Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Efva Dahlgren släpper podcasten Doubletrouble med Efva Attling.Efva Dahlgren släpper podcasten Doubletrouble med Efva Attling.Efva Dahlgren släpper podcasten Doubletrouble med Efva Attling.
Efva Dahlgren släpper podcasten Doubletrouble med Efva Attling. Foto: Karin Törnblom/TT / Karin Törnblom

Eva Dahlgren nya podcasten med frun Efva Attling: ”Vi fungerar olika, men vi behöver varandra”

Eva Dahlgren berättar nästan ingenting om en del av sitt liv för sin fru Efva Attling –förrän nu. I det äkta parets podcast avslöjar hon saker som inte ens hennes fru vet om, berättar hon för Damernas Värld. 

Det är mycket som händer för Eva Dahlgren nu, en ny låt är redan ute, i augusti släpper hon ett album och på lördag kommer första avsnittet av hennes och Efva Attlings podcast Doubletrouble

Efva Attling och Eva Dahlgrens nya podcast heter Doubletrouble.Efva Attling och Eva Dahlgrens nya podcast heter Doubletrouble.Efva Attling och Eva Dahlgrens nya podcast heter Doubletrouble.
Efva Attling och Eva Dahlgrens nya podcast heter Doubletrouble. Foto: press

Efva Attling och Eva Dahlgens nya podcast Doubletrouble

– Efva och jag har lekt med tanken ett tag att det vore kul med en podd. Du vet, sånt där som man pratar om ibland på fredagskvällarna. Men nu när jag ska släppa ett nytt album tyckte jag att det passade bra. Jag berättar nämligen nästan ingenting för Efva om vad jag gör på mitt jobb. Så det här kommer bli en intressant podd för henne att lyssna på, där jag förklarar hur det går till när jag skriver musik. 

Vad kommer vi få ta del av?
– Det här första avsnittet kommer handla om låten jag precis släppt, En liten sång om flykt. Det blir en massa samtal om vad texten handlar om, vad den betyder för mig och utsvävningar kring det. Sedan är meningen att det ska komma fler avsnitt nu under en tid framöver, i och med att jag släpper fler låtar. När jag är klar med mitt, kommer vi i stället fokusera på hur det går till för Efva när hon jobbar och kommer fram till sina idéer. Det här är ju sådant man inte pratar om egentligen, man bara gör sitt liksom. 

LÄS ÄVEN: Efva Attling: ”Den bästa skönhetsprodukten för dig över 50 år” 

Eva Dahlgren släpper nytt album

Ditt nya album som släpps i augusti ska heta Evalution, vart kom du på idén till namnet?
– Jag har ju lekt med orden så klart, men det är en Eva utveckling skulle man kunna säga. Egentligen kan man välja vad man vill att den ska heta, genom att antingen uttala namnet på svenska eller engelska. På engelska blir det mer som en explosion, så du vet, man får leka med orden. 

Eva Dahlgren och Efva Attling.Eva Dahlgren och Efva Attling.Eva Dahlgren och Efva Attling.
Eva Dahlgren och Efva Attling. Foto: Karin Törnblom/TT / Karin Törnblom
Så det är klart att det blir privata och personliga samtal också.

Skulle man kunna säga att du varit lite mer drivande när det kommer till podden, eller har det varit lika mellan er?
– Nu i början är det kanske jag som är mer drivande eftersom det handlar om just mitt arbete. Då får Efva försöka hålla tillbaka lite utan att fråga mig en massa, och det är ju svårt, haha! Vi kallar oss för ”Ferrarin” och ”Gräsklipparen”, och det är jag som är gräsklipparen. Efva pratar mycket mer än jag gör, så det här blir en träning för henne att lyssna på mig. 

Hur kompletterar ni varandra?
– Ja men det är ju det här med ’Ferrarin’ och ’Gräsklipparen’, vi fungerar olika men vi behöver varandra. 

I podcasten kommer Eva och Efva få ta del av varandras yrken.I podcasten kommer Eva och Efva få ta del av varandras yrken.I podcasten kommer Eva och Efva få ta del av varandras yrken.
I podcasten kommer Eva och Efva få ta del av varandras yrken. Foto: Efva Attling Instagram @efvaattling

Eva Dahlgren och Efva Attlings intressanta samtal

Hur privata blir ni?
– Det kommer bli blandat. När jag skriver en låt handlar det ju både om mig och inte om mig. Så det är klart att det blir privata och personliga samtal också. 

Det roligaste är att få sätta sin hjärna på prov

Vad vill ni förmedla till era lyssnare?
– Eftersom vi är två kreativa människor som lever ihop tror jag att det kan blir intressanta samtal som många olika människor kan uppskatta. Varifrån föds en idé och får dessa idéer plats mellan två människor?

Vad kommer bli det roligaste?
– Det roligaste är att få sätta sin hjärna på prov och reflektera över vad som är ett privat samtal och vilka samtal som är intressanta att lyssna på. Mitt yrke handlar om att skriva och korta ner en stor känsla till någonting som får plats på fyra minuter. Att sedan prata om det i talspråk, det blir en helt annan sak. 

Och den största utmaningen?
– Jag har svårt att svara på det eftersom vi inte har spelat in mer än ett avsnitt. Den stora utmaningen just nu är att få ihop avsnitt två, haha! 

LÄS OCKSÅ: Modeikonen Diane von Furstenberg har ny podcast om framgångsrika kvinnor.