Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: TT

Elsa Hosk om att föda hemma, nya livet efter bebis och hur modellbranschen förändrats

Supermodellen Elsa Hosk om hur födseln av dottern Tuulikki Joan Daly inte bara förändrat hennes liv, utan även karriär – till det bättre.

Svenska supermodellen Elsa Hosk har lärt sig att sakta ned under pandemin berättar hon i en intervju med Harpers Bazaar. Inte minst tack vare dottern Tuulikki Joan Daly, som föddes i februari tidigare i år. 

– Under nedstängningen fick jag tid att anknyta mig med själv och min växande mage på ett sätt som jag aldrig haft chansen att göra innan. Det var en väldigt andlig upplevelse, och ju mer jag kände, anknöt, och lyssnade på min magkänsla – och på henne inuti – desto starkare kände jag mig i min egen kropp.

https://www.instagram.com/p/CTsbN5NJKMb/?utm_source=ig_web_copy_link

Elsa Hosk om att föda dottern Tuulikki Joan Daly hemma

Likt många av oss så blev det mycket spenderad tid i hemmet för Elsa under pandemin. Elsa är hemmakär sedan tidigare och kanske bidrog detta till att hon valde att föda sin dotter just i hemmet i stället för på sjukhus. Efter att ha sett dokumentären The Business of Being Born bestämde Elsa och hennes partner Tom Daley för att undersöka möjligheten närmre. 

– Jag anställde en doula, en barnmorska och en hypno-birthingcoach. Istället för att induceras med läkemedel så blev jag igångsatt med hjälp av akupunktur, vilket verkligen fungerade – jag gick in i aktiv förlossning en timme efter utövaren hade lämnat vårt hus. Det var fantastiskt, berättar Elsa för Harpers Bazaar. Hon beskriver förlossningen som ”den mest intensiva, svåra och stärkande upplevelsen i mitt liv”. 

https://www.instagram.com/p/CU1CUq-pTT4/?utm_source=ig_web_copy_link

Elsa Hosk om karriären och hur modellbranschen förändrats

I intervjun berättar Elsa även om hur modellbranschen förändrats under tiden hon växt upp i den (Elsa började arbeta som modell redan vid 13 års ålder). 

– Jag har alltid varit rädd för att få barn eftersom jag växte upp i den här industrin där man är ”slut” som modell efter 30... Men i dag så är modeindustrin så annorlunda. Jag tror att kunderna alltid har varit intresserade i mer än bara ett vackert ansikte. Det handlar mer om vad du står för just nu. Att bli mamma tror jag adderar till det: det ger dig en ny bana, en ny dimension, ny förståelse och nytt perspektiv, säger Elsa som efter födseln av sin dotter börjat arbeta allt mer med bland annat art-direction och design, vid sidan av fortsatt modellande.

Karriären har med andra ord inte saktat ned alls och vi ser fram mot att se ännu mer av Elsa framöver!

LÄS MER: Elsa Hosk avslöjar budgetfavoriterna i sitt badrumsskåp