Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ikea i designsamarbete med Hay och Tom Dixon – se bilderna här

När Ikeas designchef Marcus Engman tillträdde 2012 sa han att han ville "ta tillbaka överraskningsmomentet till Ikea". Sagt och gjort: Nu presenterar den svenska möbeljätten två spännande designsamarbeten på en och samma gång – ett med det hypade danska designmärket Hay och ett med det lika hypade brittiska märket Tom Dixon. Hay ska bland annat designa om den klassiska blå Ikea-kassen...

Grått, vitt och grönt i Hays kollektion för Ikea

Hay jobbar mycket med enkel och skandinavisk design och använder ofta varma pastellfärger. Kollektionen som det danska märket nu skapar för Ikea kommer att innehålla ett 70-tal produkter, både möbler och accessoarer. Enligt Mette Hay, en av Hays grundare, kommer möblerna framförallt att gå i grått, vitt och grönt. Hay kommer även att designa om den klassiska blå Ikea-kassen.

– När vi ser att världen, hur folk lever och hur människor använder produkter förändras, så har vi en skyldighet att återuppfinna våra grunder. Fortfarande med Ikeas klassiska känsla för design, så att man kan se att det är vi redan från början och att det hör ihop med vårt skandinaviska arv, vilket är en del av att vara Ikea, säger Ikeas designchef Marcus Engman om samarbetet med Hay i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Ikea lanserar kläder – se kollektionen här

Tom Dixon gör sittmöbler för Ikea

Brittiska Tom Dixon är främst känd för sina lampor och ljuslyktor, men kommer i designsamarbetet med Ikea att fokusera på sittmöbler. Hans kollektionen för den svenska möbeljätten lanseras i augusti 2017.

– Det må verka enkelt, men vi planerar att bygga ett system som gör det möjligt att skapa allsidiga möbler för ett modernt liv. Dessutom kommer vi att göra det på ett sätt som ger konsekvenser för hur många produkter skapas i framtiden, säger Marcus Engman om samarbetet med Tom Dixon.

LÄS OCKSÅ: 7 inredningsmisstag som gör dig stressad hemma (och så får du harmoni!)

Här är första bilderna på Hays kollektion för Ikea (bilder på samarbetet med Tom Dixon har ännu inte presenterats):

Foto: All rights reserved by photographer
Foto: All rights reserved by photographer
Foto: All rights reserved by photographer
Foto: All rights reserved by photographer
Foto: All rights reserved by photographer

Vill du få mer härlig inredningsinspiration? Gilla Damernas Värld på Facebook så missar du inget!