Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vår bakblogg Homemade Stockholm nominerad till prestigefyllt pris!

Damernas Världs bakblogg Homemade Stockholm är nominerad till det ärofyllda Matbloggspriset 2016 i kategorin årets bästa bak- och dessertblogg! Vi tog ett snack med Cecilia Hansson, som driver bloggen vid sidan av sitt jobb som layoutchef på Damernas Värld, för att gratulera och få tips på höstens godaste bakverk.

Stort grattis Cecilia, hur känns det?

Cecilia Hansson har drivit Homemade Stockholm sedan 2012.

– Det känns fantastiskt kul att vara nominerad! Det är väldigt hedrande att vara en av fem bakbloggar som valts ut bland alla bakbloggar som finns i Sverige. Det är lite som en belöning för allt jobb jag lägger ner på min  blogg, även om det oftast bara är ett nöje att blogga.

Varför tror du att just Homemade Stockholm blivit nominerad?

– Oj svår fråga, jag förväntade mig verkligen inte att bli nominerad. Men kanske för att jag har variation i bloggen och testar nya saker. Jag hoppas att bloggen är nominerad för att det är en fin blogg som man känner sig inspirerad av, och självklart för att det är goda recept och att man blir baksugen när man besöker den!

För dem som inte har läst din blogg tidigare, vad bjuder du på där?

– Det är övervägande bakverk, jag är en sötgris och älskar bakverk och desserter. Men jag gör även frukostrecept, smoothies och lite raw food. Allt som kommer ut på bloggen måste vara riktigt gott! Jag vill att läsaren skall känna sig inspirerad och tänka "det där vill jag bjuda mina gäster på nästa gång" eller att "jag bara måste baka det där".

Till sist, vilket är ditt favoritrecept i höst?

– Å gud det är svårt att bara välja ett! Men något jag vill puffa för till det kommande julbaket är min saffransbulle med vaniljkräm och pistage. Den fick till och med beröm av finsmakaren och champagnekännaren Rickard Julin när jag bjöd honom på den. Om man vill kan man hoppa över vaniljkrämen, det är ändå världens godaste saffransbulle.

 Cecilia Hanssons saffransbulle med vaniljkräm och pistage.

Klicka här för att komma direkt till Homemade Stockholm!