Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Diane von FurstenbergDiane von FurstenbergDiane von Furstenberg
Diane von Furstenberg

Diane von Furstenberg: “Jag blev den kvinna jag alltid drömt om att bli”

Med visa ord och viktiga livserfarenheter som drivkraft inspirerar Diane von Furstenberg oss genom sitt berömda klädmärke och i sin nystartade podcast i vilken hon intervjuar framgångsrika kvinnor, bland dem Kris Jenner. 

Diane von Furstenberg är kläddesignern som uppfann den alltid lika trendiga wrapklänningen. För Damernas Värld berättar hon sin livsresa, den nya podcasten InCharge with DVF på Spotify, och om önskan att inspirera alla kvinnor till att ta makten över sitt eget liv. 

Diane von Furstenberg om sitt liv

Hur skulle du beskriva dig själv?
– Jag är en kvinna som har försökt få så mycket makt över min egen tillvaro som det bara går och som i dag tycker att livet är ett fantastiskt äventyr. 

Vad föredrar du att göra en dag utan planer?
– Just nu skriver jag på en bok, sedan älskar jag att läsa och att gå promenader. Så det är vad jag gör. 

Vi alla går igenom svåra perioder i livet, men att det är de svåra perioderna och utmaningarna som gör oss framgångsrika.

Vad tror du att ditt unga jag skulle tycka om din livsresa?
– Jag har haft ett händelserikt liv, det känns som att jag borde vara 150 år vid det här laget. Men i slutändan kommer jag alltid vara den lilla flickan jag en gång var, samtidigt som jag blev den kvinnan jag alltid drömt om att bli. Jag har haft ett mycket bra liv. Visst, jag har haft cancer två gånger och har varit med om jobbiga saker, men du vet, ett bra liv behöver inte alltid vara framgångsrikt och lyckligt. Vi tror att människor alltid är så lyckade, men ofta vet vi inte hela sanningen. 

Diane von Furstenberg om sin nya podcast

Diane von Furstenberg har en egen postcatst ”Incharge with DVF”Diane von Furstenberg har en egen postcatst ”Incharge with DVF”Diane von Furstenberg har en egen postcatst ”Incharge with DVF”
Diane von Furstenberg har en egen postcatst ”Incharge with DVF”

Du startade nyligen din nya podcast InCharge with DVF, i vilken du intervjuar framgångsrika kvinnor. Hur kommer det sig att du ville starta just den här podcasten?
– Tanken bakom podcasten var att jag ville dela med mig av intima och intressanta konversationer med just framgångsrika kvinnor som har makten över sig själva och sin omvärld. Konversationerna kommer handla om de här kvinnornas livsresor och om hur de har gått tillväga för att klara av livets tuffare stunder. Jag vill dela med mig av det mest intressanta från dessa samtal, vilket är sårbarheten och hur man hanterar den. Eftersom jag själv har blivit intervjuad många gånger och i de flesta fall redan känner de här kvinnorna, kommer lyssnarna få ta del av intima diskussioner, med känslan av att hoppa in i ett samtal mellan två vänner.  

Diane och Kris Jenner som är en av podcastens gäster.Diane och Kris Jenner som är en av podcastens gäster.Diane och Kris Jenner som är en av podcastens gäster.
Diane och Kris Jenner som är en av podcastens gäster.

Varför just framgångsrika kvinnor?
Jag brukade alltid få frågan om vem jag tänker mig att jag designar mina kläder för, och det var då jag insåg att det är för just kvinnor som har tagit makten över sitt eget liv. Efter den insikten har dessa kvinnor alltid varit en del av min design. Att ha makt handlar först och främst om att lära känna sig själv och den man är, om att äga sin sårbarhet och sina brister och i stället göra dem till styrkor. 

Vad vill du förmedla till lyssnarna?
Jag vill att lyssnarna ska förstå att vi alla går igenom svåra perioder i livet, men att det är de svåra perioderna och utmaningarna som gör oss framgångsrika. Jag tror att alla kvinnor har och kan ha makt, och jag vill att alla som lyssnar ska inse att hemligheten till styrka och framgång ligger i en själv. Det är mitt mål, att inspirera kvinnor till att ta makten över sitt eget liv. 

Vad ser du mest fram emot vad gället podcasten?
– Jag har alltid älskat intressanta och intima konversationer och har dem också ofta med människor i min omgivning. Nu får jag möjligheten att dela med mig av dem med världen!

Diane von Furstenberg intervjuar bland andra supermodellen och entreprenören Karlie Kloss is in nya podcast.Diane von Furstenberg intervjuar bland andra supermodellen och entreprenören Karlie Kloss is in nya podcast.Diane von Furstenberg intervjuar bland andra supermodellen och entreprenören Karlie Kloss is in nya podcast.
Diane von Furstenberg intervjuar bland andra supermodellen och entreprenören Karlie Kloss is in nya podcast.

 

Ditt bästa karriärtips?
– Ta allt en dag i taget. Jag är 73 år och har aldrig upplevt de svårigheter som jag är med om i dag med coronaviruset. Du vet aldrig vad som kan hända, det enda du kan göra är att ta en dag i taget. 

Diane von Furstenberg om stil 

Även om din wrapklänning har varit en stor succé i många år nu, är den fortfarande högst aktuell. Hur skulle du säga att klänningen har påverkat ditt liv?
– Människor säger att det var jag som gjorde klänningen, men sanningen är att det var den som gjorde mig. Klänningen var mitt öde helt enkelt, alla har ett öde och den var mitt. 

Vad tror du är anledningen till att klänningen har fortsatt att vara en så pass stor trend?
– Jag vet faktiskt inte. Men det är i alla fall väldigt roligt att den har blivit det. Du kan hitta mina klänningar i vintagebutiker idag, som har burits av tre olika kvinnor, och fortfarande kostar lika mycket. Men jag har ingen aning hur det kommer sig. 

Om du lyckas äga dina brister kommer de automatiskt bli dina styrkor.

Bästa jobbintervju-looken?
Det viktigaste är att du tar på dig något som du känner dig bekväm i. Om du är bekväm blir du automatiskt mer självsäker, vilket i sig kommer påverka din utstrålning, och du kommer visa upp din bästa sida. 

Tips på en outfiten för hemmajobb?
Hemma har du på dig bekväma kläder, så jag skulle säga att det beror på vad du känner dig bekväm i helt enkelt. 

Har du någon go to-plagg som du tycker passar till allt?
Såklart måste jag ju säga att en snygg klänning funkar till allt. 

På omslaget på Newsweek 1976.På omslaget på Newsweek 1976.På omslaget på Newsweek 1976.
På omslaget på Newsweek 1976.

På vilket sätt har din stil förändrats under åren?
Jag tror faktiskt inte att den har förändrats. Jag har alltid älskat bekväma, enkla och kravlösa plagg, som gärna får ha den där lilla extra sexiga touchen. 

Har du några tips till någon som är i åldrarna över 50 och har svårt att hitta sin stil?
Försök att alltid vara dig själv och kom ihåg att om du lyckas äga dina brister kommer de automatiskt bli dina styrkor. När du väl är bekväm i dig själv kommer du att hitta din stil. 

Vilket är det mest älskade plagget i din garderob?
Gud, jag vet inte. Jag har så himla mycket kläder. Min garderob är mitt arkiv, jag slänger aldrig någonting. Men det beror helt på tillfället. Det kan vara en snygg tröja eller en bekväm klänning, det beror på vad jag ska göra och vilket humör jag är på. 

Ditt bästa stiltips till våren?
–Till våren kommer vi på DVF släppa helt fantastiska vändbara klänningar, du får två helt olika klänningar i en skulle man kunna säga. Tanken är att du ska kunna ta på dig klänningen när du ska ut på kvällen och kanske sova över hos din pojkvän, för att sedan vända på den och åka direkt till jobbet morgonen efter.