Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cassandra Klatzkow: Modeindustrin gör inte direkt kläder för oss tjocka

Vackrast på Instagram? Den förtjusande Cassandra Klatzkows bekväma stil inspirerar oss och tusentals andra.

Jag tror inte på att det finns plagg eller former som man inte passar i. Det är idéer någon annan hittat på. Jag vägrar begränsas av vad som är rätt eller fel i fråga om kläder, säger körsångerskan och influencern 

Cassandra Klatzkow. Cassandra beskriver sin stil som ”bekväm”.

ÅLDER 32 år.

GÖR Körsångerska och influencer.

FAMILJ Mamma, pappa och syskon, bästisar och tre gudbarn.

BOR I Vasastan, Stockholm.

BAKGRUND Tidigare sociala medier-redaktör och kommunikatör på Sveriges Radio, Aftonbladet och Kulturhuset Stadsteatern. Sjunger i Tensta Gospel Choir

– I 20-årsåldern var jag alldeles för påverkad av trender och klädde mig utifrån det. I dag bryr jag mig inte alls särskilt mycket om trender, utan klär mig utifrån kriterierna skönt och bekvämt, tajt och snyggt, och helt och rent.

Kimono är Cassandras favoritplagg – det uppfyller alla kriterier för att vara bekvämt.Kimono är Cassandras favoritplagg – det uppfyller alla kriterier för att vara bekvämt.Kimono är Cassandras favoritplagg – det uppfyller alla kriterier för att vara bekvämt.
Kimono är Cassandras favoritplagg – det uppfyller alla kriterier för att vara bekvämt.

Favoritplagget, kimonon, bockar av de flesta av hennes kriterier.

– Jag älskar att slänga på en kimono över vad som helst eller glida runt i mitt hem med endast en kimono runt kroppen.

Hemmet ligger i Vasastan i Stockholm och sedan Cassandra i våras beslutade sig för att avsluta en fast tjänst för att få rå om sin egen tid som frilans har hon kunnat lägga mer tid på det, och det är viktigt för henne.

LÄS OCKSÅ: Hedda Stiernstedt: Jag misslyckas hellre än att vara trist

– Jag älskar inredning och mitt hem. Det är skitviktigt för mig att mitt hem känns som ett hem. Jag gillar udda detaljer, mycket ljuskällor och massa växter. Jag älskar att vakna för att förflytta mig med täcket från sängen till soffan och se en hel säsong av någon serie. Eller att bara umgås med mina vänner och mina vänners barn. Jag är som lyckligast när jag är snäll mot mig själv och tar hand om mig själv. När jag sover bra, tränar regelbundet och jobbar alldeles lagom mycket för att i stället ha tid att umgås med mina vänner. Att kunna styra mina dagar själv är bra för mig.

Hemma hos Cassandra Klatzkow.Hemma hos Cassandra Klatzkow.Hemma hos Cassandra Klatzkow.
Hemma hos Cassandra Klatzkow.

Vänner återkommer i det mesta Cassandra tar sig för. Även träningen sker helst tillsammans med dem.

– Jag gillar styrketräning, att lyfta tungt, och är förälskad i att träna i grupp med mina vänner. Träningen hjälper mig mentalt och jag känner mig aldrig så stabil som när jag tränar regelbundet. Men jag går också i terapi.

Jag har alltid älskat att synas, och genom åren har det nog visat sig i hur jag klär mig

Det sportiga går även igen i hennes stil – till vardags klär hon sig helst i svarta träningstajts, sneakers och en liten topp eller en hoodie.

– Jag älskar sneakers! Ett par grymma skor kan lyfta en hel outfit, säger Cassandra.

Svart är favoritfärgen – både till fest och vardags.Svart är favoritfärgen – både till fest och vardags.Svart är favoritfärgen – både till fest och vardags.
Svart är favoritfärgen – både till fest och vardags.

Till fest är färgen också svart, men resten annorlunda – transparenta, tajta plagg får gärna följa med ut kvällstid.

– Jag har alltid älskat att synas, och genom åren har det nog visat sig i hur jag klär mig. Jag är en person som gått upp och ner i vikt mycket, och min stil förändrats på grund av det. När jag är större är det svårare att hitta kläder. Modeindustrin gör inte direkt kläder för oss tjocka. Det är alltid en kamp för mig, det är så mycket kläder jag önskar att jag kunde bära men som inte finns i min storlek. Bristen på större storlekar är verkligen ett problem tycker jag, säger Cassandra och nämner modellen Paloma Elsesser (@palomija) som en person som hon inspireras av stilmässigt.

Du är alltid så flott Cassandra – berätta om din beautyrutin! 

– Det går snabbt, en glowig bas och ett par fixade ögonbryn… Sedan är jag klar.

Cassandras välfyllda badrumsskåp.Cassandras välfyllda badrumsskåp.Cassandras välfyllda badrumsskåp.
Cassandras välfyllda badrumsskåp.

 

Foto: Sandra Thorsson