Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Charlotte Perrelli om att stå på scen i årets Melodifestival: "Det är där mitt hjärta finns"

På lördag är det dags för den andra deltävlingen i Melodifestivalen. Förra veckan gick Ace Wilder och Robin Bengtsson direkt vidare till final, men vem som kammar hem finalplatserna den här gången återstår att se. Vad vi dock vet är att Gina Dirawi sköter tyglarna och Melodifestivalveteranen och Damernas Världs bloggare Charlotte Perrelli bjuder på pausunderhållningen.

De som har hängt med i skriverierna kring Charlotte Perrelli den senaste tiden vet att hon blev av med sitt programledarjobb i en konflikt med SVT, men för Damernas Värld berättar Charlotte nu att det trots all turbulens känns bra.

Vi tog ett snack med henne inför lördagens sändning, där Charlotte kommer framföra två större shownummer som hon har jobbat väldigt mycket med:

– Jag är artist och det är där mitt hjärta finns. Så för min del så är det inte så stor skillnad. Enda skillnaden är att vi flyttade fokus från programledare till mer artistiska framträdanden. I och med att jag är artist och det är det jag brinner för så ser jag det snarare som någonting positivt.

Saknar du att stå på Melodifestivalens scen, som tävlande artist?

– Både och. Det är en svår fråga. Jag gillar inte alls tävlingsmomentet men älskar att jobba under en längre tid och bygga fram ett nummer som tar fram låten och presenterar den på bästa sätt. Allt från kläder till dansare och tekniska lösningar. Är mer att tänka på än man tror.

På frågan om Charlotte kommer medverka igen i framtiden svarar hon lite svävande:

– Den ständiga frågan. Jag ska aldrig säga aldrig, för om jag hittar en låt som jag verkligen tror på så varför inte…

Har du någon favorit bland de tävlande artisterna?

– Det där är så svårt att svara på då jag inte har hört alla låtar eller sett bidragen ännu. Jag tror att någon som är lite outsider kan komma att överraska det här året.

Charlotte vill ännu inte avslöja vad hon ska ha på sig utan säger att om man är nyfiken så får man hålla utkik på hennes blogg:

– Det är hemligt! Men jag kommer visa upp kläderna på bloggen under veckan, så de som är nyfikna kan titta.

KLICKA HÄR: Om du vill se vad Charlotte haft på sig under tidigare år

Vad händer i ditt liv annars just nu?

– Jag håller på med två tv-produktioner och är i full gång att planera upp sommarturné samt en ny singel till våren.

Glöm inte att följa Damernas Värld på Instagram och Snapchat där vi heter damernasvarld.