Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Ida Warg bjuder in Damernas Värld till sitt badrum och diskuterar skönhet.Ida Warg bjuder in Damernas Värld till sitt badrum och diskuterar skönhet.Ida Warg bjuder in Damernas Värld till sitt badrum och diskuterar skönhet.
Ida Warg bjuder in Damernas Värld till sitt badrum och diskuterar skönhet. Foto: Weronika Bela

Ida Warg visar upp sitt badrumsskåp: ”Min skönhetsrutin måste gå fort”

Det ska gå snabbt eller ge ett extra hållbart resultat när mångsysslande influencern Ida Warg – med en alldeles speciell känsla för glow – väljer produkter och rutiner värda att satsa på. 

Multientreprenören Ida Warg, 33, har gjort sig ett namn inom beautyvärlden, inte minst med varumärket som bär hennes eget namn, och som (än så länge) består av hårvård, hårstyling och brun utan sol-produkter. Sin egen skönhetsvardag beskriver hon så här: 

– Min rutin måste gå snabbt, inte minst eftersom min son oftast är med mig i badrummet när jag gör mig i ordning. Jag använde syror och sånt förr, men jag tycker att huden känns bättre sedan jag slutade med det. Jag vill inte gå på en massa behandlingar heller och riskera att huden blir sämre.  

Ida Warg

Gör Bloggare, youtuber, podcaster (har podden Sånt är livet med maken Alexander Pärleros), influencer och skönhetsentreprenör.

Ålder 33 år.

Bor Centrala Stockholm.

Familj Alexander Warg-Pärleros, som driver Framgångspodden, och sonen Elvis.

LÄS OCKSÅ: Marie Serneholt avslöjar sina bästa skönhetsprodukter

Hur ser din egen hudvårdsrutin ut i dag?
– Den är ganska simpel. Jag tvättar egentligen bara ansiktet med ren kokosolja och vatten på kvällen, och på morgonen låter jag ansiktet vara. Jag älskar feta crèmer och smörjer mig med Weledas Skin food (länk) eller, om jag ska sminka mig, Beauy flash balm från Clarins (länk). Jag har testat sjukt mycket hudvård och det är det här som funkar bäst. Ibland varvar jag med Rebecca Stellas Carotene oil (länk) eller lägger kokosolja som en mask över natten. Och så använder jag fransserum från Xlash (länk) och öser på med ett tjock lager Locobase (länk) på läpparna. Jag ser förjävlig ut när jag går och lägger mig, haha. Två gånger i veckan smörjer jag mig med brun utan sol (länk). 

Hudvårdsrutinen innehåller närande serum för fransarna från Xlash, Skin food från Weleda, kokosolja från Bisococo, universalcrèmen Locobase repair, Clarins klassiska Beauty flash balm och Ida Warg Self-tanning face lotion.Hudvårdsrutinen innehåller närande serum för fransarna från Xlash, Skin food från Weleda, kokosolja från Bisococo, universalcrèmen Locobase repair, Clarins klassiska Beauty flash balm och Ida Warg Self-tanning face lotion.Hudvårdsrutinen innehåller närande serum för fransarna från Xlash, Skin food från Weleda, kokosolja från Bisococo, universalcrèmen Locobase repair, Clarins klassiska Beauty flash balm och Ida Warg Self-tanning face lotion.
Hudvårdsrutinen innehåller närande serum för fransarna från Xlash, Skin food från Weleda, kokosolja från Bisococo, universalcrèmen Locobase repair, Clarins klassiska Beauty flash balm och Ida Warg Self-tanning face lotion. Foto: Weronika Bela

Har du en lika minimalistisk syn på makeup?
– Jag ser till att alltid ha en riktigt bra grund med brun utan sol, då slipper jag använda foundation på vardagarna och känner mig jämn i huden ändå. Till vardags använder jag concealer och solpuder från Idun Minerals (länk) och borstar till brynen med Fill + tame brow gel från Beautaniq Beauty (länk). Om jag ska på ett möte kan jag använda Vanz va va volume mascara från Caia (länk), och om jag ska sminka mig lite mer brukar jag använda en palett från Caia som heter Golden bronze eye palette (länk). I den är det nyanserna Amore, Cutie och Boo som går åt mest. Ibland lägger jag lite highlighter på kindbenen och näsan. På läpparna har jag oftast Caias läppenna Bryce (länk), lite Locobase (länk) och sedan läppstiftet Hjortron från Idun Minerals (länk) ovan på det.

Man ska inte peela sig innan man använder min brun utan sol. Jag försöker tvärtom skrubba mig så lite som möjligt för att bibehålla färgen.
”Jag använder inte så mycket makeup till vardags, men lite concealer och solpuder från Idun Minerals, bryngel från Beautaniq och mascara om jag ska på möte. Ska jag fotograferas använder jag foundation från Nyx.””Jag använder inte så mycket makeup till vardags, men lite concealer och solpuder från Idun Minerals, bryngel från Beautaniq och mascara om jag ska på möte. Ska jag fotograferas använder jag foundation från Nyx.””Jag använder inte så mycket makeup till vardags, men lite concealer och solpuder från Idun Minerals, bryngel från Beautaniq och mascara om jag ska på möte. Ska jag fotograferas använder jag foundation från Nyx.”
”Jag använder inte så mycket makeup till vardags, men lite concealer och solpuder från Idun Minerals, bryngel från Beautaniq och mascara om jag ska på möte. Ska jag fotograferas använder jag foundation från Nyx.” Foto: Weronika Bela

Brun utan sol blev en succé

Du har lanserat brun utan sol-produkter. Vad är dina bästa knep för det?
– Jag tävlingsdansade när jag var yngre, så jag har använt brun utan sol sedan jag var tolv år, vilket har gjort mig väldigt kräsen. Jag har alltid tackat nej till samarbeten, men när jag fick förfrågan om att testa och ta fram brun utan sol tillsammans med Let’s Face It var det något annat. Jag hade ingen aning om hur det skulle gå, jag visste bara att jag älskade produkterna vi tagit fram så mycket. 

– Man ska inte peela sig innan man använder min brun utan sol. Jag försöker tvärtom skrubba mig så lite som möjligt för att bibehålla färgen. Som grund brukar jag mest använda sprayen, som är medium dark i nyansen, och sedan, om jag vill bli extra brun inför en plåtning, tar jag Instant tan (länk) över den. Vi har ställe i Spanien, men jag solar varken där eller i Sverige. Jag är alldeles för rastlös och tycker att det är mycket mer effektivt med brun utan sol-produkter.

LÄS OCKSÅ: Brun utan sol – bäst i test 2020 och expertens tips för ansikte och kropp

Ida Wargs egen brun utan sol är favoriten.Ida Wargs egen brun utan sol är favoriten.Ida Wargs egen brun utan sol är favoriten.
Ida Wargs egen brun utan sol är favoriten. Foto: Weronika Bela

Du har även en serie hårvårdsprodukter. Hur tar du hand om ditt hår?
– Jag är besatt av den gula volymserien jag tagit fram för mitt egna märke (länk) och skulle egentligen vilja använda enbart den, men eftersom jag bleker och håller på med håret måste jag vårda det extra, så klart. Då använder jag den återfuktande inpackningningen från Ida Warg (länk) och mitt silverschampo (länk) två gånger i månaden. Då håller sig håret superbra!

Ida Wargs prydliga duschhylla med egna hårprodukterna.Ida Wargs prydliga duschhylla med egna hårprodukterna.Ida Wargs prydliga duschhylla med egna hårprodukterna.
Ida Wargs prydliga duschhylla med egna hårprodukterna. Foto: Weronika Bela

Och stylingen efter det?
– Jag brukar tvätta håret, låta det självtorka och ta i min värmeskyddande spray (länk). Sen gör jag lockar med Ghd Curve (länk). Tack vare sprayen håller lockarna i tre, fyra dagar om jag tar i lite torrschampo då och då och kanske bygger på någon enstaka lock med tången under veckan. 

LÄS OCKSÅ: Skönhetsredaktörens tio budord för långt, starkt, glansigt och friskt hår

Styrketräning, promenader och yoga

Du är även utbildad personlig tränare. Hur ser din relation till träning ut?
– Jag kör styrketräning två till tre gånger i veckan, promenerar överallt och försöker göra yoga hemma. Jag är besatt av Josefine Bengtsson på Yogobe! Vi känner varandra, men hon är sällan hemma så det blir som ett sätt för mig att träffa henne, och hennes pass är sjukt tuffa.

Favoriter för läpparna: Locobase repair som gör läpparna mjuka, läppstiftet Hjortron från Idun Minerals och läppenna från Caia.Favoriter för läpparna: Locobase repair som gör läpparna mjuka, läppstiftet Hjortron från Idun Minerals och läppenna från Caia.Favoriter för läpparna: Locobase repair som gör läpparna mjuka, läppstiftet Hjortron från Idun Minerals och läppenna från Caia.
Favoriter för läpparna: Locobase repair som gör läpparna mjuka, läppstiftet Hjortron från Idun Minerals och läppenna från Caia. Foto: Weronika Bela

Hälsa i övrigt, som kost, intresserar det dig?
– Jag äter plantbaserat och brukar tänka att om jag äter nyttigt till 80 procent så kan jag äta vad jag vill resterande tid. Jag lever på kolhydrater, men brukar välja bra typer som bovetepasta och råris. Jag brukade vara storkonsument av mjölkprodukter, men sedan jag slutade med det blev huden genast bättre. Jag brukade känna att huden var flottig och att jag lätt fick små plitor förr.

Jag brukade vara storkonsument av mjölkprodukter, men sedan jag slutade med det blev huden genast bättre.

Hur håller du träningsmotivationen uppe?
– Jag brukar tänka på hur bra jag mår efter ett träningspass. Men, jag är också en person som är dedikerad till allt jag gör och bestämmer jag mig bara för något så har jag inga problem att köra på.

Idas snabba skönhetsknep

Semipermanenta lösningar
– Jag har mikrobladade bryn, gelpolish på naglarna och använder brun utan sol. Jag gillar saker som sitter ett bra tag så att jag slipper tänka på att fixa med det dagligen.

Lätt makeup
– Med concealer och borstade, fixade bryn känner man sig genast fräschare. Det är mitt bästa tips!

Snabba lockar
– Sätt håret i en hög tofs. Locka svansen med en locktång och värmeskyddande spray. Släpp ut och spraya i volymspray. Det tar mindre än fem minuter!

Ida Wargs favoritprodukter

1. ”Min vardagsmakeup.”
Solpuder, Bronzer i nyans Midnattssol, Idun Minerals.

Klicka på bilden och kom direkt till produkten.Klicka på bilden och kom direkt till produkten.Klicka på bilden och kom direkt till produkten.
Klicka på bilden och kom direkt till produkten.

2. ”Jag varvar mellan den här oljan och Weledas Skin food på natten.”
Olja, Carotene oil, Rebecca Stella.

Klicka på bilden och kom direkt till produkten.Klicka på bilden och kom direkt till produkten.Klicka på bilden och kom direkt till produkten.
Klicka på bilden och kom direkt till produkten.

3. ”Min favoritdoft från Viktor & Rolf. Jag har haft den superlänge.”
Doft, Flowerbomb edp, Viktor & Rolf

Klicka på bilden och kom direkt till produkten.Klicka på bilden och kom direkt till produkten.Klicka på bilden och kom direkt till produkten.
Klicka på bilden och kom direkt till produkten.