Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Artisten och astrologi-fantasten Sarah Klang släpper nya skivan Virgo.Artisten och astrologi-fantasten Sarah Klang släpper nya skivan Virgo.Artisten och astrologi-fantasten Sarah Klang släpper nya skivan Virgo.
Artisten och astrologi-fantasten Sarah Klang släpper nya skivan Virgo. Foto: BEATRICE LUNDBORG/DN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Artisten Sarah Klang: ”Jag vill försöka förstå varför kärleken går så fel”

Skönsjungande artisten Sarah Klang är tillbaka med nya skivan Virgo, full av fantastiska låtar om kärlekens mysterium. Men skivans titel avslöjar också Sarah Klangs stjärntecken.
– Jag tycker ju det är väldigt roligt med astrologi, säger hon till Damernas Värld. 

Göteborgaren Sarah Klang, kvinnan med en av landets bästa röster, slog igenom 2018 och hennes första två skivor, Love in the milky way och Creamy blue, har fått idel lovord. Under det märkliga pandemiåret har Sarah ägnat sig åt att spela in sin tredje skiva, Virgo, som släpps den 5 maj, och även börjat jobba på den fjärde. Textmässigt är det kärlek och relationer som står i fokus, för precis som Sarah skrattande konstaterar: ”Alla mina skivor handlar ju om det.”

– Jag har ingen spikad process när jag skriver låtar, jag skriver ner det som dyker upp i huvudet och försöker tvinga mig att sitta lite varje dag och klottra. Roligast är ju att sitta med Theo Stocks och Kevin Andersson och göra själva musiken. Jag skriver bara utifrån mitt eget liv, så det är väl alla stackars människor i min omgivning som får ställa upp som inspiration.

Finns det en typisk Sarah Klang-låt?
– De flesta skulle nog säga att den har något slags bitterljuvhet, nästan alltid rätt mycket melankoli och kanske lite hopp på samma gång. Det är de sakerna jag försöker koka ihop i alla fall.

DV-redaktionen fastnade lite extra för låten Love so cruel. Kan du berätta mer om den?
– Vad kul! Jag och Theo skrev den i somras då vi gjorde ett sista ryck för att se om vi kunde få klart något mer. Jag kände först att den var alldeles för dramatisk och nästan lite pinsam, men sedan tänkte jag ”fuck it, det är min skiva, jag får göra vad jag vill”. Texten handlar väl om att att försöka förstå hur kärlek kan gå så himla fel.

Skivan heter Virgo: Är det en astrologikoppling?
– Ja, precis. Jag skrev en låt som hette Scorpio, som sedan inte kom med på skivan, men i den skrev jag om att jag är just virgo (jungfrun – reds anm.), och kände att så klart skulle skivan heta det. Jag tycker ju det är väldigt roligt med astrologi. Det är mysigt, gulligt och stämmer faktiskt ofta. Men ... det är ju dumt också. Som att vi människor måste hitta på dessa fack för att vi har så lite att göra, eller för att vi så desperat vill hitta svar på varför vi är som vi är.

Det här är din tredje skiva: hade du nytta av något du lärt dig på de första två när du gjorde denna?
– Hmm, jag vet inte riktigt, men jag har nog blivit mer säker på mig själv. Jag tror att jag kan navigera snabbare i dag och ta beslut om vad som ska bort. Nu känner mig inte lika ängslig kring att spela in musik, vilket är väldigt skönt.

 

LÄS OCKSÅ TV-aktuella Johanna Nordström: ”Min första stand-up-publik började gråta”