Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Fixa vårfint hemma – inred med växter och blommor

Att inreda med gröna växter och blommor är både vackert och bra för luften i ditt hem. Och det gröna intresset växer så att det knakar – inte minst för torkade växter och blommor. Här är några av våra favoriter bland årets gröna och sköna växt-trender.

1. Dekorativ bomullskvist

Bomullskvist från House of flowers.Bomullskvist från House of flowers.Bomullskvist från House of flowers.
Bomullskvist från House of flowers. Foto: Ellos

Bumullskvisten är en dekoration utöver det vanliga som skapar harmoni i rummet och ger känslan av levande natur, trots att den är torkad. Säljs i förpackning om 3 kvistar. Mer info – köp här (länk till Ellos). 

2. Ståtlig fikus 

Stor fikus från House of flowers.Stor fikus från House of flowers.Stor fikus från House of flowers.
Stor fikus från House of flowers. Foto: Ellos

Fikusen är en klassisk krukväxt som gjort succé-comeback på senare år. Under 1930-talet var den en av våra populäraste krukväxter, och nu pryder den återigen stilsäkra hem. Ficus Auriculata Everest från House of flowers önskar ljust läge, fuktig jord och mår bra av att ofta duschas. Mer info – köp här (länk till Ellos).

3. Blomkruka från AYTM

Stilren blomkruka, Globe, från danska AYTM.Stilren blomkruka, Globe, från danska AYTM.Stilren blomkruka, Globe, från danska AYTM.
Stilren blomkruka, Globe, från danska AYTM. Foto: Nordic Nest

Blomkrukan Globe från danska AYTM är en stor kruka i metall som kan användas både ute och inne. Kan riktas rakt upp eller luta lite åt sidan beroende på vilken växt du låter flytta in i den. Mer info – köp här (länk till Nordic Nest). 

LÄS MER: Vackra krukor som lyfter din inredning 

4. Klassisk svärmorstunga

Klassisk svärmorstunga från House of flowers.Klassisk svärmorstunga från House of flowers.Klassisk svärmorstunga från House of flowers.
Klassisk svärmorstunga från House of flowers. Foto: Ellos

Svärmorstungan och andra vassa växter som aloe vera och pinnlilja är tillbaka i den moderna inredningen. Och de får gärna dra iväg på höjden. Svärmorstungan är lättskött och och vill gärna torka ut mellan vattningarna. dessutom är den kanon för din inomhusluft. Mer info – köp här (länk till Ellos). 

5. Tendigt blomstermoln

Maffift blomstermoln från House of flowers.Maffift blomstermoln från House of flowers.Maffift blomstermoln från House of flowers.
Maffift blomstermoln från House of flowers.

Blomstermolnet är kronan på verket i den torkade trenden, som fortsätter att stå sig stark. Molnet är maffigt, snyggt och hållbart, och är du riktigt hädig gör du det själv. Annars går det bra att beställa färdigt. Mer info – köp här (länk till Ellos). 

6. Blå glasvas från Marimekko 

Vas i glas från Marimekko.Vas i glas från Marimekko.Vas i glas från Marimekko.
Vas i glas från Marimekko.

Tänk er ett par vackra tulpaner eller pioner i den här fina blå vasen? Kommer från Marimekko och är gjord i munblåst blått glas i design av Carina Seth-Anderson. Ca 10 cm hög så passar perfekt i mitten av middagsbordet! Mer info och köp här (länk till Åhléns.)  

7. Vacker orkidé från House of flowers

Stor orkidé från House of flowers.Stor orkidé från House of flowers.Stor orkidé från House of flowers.
Stor orkidé från House of flowers. Foto: Ellos

Stor orkidé med vita, dekorativa blommor som lyser upp var de än placeras. Orkidéer ska vattnas mycket men sällan, ungefär en gång i veckan är lagom. Mer info – köp här (länk till Ellos). 

8. Pampasgräs

Trendigt pampasgräs från House of flowers.Trendigt pampasgräs från House of flowers.Trendigt pampasgräs från House of flowers.
Trendigt pampasgräs från House of flowers. Foto: Ellos

Pampasgräset har hängt med i inredningstrenden i flera år nu, och det är inte så konstigt med tanke på hur snyggt det är. Välj en kruka eller vas med karaktär till, så har du lyft hela rummet i ett slag. Säljs i bunt om 3 stycken. Mer info – köp här (länk till Ellos).

LÄS MER: Så inreder du med växter – Malin Persson från Trädgårdstiders bästa tips 

9. Vas från Cooee Design

Vacker vas från Cooee Design.Vacker vas från Cooee Design.Vacker vas från Cooee Design.
Vacker vas från Cooee Design. Foto: Åhléns

Stilren vas från Cooee Design, med matt, silkeslen yta. En vacker vas lyfter fram dina blommor och växter ännu mer och ger dem det lilla extra. Just nu finns massor av vaser i spännande former och material. Mer info – köp här (länk till Åléns).

10. Lättskött garderobsblomma

Lättskött garderobsblomma från House of flowers.Lättskött garderobsblomma från House of flowers.Lättskött garderobsblomma från House of flowers.
Lättskött garderobsblomma från House of flowers. Foto: Ellos

Garderobsblomman är en tacksam växt att bjuda in i sitt hem, eftersom den är så lättskött och tålig. Klarar sig i minimalt med ljus och passar bra om du vill ha grönska mitt i rummet.  Mer info – köp här (länk till Ellos). 

10. Sirlig Coryllis

Trollsk Coryllis från House och flowers.Trollsk Coryllis från House och flowers.Trollsk Coryllis från House och flowers.
Trollsk Coryllis från House och flowers. Foto: Ellos

 

Coryllisens underbara, hållbara grenar för tankarna till John Bauers förtrollade skogar. Säljs i förpackning med 10 grenar. Placera tillsammans eller var för sig – en ensam kvist är supertrendigt just nu. Och satsa på en vas som sticker ut till. Mer info – köp här (länk till Ellos).

12. Väggvas från DBKD

Finas väggvaser från svenska DBDK.Finas väggvaser från svenska DBDK.Finas väggvaser från svenska DBDK.
Finas väggvaser från svenska DBDK. Foto: Dbdk

Underbar väggvas från svenska DBKD. Finns i flera färger och storlekar som är vackra att kombinera, och varje vas är unik. Mer info – köp här (länk till Designtorget). 

13. Söt blompress

Blompress Ängsfälla av Elin Holmberg gör dina blommor till vackra minnen.Blompress Ängsfälla av Elin Holmberg gör dina blommor till vackra minnen.Blompress Ängsfälla av Elin Holmberg gör dina blommor till vackra minnen.
Blompress Ängsfälla av Elin Holmberg gör dina blommor till vackra minnen. Foto: Designtorget

Blompressen Ängsfälla samlar dina växter mellan skivor av akrylglas och pressar dem med hjälp av mässingbeslag. Mellan glasen sker förändringar hos växterna och Ängsfälla visar upp processen. Gör dina vackraste blommor till fina minnen för livet. Formgiven och tillverkad av Elin Holmberg. Mer info – köp här (länk till Designtorget).

LÄS MER: Så inreder du med konst – vackrare hem med proffsens knep