Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Aino Jawo.Aino Jawo.Aino Jawo.
Aino Jawo. Foto: EERO HANNUKAINEN/TT / EERO HANNUKAINEN TT NYHETSBYRÅN

Aino Jawo: ”Jag trodde aldrig att Icona Pop skulle hålla så här länge”

Aino Jawo är den singelaktuella artisten och låtskrivaren som utgör ena halvan av musikduon Icona Pop. Här är vad hon tycker gör livet härligare. 

Musiken är Aino Jawos största passion i livet, och nu släpper hennes band Icona Pop en ny singel, Girls girls. Men det finns en hel del annat hon också älskar. För Damernas värld berättar hon om hennes kvällsrutin, stöttningen från pojkvännen och kärleken till David Bowies stil. 

Aino Jawo om...
... Att vara artist

”Det är en otrolig lyx att få jobba med sin största passion. Jag älskar det faktum att vi får resa till så många nya platser och träffa så mycket människor som vi aldrig annars hade stött på. Det är det riktigt magiska med att få hålla på med det som jag gör!”.

... Helt vanliga dagar

”Efter att ha varit på resande fot ett tag kan jag ibland längta efter att bara få vara på en och samma plats, för att få sitta ner och känna vanliga känslor. Jag blir aldrig uttråkad när vi är ute på turné och jag tror att det är viktigt att vara det ibland. Jag kan längta efter att göra helt vanliga saker som att tvätta, bädda min säng och ge mig ut på en springtur. Sådant ger mig jättemycket inspiration”.

... Om David Bowie

”Jag älskar David Bowies stil. Han var så lekfull och bar alltid snygga enhetliga kläder där både tröjan och byxorna gick i samma stil, färger eller mönster”.

Aino älskar David Bowies stil.Aino älskar David Bowies stil.Aino älskar David Bowies stil.
Aino älskar David Bowies stil. Foto: WERNER BAUM / AFP TT NYHETSBYRÅN

... Om garderobsfavoriterna

”Min stil har varit densamma i alla fall 13 år nu. Jag är en gammal Levi’s-samlare och har en stor samling av Levi’s-jeans hemma. Sedan tycker jag att kostymbyxor är helt perfekta, de passar till allt. Matchar du en skinnjacka till ett par snygga kostymbyxor kommer du känna dig som en rockstjärna. Har du en skjorta till det eller en kavaj blir det perfekt i mina ögon.”

LÄS ÄVEN: Vårens bästa jeans – utvalt av våra stylister! 

.. Om det bästa stilrådet

”Skaffa sig ett par riktigt schysta solbrillor och en skinnjacka. Försök att investera i lite dyrare plagg och köp inte nytt hela tiden. Köper du en jacka som är lite dyrare kommer du förhoppningsvis också att ta hand om den.”

... Om sin kvällsrutin

”Ofta när jag kommer hem från studion eller har gjort en show är jag uppe i varv. Varje kväll har jag därför som en ritual för att hamna i rätt mood. Jag älskar att spa:a och har en musiklista på Spotify med spa-musik som jag går runt och lyssnar på i mina airpods och all elektronik ska vara av. Om jag får ett jobbmail vill jag inte ha möjligheten att svara. Det här är något som jag börjat med de senaste månaderna och det har hjälpt mig jättemycket.”

... Om Icona Pops nya musik

”Nu till sommaren släpper vi flera nya singlar, några av dem med andra artister. Singlarna kommer att handla om min och Carros vänskap men också en hel del om kärlek – både bra och dålig.”

... Om sin pojkvän

”Min pojkvän betyder väldigt mycket för mig. Han visade mig ett helt annat liv med andra värderingar och han lärde mig vad som faktiskt är viktigt i livet. Jag skulle säga att han öppnade mina ögon för välmående och för vem jag är som person. Och han inspirerar mig med sin egen resa. Till exempel att han fick för sig att starta en insamling för att bygga ett gym i ett av de farligaste områdena i Colombia med syftet att ungdomar ska kunna komma dit och träna. Han gjorde något utan någon som helst tanke på sig själv vilket inspirerar mig sjukt mycket.”

LÄS ÄVEN: Designern Diane von Furstenberg har statat podd – läs intervjun här

... Om bästa skönhetsmärket

”Jag har haft mycket problem med min hy och använder i dag produkter från Zo Skin Health som jag tycker funkar väldigt bra. Jag använder deras Gentle cleanser för att ta bort mitt smink samt deras Daily power defense, vilket är en crème som jag applicerar efteråt.”

Zo Skin Health produkter är Ainos favoriter.Zo Skin Health produkter är Ainos favoriter.Zo Skin Health produkter är Ainos favoriter.
Zo Skin Health produkter är Ainos favoriter. Foto: powaydermatology.com

... Om ursprunget, Gambia

”Jag älskar att åka till Gambia där min farmor bor. Det är så enkelt och vackert där. Landet ger mig en härlig känsla och så mycket kärlek.”

... Om självhjälpsböcker

”Jag läser mycket självhjälpsböcker. En bok jag kan tipsa om är Women food and god av Geneen Roth, den är superbra! Jag har också precis läst ut en bok av Ulrika Norberg som heter Andas, som lär ut andningstekniker och olika saker man kan göra om man känner sig stressad och behöver komma ner i varv.”

”Jag trodde aldrig det skulle hålla så här länge”

... Om bandet med Caroline Hjelt

”Jag och Carro gick i samma gymnasieskola men kände inte varandra förrän några år senare när jag blev medbjuden till en fest hos henne. Där och då bestämde vi oss för att starta ett band. Det var såklart en stor risk. Är du själv kan du köra på exakt som du vill men i ett band måste du respektera andras viljor. Jag trodde aldrig att det skulle hålla så här länge.”

Aino Jawo och Caroline Hjelt bestämde sig för att starta ett band efter att ha träffats på en festAino Jawo och Caroline Hjelt bestämde sig för att starta ett band efter att ha träffats på en festAino Jawo och Caroline Hjelt bestämde sig för att starta ett band efter att ha träffats på en fest
Aino Jawo och Caroline Hjelt bestämde sig för att starta ett band efter att ha träffats på en fest Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

LÄS ÄVEN: Vårens snyggaste solglasögon utvalda av våra stylister!