Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Bjud hemBjud hemBjud hem
Bjud hem

Inredningsredaktören: ”Drömköpen till hemmet på Black Friday”

Klassiskt, trendigt och praktiskt. Med hög mysfaktor. Så ser Damernas Världs inredningsredaktör Nina Hampussons önskelista ut inför Black Friday. Här är prylarna som hon hoppas kunna bjuda in i sitt hem inför vintern – till ett trevligt pris. 

1. Vacker bordslampa från Iitala

Bordslampa Leimu, Iitala.Bordslampa Leimu, Iitala.Bordslampa Leimu, Iitala.
Bordslampa Leimu, Iitala.

En rejäl fot i betong och möter elegant det sköra glaset i skärmen på bordslampan Leimu från Iitala. Finns i flera färger och storlekar. ”Alla som känner mig vet att jag älskar Finland och finsk design. Därför är det kanske ingen överraskning att jag vill att Leimu ska lysa upp mitt hem.” Mer info och köp här (länk till Royal Design)

2. Tidlös ljusstake, Georg Jensen

Ljusstake Season, Georg Jensen.Ljusstake Season, Georg Jensen.Ljusstake Season, Georg Jensen.
Ljusstake Season, Georg Jensen.

Ljusstake Season, i stål och designad av Maria Berntsen. ”Vad vi behöver mer av i världen just nu är definitivt mys. Jag maxar det med den här vackra ljusstaken.” Mer info och köp här (länk till Georg Jensen). 

3. Drömmig matta från Layered

Ryamatta Bird in Space, Layered.Ryamatta Bird in Space, Layered.Ryamatta Bird in Space, Layered.
Ryamatta Bird in Space, Layered.

Layereds kollektion Modern Oriental är inspirerade av den marockanska mattkulturen – i modern tappning, och tillverkad i 100 procent ull. Den här heter Bird in space. ”Vilken dröm att få ha den här ryan under fötterna genom den ruggiga säsongen som ligger framför oss.” Mer info och köp här (länk till Åhléns). 

4. Underbart soffbord från Woud

Soffbord Arc från Woud.Soffbord Arc från Woud.Soffbord Arc från Woud.
Soffbord Arc från Woud.

Stilrent och superpraktiskt bord designat för danska Woud. Bordskivan består av ett lock som kan roteras och öppna en förvaringsdel. Finns även i välnöt och svart. ”Otroligt snygg möbel med fiffigaste designen. Älskar!” Mer info och köp här (länk till Nordic Nest). 

5. Citruspress av Anna Wadle

Citruspress, Anna Wadle.Citruspress, Anna Wadle.Citruspress, Anna Wadle.
Citruspress, Anna Wadle.

Citruspressen i svart stengodslera från formgivaren av keramikern Anna Wadle bli en vacker dekoration när den inte används. Finns i två storlekar. ”Anna Wadle gör underbara bruksföremål som bidrar med funktion och skönhet i vilket hem som helst – gärna i mitt.” Mer info och köp här (länk till Designtorget). 

6. Vas från Cooee Design

Vas, Cooee Design.Vas, Cooee Design.Vas, Cooee Design.
Vas, Cooee Design.

Vasen med elegant design i keramik, perfekt för snittblommor och grenar. Välj mellan olika färger. ”Runda former skapar den där inbjudande mjukheten och det sköna lugnet som jag är ute efter i vardagsrummet.”  Mer info och köp här (länk till Royal Design). 

7. Klassisk dessertskål från Iitala

Skål Kastehelmi från Iittala.Skål Kastehelmi från Iittala.Skål Kastehelmi från Iittala.
Skål Kastehelmi från Iittala. Foto: Confident Living

Skål Kastehelmi från Iittala. ”Jag har assietter och serveringsfat i den klassiska serien från Iitala och ser fram emot att utöka samlingen med den gulliga dessertskålen, designad av Oiva Toikka.” Mer info och köp (länk till Confident Living). 

5. Taklampa från Petite Friture

Taklampa Vertigo, Petite Friture.Taklampa Vertigo, Petite Friture.Taklampa Vertigo, Petite Friture.
Taklampa Vertigo, Petite Friture.

Taklampa Vertigo av koppar från Petite Friture. ”Underbar lampa som liksom väcks till liv och vajar vackert vid minsta luftpust. En dröm för vardagsrummet.” Mer info och köp här (länk till Nordiska Galleriet).  

6. Stilren karaff från Georg Jensen

Vattenkaraff Sky från Georg Jensen.Vattenkaraff Sky från Georg Jensen.Vattenkaraff Sky från Georg Jensen.
Vattenkaraff Sky från Georg Jensen. Foto: Georg Jensen

Vattenkaraff Sky i handblåst glas och rostfritt stål. Designad av prisbelönta franska desigern Aurelien Barbry. ”Så stilren, så praktisk, så snygg! Det är precis den här typen av föremål som sätter guldkant på vardagsmåltiderna.” Mer info och köp (länk till Georg Jensen). 

7. Sötaste vasen från Arket

Vas Drip Glaze från Arket.Vas Drip Glaze från Arket.Vas Drip Glaze från Arket.
Vas Drip Glaze från Arket. Foto: Arket

Vas i lergods från Arket. ”Sötaste vasen för de minsta blommorna och annat fint. Gult är min favoritfärg och gör mig alltid på bra humör – så den här får nog stå framme även när den är tom.” Mer info och köp (länk till Arket). 

8. Mysig adventsstjärna, Markslöjd

Adventsstjärna från Markslöjd.Adventsstjärna från Markslöjd.Adventsstjärna från Markslöjd.
Adventsstjärna från Markslöjd.

Romantisk julstjärna från Markslöjd. ”De senaste åren har julpyntandet startat rekordtidigt. Jag smyger igång med den här vackra stjärnan.” Mer info och köp (länk till Homeroom).  

9. Stilsäker konst för väggen

Illustration Body at home, mind on holiday av Elin Krönström, NOA Gallery.Illustration Body at home, mind on holiday av Elin Krönström, NOA Gallery.Illustration Body at home, mind on holiday av Elin Krönström, NOA Gallery.
Illustration Body at home, mind on holiday av Elin Krönström, NOA Gallery. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Illustration Body at home, mind on holiday av Elin Krönström, NOA Gallery. ”I samband med Damernas Världs 80-årsjubileum skapade designern och illustratören Elin Krönström åtta ljuvliga illustrationer som symboliserar olika decennium av Damernas Världs historia. Jag väljer den här.” Mer info och köp (länk till NOA Gallery). 

10. Drömmig spegel från Ferm Living

Spegel Pond från Firm LivingSpegel Pond från Firm LivingSpegel Pond från Firm Living
Spegel Pond från Firm Living

Spegel Pond från Ferm Living. ”Som en spegelblank damm mitt i hemmet. Den här spegeln ger mig ett härligt lugn och känns också som ett konstverk i sig där den hänger.” Mer info och köp (länk till Solhem Inredning). 

11. Härlig kanna från By On

Kanna Messy från By OnKanna Messy från By OnKanna Messy från By On
Kanna Messy från By On

Dekorativ och generös kanna i lekfull design. ”Jag får varma, nostalgiska 70-talsvibbar av den här kannan. Som att placera en liten bit barndom på bordet.” Mer info och köp här (länk till Royal design).  

LÄS MER: Möt DV:s bloggare Elin Skoglund – och få hennes bästa inredningstips 

LÄS MER: De 7 bästa julkalendrarna 2022 – skönhetsredaktören recenserar