Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Céline Dion, 51: ”Jag har aldrig känt mig så vacker och stark som nu”

Artisten Céline Dion om Botox, att hantera stor sorg, läppstiftsmisstag och att känna sig som vackrast vid 51 års ålder.

Céline Dion brister ut i sång, hon sätter varje ton helt perfekt och hennes ansikte skrynklar ihop sig när hon kommer till de höga tonerna. Några av låtarna är hennes egna, andra covers och den fransk-kanadensiska sångerskan, född i Quebec, har redan gjort två klädbyten: en smaragdgrön klänning från Emilia Wickstead, tillsammans med ett pärlhalsband, och sedan en mer avslappnad grå Alberta Ferretti-kostym.

Nu kanske du tror att jag är på en Céline Dion-konsert, men jag befinner mig i en hotellsvit i Las Vegas, bara några få centimeter från ikonen, för att göra en intervju om hennes senaste gig, som skönhetsambassadör för L’Oréal Paris. Det är på många sätt en ovanlig intervju. För det första sjunger Céline gärna sina svar. Ett exempel, jag frågar om hennes hår och får svaret:

–Mitt hår? Curl me up before you go-go!

Céline sjunger den gamla hiten av Wham och ställer sig upp och dansar.

Snapshots från Céline Dions fullspäckade liv på Instagram.Snapshots från Céline Dions fullspäckade liv på Instagram.Snapshots från Céline Dions fullspäckade liv på Instagram.
Snapshots från Céline Dions fullspäckade liv på Instagram. Foto: Privat

Innan intervjun fick jag heller inga restriktioner på vad jag får fråga och inte, vilket är väldigt ovanligt när man träffar en superkändis. Till och med plastikkirurgi är ett ämne som går bra att diskutera. Hon har inte lagt sig under kniven och det är ingen tvekan om att hennes ansikte rör sig. Hon är alltså inte en av de A-kändisar som säger en sak medan deras panna berättar en annan historia.

LÄS OCKSÅ: Långt, kort, tunt och tjockt hår – 24 fina frisyrer för 50+

Céline förstärker allt hon säger med uttrycksfulla ansiktsuttryck och ögonbrynen hoppar upp och ner när hon är exalterad. I tidigare intervjuer har hon sagt att hon inte vill göra Botox eftersom hon är sångerska.

– Om inte ansiktet rör sig får inte sången samma effekt. Jag vill inte förlora min förmåga att visa starka känslor.

Men nu, snart ett halvår efter att hon fyllde 51, erkänner superstjärnan att hon kan tänka sig att ”göra saker”.

– Mina läppar är så tunna, och jag vill kunna bära upp rött läppstift, säger hon och förstärker sitt svar genom att puta komiskt med läpparna .

– Men börjar du med läpparna är det lätt att fortsätta och sen går det överstyr. Hon skrattar och blåser upp kinderna.

– Seriöst, om det ger dig självförtroende och gör så att du känner dig vacker är jag inte emot det. Men det är lätt att bli blind och fortsätta till oigenkännlighet.

Det är hennes enda reservation – hon vill inte se annorlunda ut inför sina barn. Jag frågar om hon någonsin önskar att hon kunde vrida tillbaka klockan.

Jag har aldrig känt mig så vacker och stark som jag gör nu

– Jag vill inte resa tillbaka i tiden, jag mår bättre än någonsin. Mina ungdomsår var fantastiska, men jag kände aldrig att det var jag som hade kontroll. Nu har jag en kraftfull egen inre röst som också hjälper mig att uppfostra mina barn. Jag har aldrig känt mig så vacker och stark som jag gör nu.

Vad har gett dig den styrkan?

– Att förlora min man och se honom lida var extremt svårt. Men det har lärt mig att älska som att det inte finns någon morgondag.

Céline Dions man René Angélil, som även var hennes manager, dog i cancer 2016.

– Jag var tvungen att släppa honom, och inte få honom att kämpa mer för min skull. Nu ser jag honom i mina barns ögon, och det gör mig starkare. Det har hjälpt mig att gå tillbaka till scenen och fortsätta att arbeta hårt. Jag har också hittat ny lust och passion genom dans och nya vänner. Jag är väl omhändertagen.

Céline Dion – från gitarrhäng till privatjet.Céline Dion – från gitarrhäng till privatjet.Céline Dion – från gitarrhäng till privatjet.
Céline Dion – från gitarrhäng till privatjet.

Trebarnsmamman Céline Dion blev både chockad och hedrad av att kamma hem ett stort skönhetskontrakt vid 50 års ålder.

– Jag hade inget självförtroende när jag var ung. Jag kände mig inte vacker, jag hade problem med tänderna, jag var väldigt mager och jag blev mobbad i skolan. Jag trodde aldrig att jag skulle bli ansikte utåt för ett skönhetsmärke.

Otroligt nog har den femfaldigt Grammyprisade artisten ingen makeupartist, utan lägger sin makeup själv inför konserter.

– I början hade jag inte råd med en makeupartist, så jag var tvungen att härma andras knep, och det var då jag insåg att jag älskar att göra det själv. Min mamma brukade alltid fixa mitt hår och jag sminkade mig, och sedan dess har jag bara fortsatt med det. Jag känner mitt eget ansikte så bra att jag kan göra hela min look på 30 minuter, ibland till och med 15.

Hur gör du när du förbereder dig?

– Först ser jag till att mitt ansikte är rent och återfuktat. Det är väldigt viktigt. Sen lägger jag en ljus concealer under ögonen för att öppna upp min blick, lite puder för att fixera concealern och en touch av brynpenna för att balansera mina drag. När det gåller håret gillar jag att använda L’Oreál Excellence för att fräscha upp det.

Tror du att jag är färdig? Älskling, jag har bara börjat

Vad har varit det avgörande ögonblicket i din karriär?

– När jag uppträdde med My heart will go on på Oscarsgalan 1998 var en stor stund för mig. Min karriär var redan igång då, och jag älskade min musik, men allt skjöt i höjden efter den låten.

Hur ser dina planer ut för framtiden?

– I höst släpper jag ett nytt album på engelska och ska ge mig ut på turné. Mitt samarbete med L’Oréal Paris är också en ny, spännande resa för mig. Tror du att jag är färdig? Älskling, jag har bara börjat. Jag tror verkligen fortfarande att det bästa kommer att komma!

LÄS MER: 8 snabba med Céline Dion: ”Största makeupmissen är rött läppstift”

 

Foto: TT, privat