Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: TT

Bonusfamiljen-aktuella Christer Lindarw: Jag har för mycket av allt!

När populära serien Bonusfamiljens nya medlem Christer Lindarw köpte sitt dyraste plagg var han tvungen att gå ut och röka innan han bestämde sig. Hans garderob är så fylld av stilskatter att han inte har tid att bära dem.

Vi är vana att se dig på scenen, men nu dyker du upp i tv – berätta om din roll.

– Jag blir kollega till Fredrik Hallgrens karaktär Martin, som får jobb i en Lindexbutik där jag ser mig som chef, även om jag inte är det. Jag tycker inte om att det kommer in en annan kille i min borg, så jag är ganska barsk mot honom.

Har du själv tittat på Bonusfamiljen?

– Ja, jag har följt den, och om de kan skapa igenkänning hos en gaykille som mig, som inte har någon egen familj – då är den verkligen bra. Det var därför jag tackade ja.

Hur var det att göra tv efter alla dina år i showbranschen?

– Det var roligt, men svårt i början. Och så är jag ju van vid att få applåder, respons. Men när en scen är inspelad säger de bara ”Tack”. Från början stod jag kvar där ensam och undrade ”Var jag bra?”. Sedan började några av tjejerna i produktionen att applådera mig efter tagningarna.

LÄS OCKSÅ: Allt du behöver veta om Bonusfamiljen säsong 3

Christer Lindarws fantastiska tolkning av Sara Danius revenge dress, som hon bar på Nobelfesten.Christer Lindarws fantastiska tolkning av Sara Danius revenge dress, som hon bar på Nobelfesten.Christer Lindarws fantastiska tolkning av Sara Danius revenge dress, som hon bar på Nobelfesten.
Christer Lindarws fantastiska tolkning av Sara Danius revenge dress, som hon bar på Nobelfesten. Foto: IBL

"Hinner inte använda kläderna"

Du är känd för din stil både på scen och privat – vad har du mest av i garderoben?

– Jag har för mycket av allt! Jag hinner inte använda kläderna innan de blir omoderna, för jag går ut så sällan nu för tiden.

Hur shoppar du?

– Jag brukar säga att jag handlat färdigt, men så blir det ändå inte … Jag är ingen nätshoppare, jag vill gå på stan. Men jag är inget märkesfreak. När jag var ung och inte hade pengar handlade jag ofta på H&M och hottade upp mina kläder själv.

Christer Lindarw

Ålder: 66 (eller är det 32?).

Gör: Artist, skådespelare och designer.

Bor: På Lidingö i Stockholm.

Familj: Singel.

Bakgrund: Sveriges mest kända och folkkära dragshowartist. Bildade After Dark tillsammans med Lasse Flinckman och Roger Jönsson 1976, och startade en populär nattklubb med samma namn. Har tävlat i Melodifestivalen flera gånger, senast 2016, haft roller i flera spelfilmer och varit med i SVT:s Stjärnorna på slottet. 2018 blev han utsedd till Årets homo/bi på QX-galan. Under åren har han satt upp ett stort antal shower i Sverige och även utomlands.

Aktuell: I succéserien Bonusfamiljen på SVT.

Shoppar du fortfarande på kedjor?

– Absolut! Det är kul att blanda Zara eller H&M med till exempel Givenchy. Det är roligare med folk som skapar sin egen stil genom att blanda högt och lågt i stället för att sejfa med de dyraste märkena. Det är ingen sport! Sen tycker folk kanske att jag inte klär mig efter min ålder, men vet du att det skiter jag i. Jag har inte lust att klä mig som en gubbe bara för att jag är en.

Vilka är dina favoritdesigners?

– Jag tycker om allt från Dsquared², eftersom jag gillar det lite mer poppiga och rockiga modet. Nyupphottade modehus som Balmain, Givenchy, och nu senast Gucci, gillar jag också.

LÄS OCKSÅ: Erik Johansson från Bonusfamiljen: ”Det känns bra att bryta mansklyschan”

Köpte en rock för 27 000

Vilket är det dyraste plagg du äger?

– En rock från Burberry som ser ut som en förlängd mc-jacka. När jag såg den kände jag bara: ”Jag orkar inte!”, den var så jävla ball. Men den kostade 27 000 kronor, så jag behövde gå ut och ta en kaffe och en cigarett innan jag bestämde mig.

Vad har du alltid med dig?

– Min lilla Nivea-burk. Jag är en Niveaman, och om jag glömmer den åker jag hem och hämtar den.

Vilken låt får dig alltid att dansa?

– Jag har dansat färdigt, men när jag var på en 60-årsfest härom veckan var det någon som kastade på mig en peruk och en boa, samtidigt som de spelade The boss med Diana Ross. Då fick de igång mig, det var som att trycka på en knapp. Den senaste låten som får mig lite danssugen är Anna Bergendahls Ashes to ashes.

Det här gänget får snart sällskap av en barsk Christer Lindarw.Det här gänget får snart sällskap av en barsk Christer Lindarw.Det här gänget får snart sällskap av en barsk Christer Lindarw.
Det här gänget får snart sällskap av en barsk Christer Lindarw. Foto: SVT

Blir arg av Donald Trump

Vad gör dig riktigt arg?

– Det är väl Donald Trump, den extrema högervridningen och orättvisor över huvud taget. Jag är uppvuxen i ett arbetarklasshem och de chanser jag fick hade aldrig varit möjliga utan den jämlikhet och solidaritet som fanns då. Det gör mig så arg när människor bara tänker på sig själva.

Och vad blir du lycklig av?

– De små sakerna. Som när det är fint väder, eller att titta på schlagern tillsammans med kompisar.

LÄS OCKSÅ: Bonusfamiljen-aktuella Leo Razzak: ”Folk vill se mig som en förortskille”

Vem är din favorit på Instagram?

– Bette Midler. Hon är väldigt rolig och hela tiden så förbannad på Trump. Och så en riktig snygging – modellen Iman. Hon ser fortfarande fantastisk ut och lägger upp många livsfilosofiska citat.

Vilket är det bästa råd du har fått?

– När vi startade vår klubb på 70-talet hängde den gamla skådisen Hjördis Petterson ofta där. Hon lärde mig att efter att jag tagit bort sminket och tvättat mig skulle jag tvätta mig en gång till, för att inte ha sminkrester kvar på huden. Det rådet har jag lytt under hela karriären!