Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Just nu ser du Christine Meltzer i nya serien Udda veckor på Discovery+.
Just nu ser du Christine Meltzer i nya serien Udda veckor på Discovery+.
Just nu ser du Christine Meltzer i nya serien Udda veckor på Discovery+.
Just nu ser du Christine Meltzer i nya serien Udda veckor på Discovery+. Foto: MAGNUS RAGNVID / MAGNUS RAGNVID, KANAL 5 OCH DPLA

Christine Meltzer: ”Jag är bra på att tacka ja”

Roliga Christine Meltzer är ständigt aktuell i tv-rutan, just nu med den nya dramakomedin Udda veckor, där hon spelar den nyskilda trebarnsmamman Frida som försöker få rätsida på sitt nya liv som singel, och även med populära långköraren Sommaren med släkten. DV pratade med henne om mod, kändisen hon helst skulle hänga med och sporten som hon är riktigt grym på. 

Vad eller vem gör dig lycklig?
– Mina barn, min man och mina vänner. Ja alla, det är ju fruktansvärt att välja några. Men framför allt är det mina barn och min man. Utan dem är jag ingenting.

Vilka är dina tre bästa egenskaper?
– Att jag ofta genomför det som jag har bestämt mig för att göra, att jag både på gott och ont säger ja. Sedan strävar jag hela tiden efter att vara snäll. Det ligger liksom där som en påminnelse, att det är det viktigaste.

Det händer nog att jag pratar hål i huvudet på folk.

Och vad är din mest irriterande egenskap?
– Helt klart att jag pratar för mycket. Det händer nog att jag pratar hål i huvudet på folk, haha.

Kan du berätta lite om din nya serie, Udda veckor?
– Det är en serie för Discovery+ som handlar om min karaktär Frida. Hon har precis skilt sig från sin Jonas som spelas av Linus Wahlgren och de har tre barn ihop. Den handlar om allt det som titeln säger egentligen, ”udda veckor”. Om hur man behåller relationen med den man tidigare var gift med, om ungdomarna och tonårsproblemen och om att träffa någon ny. Ja om livet helt enkelt.

Christine Meltzer och Charlie Gustafsson (känd från Vår tid är nu) under inspelningen av Udda veckor. Foto: Clara Wolgers / Discovery+

Vad ser du fram emot mest med att folk ska få se den?
– Jag ser fram emot att folk ska ta den till sig. Jag tror att man kommer känna igen sig, både i det roliga och i det sorgliga. Jag känner själv igen mig otroligt mycket, även fast jag aldrig har skilt mig. Att ha fått vara med från det att idén till serien föddes till att faktisk få göra den är jättekul. Sedan är vi ett väldigt fint gäng, så det är en lyx att få gå till jobbet.

När var du riktigt modig senast?
– När vi köpte katt, det var fruktansvärt modigt. Jag har alltid drömt om att ha en katt, men det är ju många år man sätter sig som ansvarig för det lilla djuret.

Hur tror du att dina vänner skulle beskriva dig?
– Har jag någon självinsikt så är det nog precis det som jag sa innan, att jag pratar mycket. Och att jag oftast säger ja när de ringer och frågar om något. Att jag håller i gång skulle de nog säga.

LÄS OCKSÅ Författaren Caitlin Moran bästa tips för medelåldern: ”Ha normala ligg och ta botox om du vill 

Just nu kan vi även se dig i femte säsongen av serien Sommaren med släkten, vad är ditt roligaste minne där ifrån?
– Inspelningen av Sommaren med släkten är mitt andra hem kan man nästan säga, så jag har många härliga minnen därifrån. Men bland det roligaste är när alla familjerna är samlade. Det händer inte så ofta, men det är mitt bästa.

Christine Meltzer och Christopher Wagelin i långköraren Sommaren med släkten. Foto: Dplay och Kanal 5 / Discovery+

Vad gör du för att må bra i vardagen?
– Jag försöker hitta en balans, och att träna regelbundet. Sedan mår jag alltid bra av att äta gott. Att fixa och förbereda inför någonting som ska ske tycker jag också om.

Var mår du som bäst?
– I båten, där kan jag inte göra en massa annat. Det hänger nog ihop med att jag har så mycket på gång hela tiden. När jag är på båten finns det inget som kan ta min uppmärksamhet.

Jag är för snabb på att byta riktning om något inte fungerar.

Vad är den viktigaste samhällsfrågan i dag?
– Skolan, det är där allt grundar sig. Det viktigaste är att barnen får känna trygghet, ibland är det kanske viktigare än kunskaperna i sig faktiskt.

Vad brukar du få komplimanger för?
– Det kan hända att någon säger, ”Vilket fint lockigt hår du har. Är det så där lockigt naturligt?” Det är nog den enda komplimangen jag brukar få.

Vad är du riktigt bra på?
– Vet du vad jag är riktigt bra på? Nu kommer det … Pingis! Det är så himla roligt. Och så är jag ganska bra på att säga till när jag tycker att något har blivit fel.

LÄS OCKSÅ Petra Mede: ”Jag jämför mig alltid med andra” 

Vad skulle du vilja bli riktigt bra på, som du inte redan kan?
– Att spela piano. Jag kan spela lite grann men jag skulle vilja bli mycket bättre. Jag har faktiskt köp ett piano som är på väg hem till mig just nu.

När gjorde du sist något du ångrar och vad var det?
– Jag försöker att inte ångra saker. Eller ibland gör jag det, men så tänker jag att det nog hade sin mening. Att ångra något ger ju ingenting. Jag kan tycka att saker har varit onödiga, och så hoppas jag på att jag inte ska göra det igen.

Vad har du mest av i garderoben?
– Jag måste nog säga collegetröjor. Just eftersom jag vill ha något skönt på mig när jag åker till jobbet och sitter och blir sminkad. Collegetröjorna tar upp minst två fulla lådor i garderoben.

Vem beundrar du?
Greta Thunberg beundrar jag. Tänk att ha ett sådant driv som hon har och att inte vika sig vid motgångar. Själv är jag för snabb på att byta riktning om något inte fungerar. Hon har ju sedan skolstrejken ihärdigt hängt i med det som hon tror på, det är riktigt imponerande.

Vilken känd person skulle du helst hänga med en dag och vad skulle ni göra?
– Kan jag inte få hänga med Whitney Houston och få henne att inte ta droger? Sedan vill jag lyssna på när hon sjunger, jag kan sjunga med henne om vi måste göra något ihop. Det önskar jag.

Vad skulle du kunna tävla i på Jeopardy?
– Om ämnet var ”Melodifestivalen genom tiderna” då skulle jag vinna!