Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

3 snabba med Björn Borg:s chefsdesigner James Lee

I torsdags var Damernas Värld på plats i London där Björn Borg visade upp sin vår- och sommarkollektion för 2014. I samband med det lanserades samarbetet mellan Björn Borg och MTV Staying Alive Foundation som arbetar med att bekämpa HIV och att uppmärksamma ungdomar mellan 16-24 år om sjukdomen.

DV fick gå backstage efter visningen och ställde några frågor till James Lee, Björn Borg:s chefsdesigner.Hur kom du och ditt team på idén om tandem-underplagget? 

- En av våra designers hade bråttom hem och satte ihop saker och kom sedan in med dessa enorma underkläder. Det verkade väldigt konstigt i början men resultatet blev ju väldigt bra. Jag tror det blir mer en party-grej än något man faktiskt köper för att använda. De kommer i en väldigt limiterad upplaga.

Hur är det att designa underkläder i jämförelse med vanliga kläder?

- Det innebär andra utmaningar och stort fokus ligger på mönster och inspirationen kring det.

Vad var inspirationen för vår- och sommarkollektionen 2014? 

- Temat var 'Supernature'. Vi har tagit inspiration från bland annat giftiga grodor, föroreningar och kemikalier. Vi har tagit med olja-inspirerade och kemikalie-inspirerade färger som grått, lila och mossgrönt.

Specialkollektionen 'Get it On' släpptes i slutet på augusti och kommer i form av underkläder med kamasutra-mönster på. Det finns två färgkombinationer att välja bland. Det har även tagits fram ett så kallat 'tandem-underplagg' som två personer kan ha på sig samtidigt. För varje sålt par går 1 euro till MTV Staying Alive-stiftelsen.

Finalen under visningen i London.