Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Anja Pärson är aktuell med programmet Vem kan slå Anja och Foppa? på Kanal 5.Anja Pärson är aktuell med programmet Vem kan slå Anja och Foppa? på Kanal 5.Anja Pärson är aktuell med programmet Vem kan slå Anja och Foppa? på Kanal 5.
Anja Pärson är aktuell med programmet Vem kan slå Anja och Foppa? på Kanal 5. Foto: Karin Törnblom/TT / TT NYHETSBYRÅN

Anja Pärson: ”Jag känner mig som vackrast när Filippa tittar på mig med kärlek”

Hon är OS-medaljör och har vunnit flertalet världsmästerskap i alpin skidåkning. I dag jobbar Anja Pärson bland annat med tv-produktioner. På fritiden hänger hon helst med sin fru och sina barn. Läs mer för att få veta vad mer som Anja Pärson tycker gör livet extra härligt.

Den sportiga stilen
– Jag hade en period i mitt liv där jag försökte klä mig som en fashionista, men på senare år har jag insett att min stil nog är mer klassisk och sportig. Jag är svag för t-shirts och jeans, hoodies, grövre kängor och mössor. Just nu är jag även på jakt efter en snygg skidjacka.

Familjeaktiviteter
– Jag är som lyckligast när jag får vara med min familj och göra något kreativt, helst ska det vara en aktivitet utomhus. Jag älskar skidåkning på vintrarna, och att åka till stugan och hänga på stranden när det är varmare väder. Det viktigaste är att vi rör på oss och är tillsammans. 

Vardagslyx
– Jag tycker om att gå långa promenader i skogen med ungarna och mysa i soffan framför en serie på kvällarna, då återhämtar jag mig. Drömmen är att hinna lyxa till det lite oftare, som att gå på spa och äta ute.

LÄS OCKSÅ Charlotte Kalla: ”Vi tipsar varandra om skönhetsprodukter i landslaget” 

Starkaste egenskapen
– Jag är duktig på att göra många saker samtidigt, att hitta en struktur i det och uppmärksamma mina misslyckanden. Jag vet hur jag ska göra för att hitta nya vägar och peppa mig själv. 

Frun Filippa
– Jag känner mig som vackrast när Filippa tittar på mig med kärlek och lycka. Hon är mitt allt och vi gör ju allting tillsammans. Vi trivs ihop och hon stärker mig. Vi kompletterar varandra bra i våra olikheter skulle jag säga. 

Snygg duo: Anja med frun Filippa Rådin på QX-galans röda matta.Snygg duo: Anja med frun Filippa Rådin på QX-galans röda matta.Snygg duo: Anja med frun Filippa Rådin på QX-galans röda matta.
Snygg duo: Anja med frun Filippa Rådin på QX-galans röda matta. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

Framtidsdrömmen
– Jag skulle vilja bli duktigare på att ta vara på min tid och hitta en balans mellan jobb, fritid och familj. Helst vill jag jobba med något kreativt som gör mig glad. Det är viktigt att kunna vara nöjd med det som är. Jag kan vara ganska självkritisk och jagar ständigt något mer. Jag vill hinna med allt i livet.

Bästa tv-serien
Josefine Bornebuschs serie Älska mig är så bra. Jag skulle säga att det är en av de bästa svenska serierna som gjorts. 

Josephine Bornebusch och Sverrir Gudnason i Viaplay-serien Älska mig.Josephine Bornebusch och Sverrir Gudnason i Viaplay-serien Älska mig.Josephine Bornebusch och Sverrir Gudnason i Viaplay-serien Älska mig.
Josephine Bornebusch och Sverrir Gudnason i Viaplay-serien Älska mig.

Mysig inredning
– Just nu lägger vi mycket tid och pengar på möbler här hemma. Vi är för tillfället i den där perioden när barnen börjar bli äldre och möbler ska bytas ut. Därför googlar jag nu ihjäl mig på sköna möbler att mysa i. Jag tycker det är kul, men Filippa är en mästare på inredning. 

Personen bakom kändisskapet
– Jag tror att människor ofta inte tänker på att jag ju är en helt vanlig människa som försöker vara trevlig och glad mot dem jag möter. Det finns en person bakom kändisskapet som ibland glöms bort.  

LÄS OCKSÅ Carolina Gynning: ”Jag vill se äldre kvinnor på Youtube” 

Vivienne Westwood
– Jag tycker om när människor vågar ha en stil, uttrycka sig och vara sig själva. Därför älskar jag designern Vivienne Westwood. Hon är en galet cool människa som verkar ha hjärtat på rätta stället och vara engagerad i det hon tycker är viktigt. Och vilka kläder sedan! Hennes stil är så snygg.  

Designern Vivienne Westwood, en av Anjas stilfavoriter.Designern Vivienne Westwood, en av Anjas stilfavoriter.Designern Vivienne Westwood, en av Anjas stilfavoriter.
Designern Vivienne Westwood, en av Anjas stilfavoriter. Foto: ANBN / BACKGRID UK TT NYHETSBYRÅN

 

Favoritrestaurangen
– Jag älskar Matbaren i Stockholm. Den har varit en favorit i många år. 

Ett rörligt liv
– Att ha levt i en väska i många år har lärt mig att mitt hem är där jag och min familj är, det är där jag känner mig som lyckligast. Jag försöker alltid njuta av varje plats jag är på i stunden. Med familjen omkring mig kan jag hitta njutning var jag än är. 

Plagg att trivas i
– Filippa säger alltid att man ska köpa kläder som känns och sitter bra, och satsa på baskollektioner. Köp aldrig plagg som du tycker är snygga på andra men som inte sitter bra på dig. Hon påminner mig också ofta om att det är accessoarerna som gör garderoben.