social men faktiskt också lite lat sida till horoskopet –  som absolut kan vara tillåten när det är en så här härlig sommar. 

Kärlek & relationer

Mysigt denna sommar är förstås Jupiters närvaro i ditt sociala vänskapshus. Du drar till dig människor och nya kontakter som aldrig förr. Mingeldrottningen – det är du i sommar. Men så har vi också det faktum att Saturnus nu befinner sig i Fiskarna, vilket talar om en återhållsamhet i relationer. Du kan bli väldigt sparsmakad och lär dig att sovra. Det är i och för sig inte dumt att gallra ibland och rikta fokus mot den sanna kärleken. Ja, Saturnus symboliserar faktiskt just sanning. 

Venus tillbringar fyra månader, 5 juni–9 oktober, i Lejonets tecken vilket ger det stora varma hjärtat tid och möjlighet att öppna sig och dig chansen att välja kärleken. Venus är i en retrograd period från den 23 juli till den 3 september, vilket kan vara en tid av insikt och reflektion. Det är inte ovanligt att man tänker på tidigare relationer och kommer till försoning med det förflutna under den tiden. 

Karriär & utveckling

För kreativa Fiskarna kommer denna sommar som en gudagåva. Att musan, kreativitetens gudinna Venus, uppehåller sig i ditt arbetshus i fyra månader är fantastiska nyheter eftersom du fylls av glädje och inspiration. Härlig nydanande energi kommer till dig och ett underbart flöde skapas. Det kan kännas som att mycket kommer till dig gratis eller av en slump. Sanningen är den att det är du som under dessa stjärnor attraherar till dig sötma och skapar fantastiska ting. Se din egen storhet.

Att Saturnus befinner sig i ditt tecken kan innebära att du visar en målmedvetenhet och ambition som är sällan skådad hos Fiskarna. Nu tycks du kunna samla alla dina spretiga tankar till en genomtänkt affärsidé och hålla dig till den, och på så vis nå framgång. Att härliga, expansiva Jupiter befinner sig i ditt 3:e hus är bra för kommunikationen. Visa vem du är och låt människor få ta del av din charm. Omge dig med människor du trivs med och se det som en investering i ditt eget ”sociala kapital”. 

LÄS MER: Horoskop 2023 – så blir ditt år med fokus på kärlek, karriär och ekonomi

LÄS MER: Läs ditt veckohoroskop på Margareta Hedins blogg Astrobloggen