Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Sanna Fischer bloggar om inredning, mode och skönhet på Damernas Värld.Sanna Fischer bloggar om inredning, mode och skönhet på Damernas Värld.Sanna Fischer bloggar om inredning, mode och skönhet på Damernas Värld.
Sanna Fischer bloggar om inredning, mode och skönhet på Damernas Värld.

Lär känna DV:s bloggare Sanna Fischer – och få hennes bästa tips för din inredning

Damernas Världs inredningsbloggare Sanna Fischer är uppvuxen i kreativt kaos. Kanske är det därför hon i dag älskar det sobra och sparsmakade. Testa hennes bästa hacks för ett personligt hem – med neutral bas.

Hej Sanna, berätta lite om vem du är och vad du gör!
– Hej! Jag inredare och influencer med många års arbete på tidningsredaktion bakom mig. Där jobbade jag med inredning, mode och skönhet. Jag bor strax utanför Stockholm med min familj: min man och våra tre barn Tod, Lou och Noa. Den senaste tillökningen i familjen är världens gulligaste hund, vår svarta lilla shihpoo Frasse. Vi bor i en sekelskifteslägenhet som vi totalrenoverade när vi flyttade in för snart ett år sedan.

Sanna Fischer Nordström

GÖR: Inredare och influencer.

ÅLDER: 42 år. 

BOR: Sekelskifteslägenhet utanför Stockholm. 

FAMILJ: Man, tre barn och hund. 

INSTAGRAM: @sannafischernordstrom 

AKTUELL: Bloggare på damernasvarld.se

Sanna Fischer om bloggen på Damernas Värld

Vad bjuder du på i din blogg?
– Jag blandar inredning med mode och skönhet och ibland dyker det upp både mat och resor också – det är två stora intressen. Jag och min familj bodde tre år på Mallorca, en ö som blivit vårt andra hem. Jag älskar ljuset, dofterna, marknaderna, bergen och havet.

> Här hittar du Sannas blogg < 

– Det blir en del träning också, jag tränar just nu inför en halvmara. Jag älskar också träningsformen megaformer på Be.core i Stockholm – grym träning för hela kroppen, samtidigt som du ger den en rejäl stretch. Jag kombinerar det med högexplosiva pass på ett kampsportsgym som har blivit ett av mina happy places, där endorfinerna får spruta.

Damernas Världs bloggare Sanna Fischer inreder med neutral bas, personlig konst och färska blommor.Damernas Världs bloggare Sanna Fischer inreder med neutral bas, personlig konst och färska blommor.Damernas Världs bloggare Sanna Fischer inreder med neutral bas, personlig konst och färska blommor.
Damernas Världs bloggare Sanna Fischer inreder med neutral bas, personlig konst och färska blommor. Foto: Jesper Florbrant

 

”Intresset för inredning har alltid funnits där”

Hur föddes ditt intresse för inredning?
– Jag tror att det alltid funnits där. Jag växte upp i Bromma och kommer från en kreativ familj, där mina föräldrar arbetat inom tv och film. Jag lärde mig i stort sett att gå i SVT:s långa korridorer och det gigantiska kostymförrådet var min skattkammare som barn. Det var mycket färger och mönster hemma och min pappa snickrade det mesta själv, allt i ett ordnat kreativ kaos. 

– Det är kanske därför jag i dag är pedant och bor i ett hem som är ljust, neutralt och ganska sparsmakat. Jag älskar verkligen inredning, möbler, färger och former. För mig är det avkoppling att flytta runt prylar, snitta blommor till nya egenkomponerade buketter och att puffa kuddarna i soffa. 

Sanna Fischer - bloggare på DV.Sanna Fischer - bloggare på DV.Sanna Fischer - bloggare på DV.
Sanna Fischer - bloggare på DV.

Hur ser din inredningsfilosofi ut?
– Jag tycker att man ska undvika trender och satsa på möbler och färger som håller i längden. Just därför har jag en neutral bas hemma, vilket gör att jag lätt kan addera en färg på till exempel textilier när jag känner för det. Med en neutral bas är det också lättare att hitta en röd tråd genom till exempel en färg eller ett träslag som återkommer som detalj i flera rum.

LÄS MER: Ellen Dixdotter, vd för By Malene Birger, om sin inredningspassion 

Vilken är din favoritplats i hemmet?
– Vårt kök. Där har vi har en öppen spis som vi ritade in fortare än kvickt när vi startade vår renovering. Det är i köket vi hänger hela familjen och vintertid brinner brasan både morgon och kväll .

”Undvik trender och satsa på sådant som håller i längden”, säger DV-bloggaren Sanna Fischer.”Undvik trender och satsa på sådant som håller i längden”, säger DV-bloggaren Sanna Fischer.”Undvik trender och satsa på sådant som håller i längden”, säger DV-bloggaren Sanna Fischer.
”Undvik trender och satsa på sådant som håller i längden”, säger DV-bloggaren Sanna Fischer. Foto: ALMA VESTLUND

Vad är nästa projekt på hemmaplan?
– Det jag satsar på just nu är att rita lite mer möbler, först ut är en lång bänk som ska stå i hallen. Jag har ritat och byggt de flesta möblerna hemma tillsammans med min kompis Jesper Nyborg som är arkitekt, men även tillsammans med min vän Caroline Rönnberg som har ett grymt öga för smarta platsbyggda lösningar.

– Jag och Jesper har gjort ett soffbord som vi nu tagit fram i produktion efter påtryckningar från mina följare på Instagram. Både min man och jag är superroade av inredning och älskar att renovera och förädla hem. 

LÄS MER: Åsa Ingrosso om de vanligaste inredningsmissarna och hur man får till hennes stil ”hotel chic” 

Sanna Fischer om sin stil: ”Jag är en jeans och t-shirt-tjej”

När det kommer till mode – hur skulle du beskriva din stil?
– Jag är en jeans och t-shirt-tjej, sneakers på dagen och höga klackar till fest. Jag älskar enkla tunna blusar och en skön tjockare tröja, helst i kashmir. Svart är den färg jag bär oftast hemma, jag tröttnar aldrig och tycker personligen det är vad jag klär bäst i.

Vilken outfit är du bekvämast i?
– Svarta, ankellånga, raka jeans, en svart tunn blus under en randig kashmirtröja. Kavaj eller på vintern en stor dunjacka. Jag älskar att bära mössa, så det passar jag på att göra hela vintern lång.

Svart och vitt är Sanna Fischers favoritfärger, och tröjan får gärna vara i kashmir.Svart och vitt är Sanna Fischers favoritfärger, och tröjan får gärna vara i kashmir.Svart och vitt är Sanna Fischers favoritfärger, och tröjan får gärna vara i kashmir.
Svart och vitt är Sanna Fischers favoritfärger, och tröjan får gärna vara i kashmir. Foto: Emma Grann/Studio Femme

> Här hittar du Sannas blogg < 

Sanna Fischers 4 hacks för ett personligare hem

1. Inred med bokhyllor

– Jag älskar bokhyllor, se till att fylla ditt hem med böcker – de talar ofta om vem du är. Vi har en platsbyggd bokhylla i valnöt i vårt tv-rum som jag fyllt med böcker, tidningar och foton på familjen. Vi har även byggt in vår tv i den, så att jag slipper se den hela tiden.

Bokhylla i valnöt från Am.Pm

Bokhylla i valnöt från Am.Pm.Bokhylla i valnöt från Am.Pm.Bokhylla i valnöt från Am.Pm.
Bokhylla i valnöt från Am.Pm.

Stilren bokhylla från Am.Pm, med lätt rundade hyllplan. Bokhyllan ger en luftig, grafisk känsla till ditt vardagsrum. Fyll den med böcker, konst och foton som berättar vem du är. Mer info och köp här (läk till Ellos). 

2. Inred med färska blommor

– Blommor ger hemmet liv! Gör mindre buketter och ställ i badrummet, i hallen och på nattygsbordet. Jag försöker alltid ha en liten bukett snittblommor bredvid sängen tillsammans med ett doftljus. Det skapar en mysig stämning. Där jag bor växer det en hel blomsterbutik utanför knuten sommartid, och jag älskar att plocka vildvuxna buketter på mina morgonpromenader. 

Gullig vas från Mimou

Gullig vas från Mimou för dina färska blommor.Gullig vas från Mimou för dina färska blommor.Gullig vas från Mimou för dina färska blommor.
Gullig vas från Mimou för dina färska blommor.

Söt flaskvas i keramik från Mimou. Vasen är gjuten för hand och har en matt glasyr. Passar perfekt till blommor med kort stjälk och blir ett vackert inslag i dina stilleben. Mimous keramikserie Pure är tillverkade i Lampang i norra Thailand, känt för sin naturligt fina och tåliga lera. Mer info och köp här (länk till Ellos). 

Smäcker vas från Georg Jensen

Sagolik vas i rostfritt stål från Georg Jensen.Sagolik vas i rostfritt stål från Georg Jensen.Sagolik vas i rostfritt stål från Georg Jensen.
Sagolik vas i rostfritt stål från Georg Jensen.

Vacker vas i rostfritt stål från Georg Jensen. En modern klassiker i design av Todd Bracher, med både kurviga och slanka former. Den spegelblanka ytan reflekterar blommorna och skapar en dramatisk effekt. Fyll den med dina favoriter – vildplockade eller snittade. Mer info och köp här (länk till Confident Living).  

3. Satsa på personlig konst

– Satsa på konst som talar till dig, inte något du sett hemma hos alla andra. Väl utvald konst sätter en stark personlig prägel. Jag har samlat på mig favoriter under många år, en mix av fotokonst och målningar. Jag är långt ifrån klar, men älskar varenda tavla som sitter på våra väggar här hemma i dag. Det får hellre ta tid än att vi köper något bara för att. 

Akvarell av Dana Ingesson

Akvarellmålning Morning of affection av Dana Ingesson.Akvarellmålning Morning of affection av Dana Ingesson.Akvarellmålning Morning of affection av Dana Ingesson.
Akvarellmålning Morning of affection av Dana Ingesson.

Originalverk i akvarell Morning of affection av konstnären Dana Ingesson. Med ett original på väggen skapar du ett garanterat unikt rum. Danas Ingessons målningar har ett eget uttryck och motiven är oftast abstrakta – för att skapa en dialog mellan betraktaren och tavlan. Mer info och köp här (länk till Noa Gallery).  

Grafiskt blad av Elin Krönström

Limiterat print, Best Friends, av Elin Krönström.Limiterat print, Best Friends, av Elin Krönström.Limiterat print, Best Friends, av Elin Krönström.
Limiterat print, Best Friends, av Elin Krönström.

Designern och illustratören Elin Krönström skapade i samband med Damernas Värld 80-årsjubileum  åtta ljuvliga illustrationer som symboliserar alla decennier i Damernas Världs historia – här pigmentprintet Best Friends. Säljs i en begränsad upplaga om 90 exemplar, varje grafiskt blad är numrerat och signerat av konstnären. Mer info och köp här (länk till Noa Gallery).  

4. Mjuka upp med mysiga textilier

– Personligen skulle jag inte kunna bo utan gardiner och stora mattor. En matta måste ta för sig, alla möbler i rummet ska kunna rymmas på den. Hemma hos mig har jag valt tjocka fodrade gardiner som sitter på svarta järnstänger, det skapar en mysfaktor som jag inte vill leva utan.

Skön matta från Classic Collection

Ullmatta, Copenhagen, från Classic Collection.Ullmatta, Copenhagen, från Classic Collection.Ullmatta, Copenhagen, från Classic Collection.
Ullmatta, Copenhagen, från Classic Collection.

Vacker ullmatta med ett dekorativt vävt mönster från Stockholmsbaserade Classic Collection. Mattan binder samman och skapar en lugn och neutral bas för resten av din inredning. Mer info och köp här (länk till Confident Living). 

LÄS MER: Klä upp ditt hem med säsongens snyggaste mattor 

Lyxiga sammetsgardiner från Ellos Home

Lyxiga sammetsgardiner från Ellos Home.Lyxiga sammetsgardiner från Ellos Home.Lyxiga sammetsgardiner från Ellos Home.
Lyxiga sammetsgardiner från Ellos Home.

Sammetsgardiner med fin lyster och mjukt fall från Ellos Home. Gardinerna skapar en vacker inramning av rummet och höjer mysnivån på ett ögonblick. Multibanden gör att du antingen kan hänga dem direkt på en gardinstång genom gömda hällor, eller använda ringar och nålkrokar. Finns i flera färger. Mer info och köp (länk till Ellos). 

Mysig pläd från Ceannis

Pläd Egg från Ceannis.Pläd Egg från Ceannis.Pläd Egg från Ceannis.
Pläd Egg från Ceannis.

 

Gosigaste pläden med Ceannis klassiska mjuka mönster Egg. Blir en garanterad favorit i soffan – matcha gärna med kuddar ur samma serie. Finns i flera färger. Mer info och köp här (länk till Royal Design). 

LÄS MER: Säsongens mysigaste plädar och filtar – här är våra stilrena favoriter

LÄS MER: Marie Olsson Nylander om nya säsongen av Husdrömmar Sicilien och sin mattkollektion