Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Bathina PhilipsonBathina PhilipsonBathina Philipson
Bathina Philipson Foto: Weronika Bela

Bathina Philipson: ”Jag tycker jag är rolig!”

Trots att Bathina Philipson endast hann medverka i ett avsnitt av Let’s Dance innan danstävlingen upphörde hann hon charma oss med sin dans, energi och svada. Följ med hem till våningen på Östermalm i Stockholm och se smakprov ur hennes lyxiga garderob.  

Trots att Let’s Dance endast hann gå i ett avsnitt på TV4 innan den rådande corona-pandemin satte stopp för det av många älskade succéprogrammet hann Bathina Philipson visa, för dem i Sveriges befolkning som inte redan kände till det, att hon inte direkt är en blyg viol.

– Jag är en social och öppen person som har ett högt temperament och ibland kan vara lite hetsig. Jag tycker jag är rolig också, men det kanske bara jag själv som tycker, skrattar Bathina. 

Bathina Philipson

Gör: Tv-personlighet och poddare. 

Familj: Äkta maken Aje, tre barn och sex styvbarn. 

Ålder: 41 år.

Bor: Östermalm, Stockholm. 

Bakgrund: Född i Syrien, uppväxt i Uppsala och har tidigare arbetat på TV3.

Bathina i kofta från Alanui, kjol från Red Valentino och tofflor från Gucci.Bathina i kofta från Alanui, kjol från Red Valentino och tofflor från Gucci.Bathina i kofta från Alanui, kjol från Red Valentino och tofflor från Gucci.
Bathina i kofta från Alanui, kjol från Red Valentino och tofflor från Gucci.

Bathina driver podcast

Bathina träffade sin man Aje Philipson när hon var 22, han var 35 år äldre och en känd miljonär och vän med kungahuset. Många tvivlade på deras förhållandet, men skattar bäst som skrattar sist – i år firar paret 16 år som gifta och de har tre barn tillsammans utöver Ajes egna barn. 

Bahina har även gjort tv-program (Bathinas skilda världar på SVT) och driver i dag en egen podcast, Bathina – en podcast.

Min och min mans relation är absolut en bergochdalbana.
Armband från Hermès.Armband från Hermès.Armband från Hermès.
Armband från Hermès.

Bathina om sitt liv

När kände du för första gången att du landat i den du är i dag?
– Jag tror faktiskt att jag alltid har varit så som jag är i dag. Jag har aldrig försökt vara någon annan än mig själv, utan har mest dundrat på, både på gott och ont. Men det är klart, jag tänker nog efter och lyssnar mer i dag än vad jag gjorde när jag var yngre.

Vilka av dina egenskaper är mer utmanande?
– Att jag vill att allt ska gå så fort hela tiden, jag har ganska dåligt tålamod. 

Jag är snäll, gapig och inte speciellt konsekvent.
Bathina i grön tröja från Givenchy.Bathina i grön tröja från Givenchy.Bathina i grön tröja från Givenchy.
Bathina i grön tröja från Givenchy. Foto: Weronika Bela

Vad tror du ditt unga jag skulle tycka om din livsresa?
– Många ser nog bara den ekonomiska resan som jag har gjort, men när jag tänker på min livsresa ser jag allt annat i livet som jag varit med om. Att jag har gift mig, fått barn, hittat ett jobb som jag som jag trivs med och fått nya fina vänner. Bara att vara med i Let’s Dance är en stor resa för mig. En del ser bara mitt liv som en Askungesaga, men tänker inte på allt det andra. 

Vad har livet lärt dig?
– Jag skulle säga att jag blivit mer ödmjuk och tacksam med åren. Idag uppskattar jag på ett annat sätt det liv som jag får möjligheten att leva. Eftersom jag är uppväxt i en medelklassfamilj kommer jag alltid ha en del av den i mig och alltid beundra hur hårt människor arbetar och tar hand om sina familjer och barn, för det är ju inte lätt! 

Bathina om Let’s Dance

Trots att Let’s Dance-säsongen förkortades på grund av pandemin så hann du dansträna en hel del och även uppträda. Vad var det mest utmanande?
– Ännu en gång mitt dåliga tålamod! Man måste lyssna, vara fokuserad och ta in en massa nytt utan att hetsa. Jag vill ju att det ska gå så fort som möjligt. 

Och det roligaste?
– Det roligaste är hela grejen med programmet. Att få lära sig dansa, hela produktionen runt programmet, sammanhållningen mellan alla deltagarna och att bara att få vara där och dansa framför kameran till livemusik.

Bathina om sin familj

Hur är du som mamma?
– Jag är snäll, gapig och inte speciellt konsekvent. För det mesta är jag nog mer som en kompis mot mina barn än som en mamma. Det där är ju en balansgång så klart, men jag är inte speciellt mammig eller puttinuttig om man säger så. 

Och som fru?
– Hopplös haha! Nej men jag försöker inte vara på något speciellt sätt, jag är bara mig själv – mot alla i min omgivning egentligen. Jag tror det är viktigt att i en relation vara öppna och tillåtande till varandras personliga utveckling. Personligen har jag en hög acceptans. Min och min mans relation är absolut en bergochdalbana, men jag tror det är viktigt att båda parter får leva sina egna liv. Det är väldigt viktigt för mig i alla fall. Såklart är det här olika för alla, vissa gillar att göra allt tillsammans och andra inte. 

Vad tycker du om att göra när du är ledig?
– Jag tycker om att promenera, spela tennis och hänga med mina vänner. Vi brukar äta lunch ihop, spela kort och bara umgås. 

En del ser bara mitt liv som en Askungesaga, men tänker inte på allt det andra.
Bathina i kavaj från Gucci, blus från Stella McCartney och byxor från Joseph.Bathina i kavaj från Gucci, blus från Stella McCartney och byxor från Joseph.Bathina i kavaj från Gucci, blus från Stella McCartney och byxor från Joseph.
Bathina i kavaj från Gucci, blus från Stella McCartney och byxor från Joseph. Foto: Weronika Bela
Idag uppskattar jag på ett annat sätt det liv som jag får möjligheten att leva.
Klackar från Dolce & Gabbana och väska från Valentino.Klackar från Dolce & Gabbana och väska från Valentino.Klackar från Dolce & Gabbana och väska från Valentino.
Klackar från Dolce & Gabbana och väska från Valentino.

 

Jag har en ganska klassisk stil, men med en edge.
Väska från Fendi och stövlar från Chanel.Väska från Fendi och stövlar från Chanel.Väska från Fendi och stövlar från Chanel.
Väska från Fendi och stövlar från Chanel. Foto: Weronika Bela

Bathina om sin stil

Hur skulle du beskriva din stil?
– Jag har en ganska klassisk stil, men med en edge. En svart polo och ett par kostymbyxor mixar jag gärna med exempelvis en tuff accessoar från Gucci.

När hittade du din stil?
– Jag skulle nog säga att jag hittade den i 30-årsåldern. Stil är något som mognar fram. När jag var yngre och gick på högstadiet brukade vi alltid åka till Damaskus på somrarna. Där letade jag upp de mest speciella plaggen som jag sedan tog på mig till skolan, medan resten av mina klasskompisar gick runt i blå jeans och en tröja. Ofta köpte jag tyger på marknaden i Damaskus som jag sedan lämnade in för att sy till klänningar. Så jag har alltid gillat mode, men min stil är helt annorlunda i dag!  

Stil är något som mognar fram.
Färgglada klackar från Dolce & Gabbana, väska från Christian Dior.Färgglada klackar från Dolce & Gabbana, väska från Christian Dior.Färgglada klackar från Dolce & Gabbana, väska från Christian Dior.
Färgglada klackar från Dolce & Gabbana, väska från Christian Dior.

Vad har du för mycket av i garderoben?
– Ja du, vad har jag inte? Jag har mycket kjolar, byxor, tröjor och blusar. Det är det som jag använder mig mest av. 

Har du någon favoritdesigner?
– Jag älskar Gucci. Jag gillar deras klassiska plagg, men som har galna färger och motiv. Det gör dem lite roligare. Jag tycker deras kläder passar mig och fungerar bra ihop med min personlighet. 

Prinsessan Diana, Grace Kelly och drottning Rania inspirerar mig.
Pärlor från Chanel och armring från Louis Vuitton.Pärlor från Chanel och armring från Louis Vuitton.Pärlor från Chanel och armring från Louis Vuitton.
Pärlor från Chanel och armring från Louis Vuitton. Foto: Weronika Bela

Vad är ditt mest älskade plagg?
– Jag vet inte om jag har något speciellt plagg, men jag kan älska ett par snygga svarta kostymbyxor. Eller vet du vad – det är nog mina blå gymnastikskor som jag köpte i Schweiz. Bland det viktigaste för mig är bekväma skor. 

Vilken är din mest exklusiva modeskatt?
– Jag fick en röd Tom Ford-klänning av min man Aje för många år sedan. Den är väldigt fin!

Har du någon stilförebild?
– Ja många. Prinsessan Diana, Grace Kelly och drottning Rania inspirerar mig. Sedan kryllar det ju av olika modeikoner på Instagram och jag kan dagligen hittat inspiration hos människor som jag inte ens vet namnet på. Helst vill jag hitta mig egen stil, utan någon större påverkan från andra. Att inspireras är roligt, men jag köper de flesta plagg för att jag själv vill ha dem.   

Var köper du oftast dina kläder?
– På Nathalie Schuterman här i Stockholm och på H&M

Slutligen, något vi alltid undrat: Får du som deltagare välja hur klänningen du har på sig i Let’s Dance ser ut?
– För det mesta får du inte bestämma själv, men det händer ibland att du får välja mellan några olika klänningar, det var kul!

LÄS OCKSÅ: Affärskvinnan Gunilla von Platen – en rebell i pärlor och pennkjol